Son itiraf

851 116 68
                                    

     Eve ulaştıklarında Artemis'in içini büyük bir korku kapladı. Yol boyunca annesine ve babasına direkt ve dolaylı yoldan ulaşmaya çalışmış lakin başaramamıştı. Arabalarının kapıda olduğunu görünce bu korku zirve yapmıştı. Kapılar kilitliydi. Çantasından anahtarını çıkarıp kendini evin içine attı. Alt kattaki tüm odaları gezdi ve kimsenin orada olmadığını gördü. Üst kata çıktı telaşla. Ebeveynlerinin yatak odasına doğru yöneldi. Kapıyı sert bir şekilde açtı.

      + " Aman Allahım! Baba! Baba!"

      Babası hareketsiz bir şekilde yatakta uzanmıştı. Babasının uyanması için hiç durmadan sarsmaya başladı Artemis. Bir yandan gözyaşlarına boğuluyor bir yandan uyanması için derin çığlıklar atıyordu.
" Baba"  sesleri evin içinde acı bir şekilde yükseliyordu. Hakan yatakta yatan adamın bileğine iki parmağını bastırdı.

    "nabzı yok"

      Hakan, ünlü mimar için çok geç kalındığını anlamıştı. Bir kayıp daha vermişlerdi. Bu sefer ki Artemisi derinden etkileyecek cinsten bir kayıp. Telafisi olmayan bir kayıp. Artemis'in bir daha toparlanabileceğini düşünmüyordu Hakan. O an o da bütün ümidini yitirmiş haldeydi. Cebinden bir sigara  çıkartıp yaktı. Ümitsizce odanın içerisinde volta atmaya başladı.

     -" Artemis"

    Artemis çaresizce babasının göğsüne yatıp çığlıkları ile uyandırmaya çabalıyordu.

      -" Artemis. Baban artık burada değil." Hakan gözlerinden akan yaşlara mani olamadı. Genç kızın yıkılması onu derinden etkilemişti. Ne söyleyecek sözü vardı, ne avutacak yüzü. Böyle bir acının Tarifi mümkün değilken nasıl onu sakinleştirebilirdi. Artemis babasının göğsüne yatıp ağlamaya devam etti. Hakan o sırada yatağın yanındaki ilaçları farketti. Bütün kutular boştu. Kapakları açık bir şekilde orada duruyordu.

    İntihar süsü verildiğini anladı. Artemis'in anlattığına göre babası hayat dolu bir adamdı. İntihar etmeye meyilli olmayacağı bariz ortadaydı. Aynı komidinin üzerindeki notu farketti. Onu eline alıp odadan ayrıldı. Alt kata inip sigarasını içmeye devam ederken kağıdı açtı. Okumaya koyuldu.

    " Sevgili kızım Artemis;

     Hayattaki tek amacım sana güzel bir hayat bahşetmekti. Tek varlığım, tek kızım. Bu hayatı sevme sebebim sensin. Bu hayata katlanabilme sebebim... Çok üzgünüm canım kızım. Seni bırakıp gitmek aklıma gelecek son şeydi. Şu an bunu okuyorsan zaten cansız bedenime ulaşmışsın demektir.

    Her zaman iyi bir baba olamadım. Seni kızdırdığım, bunalttığım ve üzdüğüm zamanlar oldu. Kimi zaman her şeyi para ile çözebileceğimi sandım ama Şevkatin her Şeyden üstün olduğunu geç farkettim.

    Canım kızım senden bazı şeyler sakladık. Bu hoş değil. Ama saklamamız gerektiğini düşündük. Dayından haber geldi geçtiğimiz gün. Okan'ı öğrenmişsin. Olayın peşine düşmüşsün. Teyzenin de sabaha karşı vefat ettiğini öğrendim. Okan onu aradan çıkartmıştı. Sabaha karşı anneni kaçırdılar. Telefonla bana ulaşıp ona neler yapacağını anlattı. Sonra da sıranın bende olduğunu, beyazlara bürünüp onu beklememi söyledi. Ben bunu yapamam kızım. O kadar güçlü değilim. Onun ölümünde sorumlu olanların başında geliyordum. Onu ilaçla ben uyutmuştum. O benim için gelirken ellerim kollarım bağlı bir şekilde bekleyemezdim. Ona yaşattığım şekilde ölmem gerekiyordu. İlaçları seçtim. İlaçlarla aranızdan ayrılıyorum. Umarım bu intikam hırsı benimle son bulur.

      Hatamın sonucunu hayatım ile ödüyorum. Onu öldürmeye çalışmak yerine kurtarmaya çalışmalıydım. Babaannenin ölümünden sorumlu olan kişi Okan değil. Hatta babaannen ölmedi bile. Okan'ın onu öldü olarak bilmesi için ölmüş gibi gösterdik. Okan'a en çok eziyet edenlerden biri oydu. Okan ona karşı bir nefret besliyordu. Ölmediğini öğrenirse onu öldürene kadar durmayacaktı. Üniversiteye gideceğinde planlar yapmaya devam ettim. Ankara'yı kazandığını öğrendiğimde senden habersiz gidip senin kalacağın yeri zaten hazırladım. O emlakçı konuşmaları falan da numaraydı. İkinci senende Okan'ın faal hale geldiğini öğrendiğim zaman babaanneni Bursa'da yaşadığı evden alıp senin yaşayacağın apartmanın en üst katına taşıdım. Yanına karı koca bir çift bulup ona bakmaları için para ödedim. Kendilerini oğlu ve gelini olarak tanıtacaktılar. Bursa'daki olaylardan bahsetmeyecek ve senelerdir orada yaşadıkları numarasını sürdüreceklerdi. Her şey yolunda gidiyordu. Babaannenin senin yakınlarında olması olayı öğrenip harekete geçmen için vesile olacaktı.

       Okan'ın senin için harekete geçtiğini onlardan öğrenmiştim. Senin evine giren çıkanları tek tek kamera ile izliyorduk. Erdem'i o zaman tanıdım. Gidip onunla yüzleştim. Durumun ne denli ciddi olduğunu anlattım. Bana senin için ne gerekiyorsa yapabileceğini söyledi. Delikanlı çocuk. Yaptı da gerçekten. Okan'ın ciddi bir problem olduğunu ona anlatım. Senin yakınlarında olmasının onun canına mal olacağını anlattım. Bir şekilde senden bu olaylar bitene kadar ayrı kalması gerekiyordu. Arkadaşın Yaprak ve Erdem'le aldatma numarasını piyasaya sürdük. Bu sayede seninle bağları kopacaktı. Erdem bunu ağlaya ağlaya kabul etmek zorunda kaldı. Başına gelen her şeyi bulduğun her objeyi de bana erdem tek tek anlattı. Bunlara göre hareket etmeye başladım.

     Sonra Hakan'ı tuttum. Çok iyi ve cesur bir çocuk. Ona araba aldım. Yakınlarında bir ev kiraladım. Babaannene yardım etmeye geliyor gibi gözükecekti. Erdem'e bu olayların akabinde sana Hakan'ın kartını vermesi gerektiğini söyledim. O da aynen söylediğim gibi yaptı. Hakan'ı tanımamasına rağmen arkadaşı gibi bahsedip seninle tanışmasına sebeb oldum. Çetin de işin içinde. Sizin ayrılma numaranızda büyük rol oynadı. Aslında senden çok hoşlandığını öğrendim. Lakin ondan şüphe etmemen için ona gey numarası yapmasını söyledim. Hakan devreye girince onun görevi bitecekti. Planladığım gibi oldu. Hakan sana göz kulak olmaya başladı. Sürekli onunla iletişim halindeydim. Çevrendeki herkes senin Okan'dan korunman için hizmet veriyordu. Sensiz bu planları yaptığım için özür dilerim Kızım. Tek amacım o canavarın kılına zarar vermemesiydi.

       O bir canavar. Ne planladıysak hepsinden haberi oldu. Ne adım attıysak bilincindeydi. Seni ondan kaçırmaya çalışırken kendimizi ateşin ortasına attık. Olmadı güzel kızım. Ben buraya kadar dayanabildim. Denedim. Her yolu denedim. Olmadı kızım. Çok üzgünüm. Arkadaşlarına ve Hakan'a sana söylemedikleri şeyler için kızma. Onlar senin için çabaladılar. Ben de öyle. Özür dilerim kızım. Artık yalnızsın. Artık Hakan ve siz doğaçlama hareket etmek zorundasınız. O canavarı etkisiz hale getirmek sizin elinizde.

     Muhasebecime talimatları verdi. Tüm bankalarda bulunan paramı senin hesabına geçirmesini söyledim. Şirketi de senin üzerine geçirecekler. Ben bu son sözlerim ile beraber sana veda ediyorum.

  " Karanlıkların aydınlığa çıkması için birileri kendini yakmalı"

            Seni sonsuza kadar seveceğim.

                         Baban; SALİM KIZILTAŞ

      Hakan notu alıp üst kata çıktı. Ağlamaktan harap düşmüştü. Artemis'in yanına gidip omzundan tuttu. Artemis ağlamaktan kan çanağına dönen gözlerini Hakan'a çevirdi.

     -" Baban sana bir mektup bırakmış"

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now