Sıcak temas

2K 154 134
                                    

Her zamanki gibi izleyecek film beğenemeyen Artemis defalarca izlediği "the Truman show" filmini açıp hayatı sorgulamaya başlamıştı. Bu film onun favorisiydi. Hatırlayamadığı kadar çok izlediği bu filmi her işleyişinde aynı hazzı alıyordu.

Hiç aklına gelmez gün boyu ama dertler çıkagelir ya ay ışığında ortaya... Aklına geldi Erdem ile yaşadığı güzel günler. Bu kadar nazik, anlayışlı biri iken Nasıl bu kadar alçak bir insan olmayı başarmıştı?

"Uykuya ayıracağım değerli vaktimi neden bu iti düşünerek harcıyorum ki ?" Diye kızdı kendine.

• • •

Ara uyandırma alarmını duyup dikildi. Bir bardak su içip güzel uykusuna geri dönecekti ama evin kapısının kapanma sesi ile donup kaldı. Buz gibi olmuştu bir anda. Ondan başkasında evin anahtarı yoktu. Evde kimse olmamalıydı...

Hırsız mıydı? Yoksa hayal mi görüyordu? Bunun önemi Yok. O kadar korkuyordu ki vücudunun titremesi ile beraber geçici hafıza kaybı yaşamış gibiydi. Buz gibi terler saç diplerinden yüzüne ve ensesine sinsice süzülüyordu. Kalkıp evin içini kontrol etme düşüncesiyle irkildi. Ya karşılaşırsa? Kendini bu güne kadar hiç bu kadar tehlikede hissetmemişti.

Bir anlık şoktan çıkmanın etkisi ile aklına Çetin geldi. Yaşadığı eve en yakında Çetin'in evi vardı. Diğer arkadaşlarının gelmesi çok zaman alırdı. Ağlayarak titreyen sesi ile Çetin'i aradı. Yanına gelmesini çünkü çok korktuğunu söyledi. Çetin dakikalar içerisinde eve ulaşmıştı. Zil çalıyordu. Korkar adımlarla kapıya doğru ilerleyip gözetleme deliğinden baktı. Çetin'i görünce olabildiğince hızlı şekilde kapıyı açtı ve boynuna sarıldı.

+"kuzum ne oldu ? Ağlamayı bırak anlat bana. Korkma. Bak ben yanındayım'' dedikten sonra Artemis'in yüzünü avuçlarının arasına alıp baş parmakları ile göz yaşlarını sildi.

-"Evde biri vardı Çetin. Çok korktum. Alarmım çaldı. Kalkıp su içecektim ama evin kapısı açılıp sert bir şekilde kapandı. Ben uyurken evin içindeymiş Çetin. Kim bu adam? Çok korkuyorum"

Çetin Artemis'e sarılıp sırtını sıvazladı. Sonra elinden tutup mutfağa doğru çekti.

+" Sakinleş kuzum. Ben hemen birer kahve hazırlıyorum. Aklımda bazı düşünceler var"

Titizlikle iki fincan kahve hazırladıktan sonra sigara paketini sandalyenin üzerine astığı montundan çıkardı. Bir tane Artemis'e uzattı. Bir tane kendi ağzına koydu. Çakmağı ile Artemis'in sigarasını yaktıktan sonra kendi sigarasını da alevlendirdi. derin bir nefes aldıktan sonra uzun uzun saldı ciğerlerindeki dumanı. Hızlı bir şekilde Artemis'in karşısındaki sandalyeye oturup gözlerinin içine bakarak;

+"Bu çocukta senin evinin anahtarı var mıydı?"

-"Erdem mi?"

+" elbette Erdem yavrum. Başka kimi kastediyor olacağım?"

-" Ya vardı beraber yaşadığımız zaman. Ama aldım ben onun anahtarını. Ayrıldığımız zaman Ela'ya teslim etmesini istedim. O da ertesi gün okulda vermiş."

+" Ne kadar kanlı bıçaklı olsak da böyle bir şey yapmış olabileceğine inanmak bile istemiyorum. Ama içimde tutamayacağım. Sence yedek anahtar yaptırmış olma ihtimali var mı? Yakın arkadaşımdı biliyorsun. Benim tanıdığım kadarıyla o çok kurnaz biri. Şeytanın aklına gelmeyecek fikirler onun başının altından çıkardı her zaman"

-" Çetin sana bir şey soracağım ama bana yalan söylemeyeceksin anlaştık mı?"

+" Tatlım sana ne zaman yalan söyledim ben! Kalbimi kırıyorsun... seni dinliyorum."

-" Benden hoşlanıyor Musun?"

+" Ya Arti ne dediğinin farkında mısın? Ne saçmalıyorsun. Şoktan çıkamadın henüz sanırım!" Dedikten sonra kaşlarını çattı Çetin.

- " Çetin cevabının önemi çok büyük bulunduğumuz noktada. Bugün Ela ile kantinde konuştuk ve Erdem'in konusu açıldı. Erdem senin hakkında konuşuyormuş. Benden hoşlandığın için aramızı bozduğunu, ayrılmamıza sebeb olduğunu söylüyormuş"

+ " O piç kurusu benim en başından beri gey olduğumu biliyor. En çok güvendiğim arkadaşım olarak onunla paylaşmıştım. Tüm dertlerimizi birbirimizle paylaşırdık. Zaten bu sayede seni aldattığını öğrendim. Yani tatlım senden hoşlandığım için ayırdığım yalanı ile kendini aklamaya çalışıyor. Ben seni göz göre göre aldatmasına razı gelemezdim. Sen bunu haketmiyorsun."

-" Bu çok güzel. Sana minnettarım Çetin. Sayende onun gerçek yüzünü görmüş oldum. Artık eve giren kişinin o olduğu konusunda şüphelerim arttı. Hatta Eminim ya! O şerefsizden başkası olamaz. Konuştuğu on laftan dokuzu yalan biri şüpheli. Bu kadar yalancı bir insan her pisliği yapmayı göze alabilir. Bak ben ona yarın nasıl dert oluyorum gör. Yanına kalacağını sandı herhalde"

+" Sakın kafana takma tatlım. Onun olduğu belli. Yarın olsun hayır olsun. Bu işi el birliği ile çözüme kavuştururuz. Şimdi ben izninle gidiyorum. Malum sabahı da burada ettik sayende. Okul vakti geliyor. Gidip hazırlanayım. İstersen bu gün gelme okula. Sakin kafa ile bir ara gelirsin. Erdem'i sorguya alırız."

-" Hayır. Onun suratına tükürmek için sabırsızlanıyorum. Hazırlanınca beni ara. Ben arabamla seni alırım. Sonra da beraber okula geçeriz. Sana bunu borçluyum"

+" Ah! Özel şöförüm olacaksın yani. Doğru mu anlamışım?"

-"Çetin şansını fazla zorluyorsun tatlım"

+ " Tamam tamam! Şiddet dolu yanını Erdem'e sakla. Görüşürüz"

• • •

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now