Gülen Surat

1.4K 142 43
                                    

    Deliksiz upuzun bir uykuyu geride bırakan Artemis dinç bir şekilde güne merhaba dedi. Yaşadığı aksi olaylardan sonra hiç umursamamayı tercih etmişti. Sanırım umursamaz olmak onu sorunlarından uzaklaştırıyordu.

     Mutfağa gidip bir kahve hazırladı kendine. "Acaba bir kedi mi sahiplensem?" Düşüncesi ile bir kaç saniye duraksadı. Aslında bir arkadaş edinmek ona güç verebilirdi. Hem de onu karşılıksız seven bir arkadaş.

     Sade bir makyaj yaptı artık dışarı çıkmak için hazır sayılırdı. İnce kot ceketini sırtına geçirdi. Kapının yanındaki ayakkabılığın üzerinde duran cam fanusa doğru ilerledi. Anahtarlarını daima oraya koyardı. Lakin ulaştığında görmeyi beklediği sahne bu değildi...  Fanusun içerisinde oraya ait olmayan bir şeyler vardı. Bir anahtar... Ama bu ona ait olmayan bir anahtardı. Parmaklarının ucu ile alıp havaya kaldırdı. Anahtara takılı bir anahtarlık vardı. Gülen surat şeklinde bir anahtarlık. Önemsiz sarı gülen suratlı bir Emoji. Önemli olan kısmı bu anahtarlığın yarısı yakılarak eritilmiş gibiydi. Hatta kesinlikle yakılmıştı. Dikkatli inceleyen birini ürpertecek çirkinlikteydi.

     Bir kaç saniye sonra fanustaki ufak bir kağıt parçası gözüne ilişti. Anahtarı kot ceketinin cebine koyup kağıdı eline aldı. Kağıdı açtığında şu not ile karşılaştı;

" Bunu mu arıyordun?"

" Nasıl yani?" Dedi Artemis. Başı dönmüştü bir anlığına. Komidinin köşesine tutunup gözlerini yumdu. "Bu iş artık canımı sıkmaya başladı. Hangi şerefsizin evladı Benimle uğraşıyor? Gerçekten bunu yaptığına pişman olacak."  Çantasını salonun ortasına fırlattı. Fanusa bırakılan o meçhul anahtar ile evinin kapısını açmayı denedi. Evet. Onun evinin anahtarıydı. Yapılacak tek bir şey biliyordu. Kapıyı çekip apartman girişine indi. Orada posta kutusunun üzerinde yapıştırılmış reklamlara göz attı. Aradığı şeyi orada buldu. Bir çilingir numarası.

    Yaşadığı evin adresini vererek gelmelerini istedi. Kapı kilidini komple değiştirecekti. Bu sırada yalnız olmamak için Çetin'i çağırmayı düşündü. Bu güzel bir fikirdi.

                              •        •        •

      Çetin eve gelene kadar meraktan çatlamıştı. Artemis herhangi bir bilgi vermemişti. Neden çağırıldığına dair hiç bir tahmini yoktu.

       Kapıya ulaştığında çilingirin kapının kilidini değiştirmekte olduğunu gördü.

     +" Arti ne oluyor yavrum?"

     -" Bu iş artık kabak tadı verdi Çetin. Bak şu anahtara. Anahtarlarımın yanında bir notla beraber duruyordu."

    Çetin anahtarlığı eline aldı. Gözlerini kısıp kaşlarını çatarak ince ince incelemeye başladı.

   + " Arti sana kapıyı iyice kilitlemeni söylemiştim. Beni dinlesen ölür müydün?"

   -" hey ! Bu hiç aklıma gelmedi. Çetin ben dün gece kapıyı tamamen kilitledim. Çetin neler oluyor ? O anın şoku ile bunu düşünemedim! Ben anahtarı bulduğumda kapım kilitliydi. Kendi anahtarımı çıkarıp bu anahtarla kapıyı açtım!"

   + " Arti daha önceden orda olabilme ihtimali var mı ? Yani senin yeni farketmiş olabileceğin mantıklı geliyor. Belki önceki gelişinde bırakmıştır."

    -" Hayır Çetin. Dün gece anahtarlarımı oraya bırakırken öyle bir şeye rastlamadım. Bu kesinlikle bu gece gerçekleşti. Ayrıca nota bakar mısın? Bunu mu arıyordun? Ne demek bu Çetin? Dün biz ne aradık koca gün ? Neden sorguya çektik Erdem'i ? Bu anahtarı yani ev anahtarımın kopyasını arıyorduk. Yani çok uzakta değil aradığımız kişi. Benim attığım adımdan haberi var. "

   + " haklısın. Bu açıdan düşünmemiştim. Bence bir polise gitmeliyiz artık. Biri evine giriyorsa polise gidilir. Yanlış mı düşünüyorum?"

   -" Bu her kimse çok yakınımda biri. Bunu kendi imkanlarımla çözeceğim. Zaten kilidi de değiştirdik. Artık rahatsız edebileceğini sanmıyorum. Rahatsız etmeye çalışsa bile dışarda edecek ve göz önünde olacak. Bu da kendini ele vermesini kolaylaştıracak." 

   Bu esnada çilingir kapı kilidini değiştirme işlemini tamamlamıştı. Bunu Artemis'e bildirdi. Artemis teşekkürlerini sunarak hizmetin karşılığı olan ücreti ödedi.

    + " İki dersi kaçırdık. Ne dersin Arti? Artık okula gitsek mi?"

    -" Çetin moralim çok bozuk yahu. Sen git. Ben bu gün evde yatmayı tercih ediyorum."

   + " bak yanlış düşünüyorsun. Tak koluna çantanı. Derse girmesek bile okula gideceğiz. Göreceğimiz her ipucu bizi ona yaklaştıracak. Evde oturarak kim olduğunu bulamayız. Gerçi ben hala Erdem diyorum ama..."

    -" Yapma Çetin! Bir defa düştüm o yanılgıya okulun ortasında çocuğun ağzına sıçtım resmen. O da rezil oldu ben de. Başka biri olmalı. Evime girip çıkan her kişi aslında birer şüpheli."

   + " Anahtarlarına ulaşması için evine girmiş olmasına gerek Yok. Şöyle düşün; anahtarlarının hepsi bir arada. Araba anahtarın da dahil. Arabanı ödünç olarak kimseye vermiş miydin? Yani şuraya kadar gideceğim, bunu alıp geleceğim diyen bir arkadaşın oldu mu?"

     -" Çetin olaya çok farklı yerlerden bakıyorsun ve bu çok hoşuma gidiyor. Çantamı alıp geliyorum. Şu okula gidelim ve şüphelileri değerlendirelim. Aklımda bir kaç kişi var..."

                               •        •        •

SESSİZ MİSAFİR (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now