Telefon

705 101 9
                                    


Artemis bilgisayarının kart okuyucusu bölümüne Hakan'ın ofisindeki kamera sisteminden aldığı hafıza kartını taktı. Görüntüler günlük olarak kaydedilmişti. Son iki haftanın görüntüleri mevcuttu. Anlaşıldığı kadarıyla iki haftadan öncekileri otomatikman siliyordu sistem. Önemli olan iki hafta öncesi değildi. Bu gün Hakan'ın yaşadıklarıydı. Videoyu açıp ileri sarmaya başladı. Olanları çok merak ediyordu. Daha ileri sardı. Ofis kısmı boştu. Taki Ayça kameranın kadrajına girene kadar. Artemis bilgisayarın sesini yükseltti ve pür dikkat izlemeye koyuldu.

Ayça çıplak bir şekilde kamera görüntüsüne girmişti. Bağıra bağıra konuşuyordu. Bu da Hakan'ın biraz uzakta olduğunu anlamasına yeterliydi.

&"Tatlım! Buradaki şişelerin hangisini açmamı istiyorsun?"

Hakan'ın sesi derinden geliyordu.

*"Üzerinde geyik kafası olan şişeyi aç. Geliyorum."

Ayça vitrini açıp ortadaki şişeyi eline aldı. 

&"Bardaklar nerede?"

*"Hemen yanındaki çekmecede bebeğim."

Ayça çekmeceyi açıp iki tane bardak çıkardı. Eline aldığı içki şişesi ile bardakları doldurmaya başladı. O sırada Hakan görüntüye dahil oldu. Ayça'ya arkadan yaklaştı ve beline yapıştı. Sol elinle kavrayıp boynundan öpmeye başladı. Artemis enteresan bir şey fark etmişti. 

+"Hassiktir! Seni pislik herif!"

Hakan'ın sağ elinde bir bıçak vardı ve arkasında tutuyordu. Ayçanın boynunu öpmeye devam ediyordu. Ayça bundan hoşlanıyor gibiydi. Hakan sol elini Ayça'nın kalçasından alıp alnına koydu. Kafasını kendi göğsüne doğru geri yatırdı. Sağ elindeki bıçağı kaldırıp Ayça'nın gırtlağına götürdü. Ağır ve emin bir şekilde gırtlağına derin bir yarık açtı. Sonra onu iki yanından kavrayarak yüzünü kendine çevirdi. 

Ayça canını teslim ederken Hakan onun yüzüne bakıyordu. Gırtlağından fışkıran kanlar Hakan'ın üzerine akmaya başlamıştı. Boynundan göğsüne. Hakan onun kanı ile duş alıyor gibiydi. Ayça'nın yüzündeki ifade her şeyi anlatmaya yetiyordu. Korku dolu bir bakış sinmişti yüzüne. Acı çekiyor gibi değildi. Nelerin onu beklediğini merak eder gibiydi daha çok. 

Cansız bedeni ağırlaşırken Hakan onu ofisinde bulunan masanın arkasına doğru sürükledi. Bu kısım kameranın görüş açısının en düşük olduğu yerdi. Anlaşıldığı kadarıyla oraya öldükten sonra bırakılmıştı. Yani Hakan'ın anlattığı gibi bir boğuşma falan yaşanmamıştı. 

Hakan masanın üzerine gidip dolu olan iki bardak içkiyi kafaya dikti. sonra elindeki bıçağı alıp kendi göğsüne batırdı. Bir uçtan bir uca kesikler açmaya başladı. Göğsünden akan kanlar ile Ayça'nın kanları birleşmişti. İçki şişesini kafasına dikip büyük yudumlar aldıktan sonra tekrar masaya koydu. Sonra duvar dibine gidip oturdu. Artemis ve Erdem'in onu tam olarak buldukları yere. 

+"Vay puşt herif! Kuzenim katil falan değilmiş. Büyük ihtimal dayım da değil. Bu ne boktan bir durum böyle. Ne oluyor ulan! Gerçekten de boktan bir dedektifmişsin Hakan. Kendini ele vermeyi başardın. Bu da demek oluyor ki Okan'ın özel gücü Hakan beymiş. Ruh hastası, insan üstü güçleri olduğuna beni ikna etmişti. Demek bu sayede bütün attığım adımlardan haberdardı. Çünkü o gün bu gündür Hakan'dan hiç uzak kalmadım. Onsuz bir plan yapmadım. Onsuz adım atmadım hatta. İyi bir dedektif değil ama harika bir oyuncuymuşsun be!"

Artemis Hakan'dan aldığı pakete uzun uzun baktı. Çok kötü hissediyordu.

+"Ayça gerçekten dayımı kurtarmak için yanımdaymış. Kız tamamen günahsızmış. Bir akrabamı daha kaybettim. Ben ise kuzenimin katilinin sigarasından bir dal içeceğim. Belki teyzemin bile katili olabilir. Okan Hakan'ın ölümünden bahsettiğinde Hakan'ın yanına gideceğimi biliyordu. Hakan'da bu sebepten dolayı Ayça'yı öldürdükten sonra bizim gelişimiz için kendini hazırladı. O masum kız sadece babasını aklamaya çalışıyordu. Onu yanımıza almamızı Hakan istemişti. Bu da neden bu kadar ısrarcı olduğunu açıklıyor. Hakan beni sürekli Okan'ın ulaşılamaz ve yakalanamaz olduğuna inandırdı. Kameralardan kaçabiliyordu ki kameraların sistemini kuran zaten Hakan'dı. Bu onun için zor olamaz. Ayrıca bende çok salağım. Hakanın geleceğini tahmin edemediğini düşünmüştüm. Ama eve gelip Hakan'ın boynuna urgan takmıştı. Artık bütün düşünceler kafamda rayına oturmaya başladı."

Pakete uzun uzun bakmayı bırakıp içerisinden bir sigara çıkarıp yaktı.

+"Her şey Okan'ın istediği gibi gerçekleşiyordu. Yani ben bu videoyu bulmasaydım gerçekleşmeye de devam edecekti. Ben Hakan'a güvenmeye devam edecektim. Okan'ın özel güçleri olduğunu düşünmeye devam edecektim. Hakan ve Okan inanılmaz bir oyun planlamış ve kendi isteklerine göre bu oyunu oynamaya devam ediyorlarmış. Ama şu an o videoyu bulduğumu ikisi de bilmiyor. İkisi de oyunlarını çözdüğümün farkında değil. İşte bu harika. Şuan ipleri elime almışım gibi hissediyorum."

Artemis telefonunu eline alıp rehberden bir numarayı aradı. Telefon açıldı.

+"İyi geceler, ben Artemis."

@"Ah merhaba!"

+"Bu saatte aradığım için çok üzgünüm. Ama bir ip ucuna ulaştım Tarık bey."

@"Bu harika! Anlat bakalım."

+"Bir isim söylesem araştırabilir misiniz?"

@"Hemen söyle. Bakayım sistemden."

+"Hakan Rumi Sultan"

 @"Şu Hakan, senin yanındaki Hakan mı?"

+"Ta kendisi Tarık bey."

@"Ondan şüphelenmeni gerektiren ne yaptı?"

+"Siz ismine baktınız mı?"

@"Baktım. Öyle biri yok. Tek bir kişi bile yok Artemis. İsim sahte."

+"Şaşırmadım."

@"Bana anlatır mısın?"

+"Dayım suçsuz Tarık bey."

@"Bu kanıya nasıl vardın?"

+"Bunu size kanıtlayamam."

@"Bak, bu davadan sorumlu dedektif benim. Ama varsayımlarla birini aklayamam."

+"Hakan, Okan'ın habercisiymiş. Hatta tetikçisi. Bu sabah dayımın kızı Ayça öldürüldü. Çınar caddesinde çıkan yangını duydunuz mu?"

@"Evet. Bir ceset bulundu ama kimliği tespit edilemedi. Araştırdım, ev baban tarafından kiralanmış. Sabah bunun için seni arayacaktım."

+"O ölen kız Ayça. Benim kuzenim. Hakan öldürdü onu. Hatta öldükten sonra oraya gidip birinci gözden cesedini gördüm."

@"Bunu bana söylemedin."

+"Söyleyecektim. Hakan ona saldırdığını söyledi. Ayça'nın Okan'ın tetikçisi olduğunu söyledi. Boğuşma yaşadıklarını söyledi. Biz de oradan ayrıldık. Sonra Hakan orayı yakmış."

@"Nasıl kanıtlayacağız onun öldürdüğünü?"

+"O ofisten çıkmadan önce bir şey ödünç aldım. Sana mail olarak göndereceğim birazdan. Video kaydı. Her şeyi kanıtlayan bir video kaydı."

@"Bu harika! Bekliyorum. Gönder hemen izleyeyim. Sabah yanına geleceğim. Telefonun açık kalsın."

+"Anlaştık."

Artemis büyük bir huzurla telefonu kapattı. Hakan'ın maskesini düşürmüştü. Mail dedektife ulaşmıştı. Sabah her şey çözüm kazanacaktı. Artık sabredip Okan'ın gelmesini bekleyecekti.

Telefonunun zil sesi ile irkildi. Dönüp telefonuna baktı. Arayan Erdem'di.

+"Uyuyamadın değil mi seni ruh hastası! "

-"Arti. Çok kötü bir şey oldu."

+"Neyin var? Ne oluyor?"

-"Arti kapıyı aç. Çok kötü şeyler oldu Arti!"


                                                                                     .                                   .                                    .



SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang