Artemis ile tanışma

4.9K 229 120
                                    

Güzeller güzeli Artemis 1994 yılunda İstanbul'da dünyaya geldi. Başarılı mimar Salim Kızıltaş ve dünyalar tatlısı Mükerrem Kızıltaş'ın incisi, tek varlıkları olarak şanslı bir çocukluk dönemi geçirdi. Daha adımlarını atmaya başlamasıyla beraber çevresindeki herkesin neşe kaynağı oldu. Hiç bitmeyen gülümsemesi, tükenmeyen enerjisi ile herkesin dikkatini çekiyordu.
İyi şartlarda yetişen Artemis'in tek isteği babası gibi başarılı bir mimar olabilmekti. Tek çocuk olmanın güzel yanları olduğu gibi bunaltıcı yanları da vardı elbette. Sürekli üzerine titreyen bir baba, harcamalarına ve görüştüğü insanlara karışan bir anne vardı başında. Her genç kızın hayalinde olduğu gibi o da şehir dışında okumak, kendi evine sahip olmak istiyordu. Bu sayede rahat gezebilecek, doyasıya alışveriş yapabilecekti. Elbette en güzeli eve geliş ve gidiş saatlerine karışacak ebeveynleri başında olmayacaklardı.
Tam hayal ettiği gibi oldu Artemis'in. 2012 yılında Peyzaj mimarlığı bölümünü kazandı. Baba Salim gururlu bir şekilde "kızım benim izimden gidiyor"diye böbürleniyor, anne hep gözü yaşlı "biz ondan hiç ayrı kalmadık. Ne yer? Ne içer?" modunda aklına geldikçe Artemis'e sarılıyordu. Tabi okul kayıtları, ev bulmak derken her şey bir bir hallolmaya başlıyordu. Artemis hayalini kurduğu hayata adım atıyordu.
Arkadaşlarına çabucak ısınan ve kazandığı çevrenin sevgisini kazanan Artemis ilk senesini çok iyi notlarla tamamladı. Ailesinden ayrı kaldığı ilk seneye başarısız bir ilişki sığdırmıştı bile. Babasının lafı kulaklarında çınlıyor ve ona güç veriyordu;

"Hataların için üzülme. Günün birinde sana tecrübe olarak geri dönecekler"

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now