Kan Gölü

783 109 31
                                    


Okan'ın pencereden evi terk etmesinin hemen ardından Artemis apar topar evden çıktı. Kapının önünde arkadaşının beklediğini söylemişti ona. Kim olduğunu az çok tahmin edebiliyordu. Apartmanın önüne indiği zaman karşı kaldırımda Erdem'in sigara içtiğini gördü. Koşarak yanına gitti. Erdem'in endişesi yüzünden rahatça anlaşılabiliyordu. Panik durumuna düşmüştü. Artemis'in o şekilde gelmesi normal karşılanamazdı.

-"Hey, Arti neyin var?"

+"Bin hemen şu arabaya, çabuk"

-"Tamam, tamam. Biniyorum ama bana ne olup bittiğini anlat."

Arabayı sürmeye başladı. Artemis büyük bir panikle ilerliyordu.

-"Hey kendine gel! Çok deli kullanıyorsun. Sonumuzu mu getireceksin?"

+"Hakan'ın hayatı tehlikede. Belki ölmüş bile olabilir."

-"İçeride ne yaşandı? Not mu bıraktı yine?"

+"Hayır. Evime gelip benimle konuştu."

-"Dalga geçiyorsun! Ben bütün akşam kapıdaydım."

+"Evet bunu bana söyledi. Attığımız her adımdan haberi var onun Erdem. Kapıda olduğunu da biliyordu. O yüzden pencereden girdi."

-"Sana bir zarar vermedi değil mi?"

+"Hayır ama bu vermeyeceği anlamına gelmiyor."

-"Bu ne anlama geliyor Artemis? Hakan neden Tehlikede şu an?"

+"Dayım, gerçekten annemin katili oymuş. Ayça da babamı öldürmek için görevlendirilmiş. Lakin babam o gelmeden önce intihar etmiş. Yeni görev olarak Okan ona Hakan'ı öldürmesini söylemiş. Ayça o nedenle bizimle beraber hareket etmeye başladı. Yani babasını kurtarma hikayesi falan hikaye hepsi."

-"Aman Allahım! Neden biz ona bu kadar çabuk güvendik?"

+"Güvenmedim. Hakan güvendi. Benim de güvenmemi istedi."

-"Hakan ve Ayça senin yanında diye biliyordum."

+"Eve geldiğimde onları gizlice izledim. Mutfağımda sevişiyorlardı. Ben de hemen onları evden kovdum. Çünkü Okan geldiğinde evde kimse olmamalıydı. Ben Hakan'ı ölüme gönderdim. Açık değil mi? Okan onları evden kovmamı istiyordu ki Ayça işini daha kolay yapsın. Ayça erken geleceğimi önceden biliyordu. Bu nedenle onunla sevişmeye başladı. Bu da onları evden çıkarmam için benim işimi kolaylaştırmak içindi. Bu halde onları yakaladığım için de Hakan onu evden kovmama direnemedi. Açıklama yapmak istedi ama ben önemsemedim. Ne kadar aptalım. Yani olan her şeyin baştan aşağı planlar çerçevesinde gerçekleştiğini algılayamadım."

-"Adam çok zeki."

+"Şu an önemli olan Hakan. Umalım da ona bir şey olmamış olsun."

Hakan'ın ofisine ulaştıklarında kapının açık olduğunu gördüler. Erdem cebinden bir bıçak çıkarıp açtı. Yavaş adımlarla ofisin içerisinde yürümeye başladılar. Banyonun önünde, yerde kanları gördüler. Kan izleri banyodan ofise kadar uzanıyordu. Bazı kısımlarda daha yoğundu. Kan izlerinin üzerinde çıplak ayak izleri de göze çarpıyordu.

Korkar adımlarla ofise doğru geldiklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. O an Artemis Hakan'ın ayağını gördü ve Erdem'i işaret etti. Hakan karşıda duvara sırtını yaslamış bir şekilde duruyordu. Kafası sağ omzuna doğru düşmüştü. Çıplaktı, çırılçıplak. Bedeni kan revan içindeydi. Vücudunun kanla kaplanmayan bir noktası yoktu. Göğüsünde derin kesikler mevcuttu. Artemis Hakan'ı bu durumda görünce Artemis artık bu işin bir dönüşü olmadığını fark etti.

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now