Yüzleşme

1.6K 151 103
                                    

    Kimse Artemis'i daha önce bu kadar sinirli görmemişti. Adeta gözlerinden ateş fışkırıyordu. Kantine bir hışımla daldı ve Erdem'i gözüne kestirdi. Üzerine doğru yürüdüğü esnada erdem bir sorunla karşı karşıya olduğunun farkına varmıştı. Fakat herhangi bir tepki verme gereği duymadı. Artemis herhangi bir konuşma gerçekleşmeden Erdem'in yüzüne sağlam bir tokat patlattı. Erdem'in yüzü yana döndü tokatın şiddetiyle. Yavaş yavaş yüzünü çevirip gözlerini Artemis'in gözlerine kilitledi. Birkaç saniyelik sessizliği Artemis'in ikinci tokatının çıkardığı ses bozdu. Erdem yine gözlerini Artemis'e çevirdi lakin bu sefer o gözler kızarmıştı.

     Kantindeki herkes durmuş yaşananları izliyordu. Ne olduğunu, neden olduğunu idrak etmeye çalışıyorlardı. Artemis suskunluğunu bozdu;

      +" Senin bu kadar aşağılık biri olduğunu düşünmemiştim. Evet aşağılık birisin ama bu kadarı senin için bile çok fazla"

     -" Neden vurduğunu söyleyecek misin artık. Benim hakkımda düşündüğün çok da umrumda değil."

    + " Bırak bilmezden gelme tavırlarını erdem bey. Ağır konuşacağım doğruyu söylemezsen. Sana anahtarı ver dediğimde bu anahtarı vermeni istediğim anlamına geliyor adi herif"

      -" Benden anahtarları istedin ve getirip Ela'ya verdim. Neden bunu gidip ona sormuyorsun? Bu hala bana insanların ortasında tokat atabilmen için bir sebeb değil. Çıkar ağzındaki baklayı. Karşında süs çiçeği Yok. Canın sıkıldığında gelip bana vuramazsın."

     + " Neden anahtarların yedeğini yaptırdığından bahsetmiyorsun? Anahtarı ilk istediğinde evde olduğunu yarın getireceğini söylemişsin. Neden o arada anahtar yaptırmış olmayasın ki? Daha fazla başına dert olmadan bana evimin anahtarlarını ver! Sabrımın tükenmesine çok az kaldı!"

     -" Arti yemin ediyorum anahtarın bir eşi daha Yok. Aramızda bir şeyler oldu ve bitti. Neden evinin anahtarının yedeğini yaptırayım? Ne amaçla?"

      + " Söylediğin onca yalandan sonra gerçekten bunlara inanmamı bekliyor Musun?   Yediğin boku temizlemek için Çetin'e bile iftira attın sen."

      O sırada kalabalığın arasından Yaprak çıkarak tartıştıkları köşeye geldi.

      * " Arti ne oluyor burada? Derdin ne senin? Sevgilimin peşini ne zaman bırakacaksın acaba!"

      + " Bunu sevgilim dediğin adi herife sor bakalım. Derdi olan o. Defalarca kez ona peşimi bırakmasını söyledim."

      * " Erdem bu sürtük ne anlatıyor?"

      + " Hop hop ağzını topla. Sevgilisin olan erkeklere kendini yamayarak nasıl bir sürtük olduğunu sen kanıtladın zaten. Okulda bunu duymayan kaldı mı acaba?"

      -" Arti gerçekten şunu yapmayı keser misin? Rezil olacağımız kadar olduk. Bak birincisi bende anahtar falan Yok ve ikincisi seni rahatsız falan da etmiyorum. Peşinden koştuğum falan da Yok. Artık bu tartışmaya bir son vermek istiyorum"

     + " Tartışmaya son vermeden önce bana hesap vereceksin! Önce bana gecenin bir saati evimde ne işin olduğunu söyle! Sonra bana yedek anahtarları ver. Sürtüğünle beraber gitmene izin vereceğin akabinde"

     -" Arti ne diyorsun? Sana daha kaç kez yemin edeceğim böyle bir şey yapmadığıma? Ben senin evine gelmedim! Yedek bir anahtar falan da Yok anladın mı?"

      + " Gecenin köründe evimde birinin olduğunu farkettim. Ben uyandığımda evden apar topar kaçtı. Evet millet bilin bakalım ben evimin anahtarını yalnızca kime vermişim?"

     * " Artemis bu olay tam olarak ne zaman yaşandı?"

      + " Senin için bir önemi var mı? Bu sabaha karşı."

     * " Ahahahah tatlım söylemem gerekiyor ki Ya bir sapığın var ya da evine hırsız girdi. Ya da en iyi ihtimalle kafayı yiyorsun yalnızlıktan. Çünkü bahsettiğin zaman zarfında Erdem ile birlikteydik. Anlayacağın dilden konuşacağım. Erdem ile beraberdik. Onun evinde beraberdik. Onunla ve onun yatağında."

    + " Erdem bu doğru mu?" Artemis Yaprak'ın verdiği cevap karşısında ne yapacağını şaşırdı. Başından kaynar sular dökülmüş gibiydi.

     -" Üzgünüm. Senin evine gelenin ben olmadığımı anlatmaya çalışmıştım..."

                              •          •         •

Artemis eve gelene kadar tek kelime dahi konuşmadı. Çetin'in bir kaç kez konuşmak için teşebbüste bulunmasına rağmen dişlerini sıkıyordu. Gözleri nemliydi. Böyle bir cevap beklemiyordu. Erdem'in hala onu aldatıp yüzüstü bıraktığına inanamazken Yaprak'tan duydukları ağır gelmişti. Onca kişinin içinde rezil olduğunu hatırladıkça zaten dişlerini kırarcasına sıkıyordu. Çetin'e çok güveniyordu. Lakin erdem konusunda söylediklerinde yanılmıştı. Rezil olmasında ister istemez onun da payı vardı.

    + " Çetin senden rica etsem beni yalnız bırakır mısın? Kafamı dinlemeye ihtiyacım var."

     -" emin misin? Korkmayacak modun kuzucuğum?"

      + " evet Emin'im çet. Uyumayacağım zaten. Ses duyarsam ararım seni."

      -" pekala seni yalnız bırakayım Arti. Ama senden tek bir isteğim var. Kapıyı içeriden iyice kilitle. İnternette okudum. Bir kredi kartı ile bile kapıyı açabiliyorlarmış. Yani mümkün. Kilitlemezsen açılması zor değil. Dikkat et"

      + " Tamam söz. Lafını dinleyeceğim Çetin. İyi ki varsın."

                                •         •        •

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin