Cap 41. Nu sunt un zeu, nu am nicio putere

2.1K 196 31
                                    

           Shawn :

       Mă doare capul ca naiba ! Deschid ochii și văd totul în flu. Lumina de afară este mult prea puternică, iar asta îmi jenează ochii. Clipesc de mai multe ori și îmi frec ochii. Mă ridic în șezut în timp ce casc și inspir o gură mare de aer. Mă uit în jur și vâd întreg dezastrul în toată splendoarea lui.

        Mă uit în stânga și îmi dau una peste frunte când o văd pe Antonia dormind. Mișcare creșită. De ce am făcut asta ? Doar am spus că mă doare capul !

       Mă uit în dreapta și văd o blondă... Ea cine mai este ?

       Pfff... îmi cam fac de cap de ceva vreme. Și asta din cauza surorii mele dragi și mamei mele.

       Citez : Nu fii un papă lapte ! Doar nu ai de gând să suferi toată viața ta, nu ? Du-te omule și găsește-ți pe cineva cu care îți poți continua viața și cu care îți poți forma o familie ! Celest s-a dus și nu se mai întoarce ! Ești fratele meu și te iubesc, dar deja devine penibilă chestia asta ! Trăiești întro cocină, nu mai ai grijă de tine, semeni cu nimic și, de când nu ai mai făcut o baie ?

          Mda. Asta a fost sora mea, iar mama a susținut-o. Mai nou, nu mai am voie să simt.

        Adevărul este că m-am lăsat influențat de ele. Cu mult chiar. Nu o mai dau pe la cimitir de mult timp, beau mult prea mult și în fiecare dimineață găsesc o altă femeie în pat. Am devenit ceea ce nu credeam că o să devin.

        Cu toate astea, am realizat ceva foarte important. Celest nu se va mai întoarce. Probabil că  în momentul acesta este împreună cu părinții și logodnicul ei și nu am nimic împotrivă. Venim din două lumi complet diferite...

      Însă... mă simt dator. Ultima dată era furioasă pe mine, iar asta îmi dă coșmaruri. Simt că ar trebui să fac ceva, dar ce ? Cum aș putea să merg la ea ? Tot ce vreau este să-mi cer scuze și să-i spun ce s-a întâmplat cu adevărat. După asta, este alegerea ei dacă vrea să mai stea cu mine sau nu, iar eu o să i-o accept atâta timp cât răspunsul este ,, rămân cu tind ".

       Pfff... ce tot zic eu aici ? Eu cu Celest nu ne mai vedea niciodată ! Ar trebuii să-mi revin cu totul !

      Acum două luni voiam cu orice preț să o găsesc, dar mi-am dat seama de ceva :

     Nu sunt un zeu, nu am nicio putere, nu pot face nimic. Sunt doar un muritor de rând, iar asta nu poate fii schimbat.

      Nici dacă aș merge la NASA și m-ar trimite ăștea în spațiu nu aș putea ajunge la ea. Este imposibil.

      Poate că mama are dreptate... Ar trebui să trec peste și să fac ceva cu viața mea, dar ce mai exact ? Cu ce să încep ? Ce ar trebui să fac când am impresia că deja nu mai pot cucerii o femeie când sunt treaz ? Nu reușesc să nu compar fiecare trăsătură cu a ei, iar asta mă scoate din minți și îmi taie orice chef de ,, agățat ".

     Însă, când sunt beat, fac greșeli idioate. Cum ar fii, să mă culc cu Antonia. Uite ceva ce sper să nu se mai repete.

       Până la urmă, Antonia are și ea partea ei de vină în asta. O parte foarte mare chiar. Și totuși, ce mai caută prin preajma mea ? Pff... femeia asta chiar nu înțelege ce este ăla un refuz.

    
      Expir lung după care cobor din pat. Încă nu reușesc să văd totul clar din cauza durerii de cap. Îmi iau pantalonii de pe scaun și îi trag pe mine. Pun pariu că arăt caraghios în momentul ăsta sărind într-un picior și altul...
            
       Mă opresc în fața oglinzii și văd cât de mult mi-a crescut părul. Ar trebui să mă tund ! Semăn cu o femeie...

       Viața mea a devenit atât de monotonă ! Cum de las să se intâmple asta ?

       Ar trebui să iau atitudine, dar habar nu am de unde să incep.

Fiica universului Where stories live. Discover now