Satranç

676 90 7
                                    


-"Hakan'ı da kaybettik. Bunun sonu nereye varacak? Gerçekten Hakan ölmeyi hak etmedi. Aslında daha da kötüsü var Artemis o da ne biliyor musun? Artık senin uğruna abin tarafından katledilen insanlar için üzülmüyorsun bile. Neden bunu yapıyorsun? Yani Hakan için tek damla göz yaşı dökmedin. Hakan yanında bulunduğu süre boyunca hep seni korumak ve gözetmek için çabaladı."

+" Bu seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Benim hayatım, benim göz yaşlarım, benim kararlarım seni neden bu kadar ilgilendiriyor?"

-"Artemis sen ciddi misin? Değişiyorsun. Hakan için hiç üzülmemiş olman beni endişelendiriyor. Teyzen, baban ve annen öldüğünde yanında değildim. Ama Hakan üzüldüğünü söyledi. Hakan için neden hiç üzülmediğini görüyorum."

+"Üzülsem bile bunu belli etmem mi gerekiyor? Ne yani sabah aksam ağlamalı mıyım Erdem? Ne yapmamı istiyorsun?"

-"Bilmiyorum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ama yapman gerekenin de bu olmadığından eminim. Sen baktığın çiçeğin yaprağı solsa oturup ağlayan bir insansın. Hakan konusunda hiç tepki vermemen beni korkutuyor sadece. Sanki ruhsuz bir insan olmaya başlamışsın gibi hissediyorum."

+"Bak, bilmediğin çok şey var. Benim üzerime gelip durma."

-"Çetin aradı. Az evvel onunla konuştum. Ela, Yaprak ve Çetin seni görmek istiyorlarmış. Neden onların günlerdir seni aradığını söylemedin? Ben de onları umursamaz sanıyordum."

+"Yanımda olmalarına ihtiyacım yok Erdem. Ayak bağı olurlar. Benim için bir yardımları dokunmaz. Hem görmüyor musun? Yanımda olan herkes sırayla ölüyor. Belki de sırada sen varsın."

-"Rahat ol o zaman. Sana sıra gelmesine daha var demektir."

+"Sen de git. Kimsenin yanımda olmasına ihtiyacım yok. Yanımda olanlar hep sorun getirdi. Artık kendi başıma çözüm bulmak istiyorum."

-"Giderim. Ama tek bir şartla. Bana bilmediğim şeyler olduğunu söyledin. Neydi o bilmediğim şeyler? Bana bunu borçlusun."

+"Hakan haindi."

-"Hain miydi? Beni buna inandırmak için onu diriltmen lazım."

+"Bak, Erdem. Sana ilk kez ve son kez bunları anlatacağım. Konuşmadan, sabırla beni dinle. Hakan en başta babam sayesinde hayatıma girdi. Bunu nasıl yaptığını bilmiyorum. Bana kartını sen verdin. O kartla da onu aradım ve çağırdım. İlk başta kameralarla Okan'ı yakalamaya çalıştık ama başaramadık. Çünkü kameraları kuran Hakan'dı. İstediği zaman açık verebilirdi sistemde. Ayrıca Hakan o günden itibaren hiç benim yanımdan ayrılmadı. Hiç! Okan'ın özel gücü olduğunu söylediğimi hatırlıyor musun? Evet öyle düşünmüştüm. Lakin onun özel gücü Hakan'dı. Hakan'ın sayesinde attığımız her adımdan haberi oluyordu. Hatta bazı adımlarımızı Hakan'ın söylediklerine göre atıyorduk. Bu da nasıl attığımız her adımı bildiğini açıklıyor. Sonra Okan geldi evime. Gelmeden önce evde kimseyi istemediğini söyledi. Ben de eve geldiğimde Hakan ve Ayça'yı işi pişirir halde bulduğum için kovdum. Sonra ne oldu? Ofise gittiler. Sonra biz oraya dahil olduğumuzda Ayça'yı ölü bulduk."

Ayça sessiz kalıp Erdem'e bakmaya devam etti.

-"Hain olduğuna ikna oldum. Evet. Kendisini koruduğu için hain mi ilan ediyorsun?"

Bilgisayarı Erdem'e doğru çevirdi.

+"İzle, sana başka açıklama yapmayacağım."

Erdem ona doğru çevrilen bilgisayara gözlerini dikti. Pür dikkat izledi. Nefesi kesilmişti. 

-" Dün beraber sabahladığımız adam bu olamaz. O çok iyiydi. Yani şu an şok geçiriyorum belki de. Ayça boşuna öldü yani. Doğru mu?"

+"Evet. Suçsuz kuzenimi öldürdü. Bu nedenle dayımın da suçsuz olduğuna inanıyorum."

-"Özür dilerim. Bilmiyordum bunları Artemis. Yoksa bu kadar üzerine gelmezdim. Öyle biri olabileceğini hiç düşünmedim. Gerçekten hayat sürprizlerle dolu."

+"Haberlerde her yerde  şehit olan altı polisin haberi var. Çatışmada şehit oldukları yazıyor. Örgüt üyelerinin de kaçtığı yazıyor. Peşinde oldukları. Peşinde mi? Düşünsene bir anahtarlık mevzusundan konu nerelere geldi? Bu adamın bir sınırı yok Erdem. Ne olacaksa artık olsun. Öldürecekse öldürsün beni artık."

-"Buraya kadar çok kan döktü Artemis, duracağını sanmıyorum. Ayrıca bizim de pes etmememiz lazım. Ne yani? Bu kadar kan boşuna mı döküldü?"

+"Kanlar boşuna dökülmüş olmasın diye uğraşmıyorum ben. Amacım daha fazla kan dökülmemesi." 

-"Hala gitmemi istiyor musun?"

+"Evet ama gitmeni istediğimden değil.  Artık plan kalmadı. Yapacak bir şey yok. Daha fazla kan dökülmemeli. Çetin, Ela, Yaprak ve sen. Benden uzak kalmalısınız. Kalın ki şah tahtada yalnız kalsın. Madem o şuur yoksunu bu oyunu oynuyor, ben de oynayacağım. Son hamleye geleceğim. Şah yalnız kalacak. Taki iki hamle arasında kalana kadar. O iki hamle kaldığında adım atıp beni yutmak için can attığında duracağım. Sadece duracağım. Hamle yapmadan. Hamle yapmamı bekleyecek ama yapmayacağım."

-"Sabrını sınayacaksın yani.."

+"Sabrı umurumda falan değil. Artık benim sabrım tükendi. Biraz da o uğraşsın. Ben cips yeyip kilo almak istiyorum. Öleceksem de son günlerimde huzur dolu olmalıyım."

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now