° 9

142K 5.1K 611
                                    

Duştan çıktığımda birisi yatağımı toparlarken annem giyinme odamda dolaplarımı karıştırıyordu. Onun isteği üzerine saçlarımı uzun zaman sonra düzleştirip istemiyor da olsam makyaj yaptım. Cansız yüzüme renk gelmişti.

-"Aklıma gelmişken unutmadan söylemeliyim. O davet gecesi bir kaç söz gelmişti kulağıma ama takılmadım. Demek doğruymuş. Senin kol kola olduğun Mirza idi demek ki." İsmini duyunca gözlerimi kaçırıp uzattığı askıları aldım.

-"Evet." diye mırıldanıp iki parça kıyafeti giyindim.

Daha sonra uzun streç botları seçip giyinmem için vermişti. İlk defa ilgilendiğinden dolayı sesimi çıkarmak istemedim. Profesyonel olduğu bu konuda güzel parçalar seçmişti.

Aramıza biraz mesafe koyarak eliyle üstümü düzeltti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Aramıza biraz mesafe koyarak eliyle üstümü düzeltti.

-"Neden böyle giyindim ki ?" diye sordum merak edince.

Bordo rujlu dudağını büzüp ellerini göğsünde birleştirdi.
-"Çünkü biraz kendine gelmen gerekiyordu. Bir arkadaşımın baby shower davetine gideceğiz. "

Nefesimi bıkkınlıkla üfledim.
-"Başım cidden ağrıyor. Çekebileceğimi sanmıyorum." dememe rağmen umursamadı. Omuzlarımdan ittirip odadan çıkarttı.

-"Ben hazırlanana kadar aşağıda kahvaltını yap." diyip gönderdi. Günlerdir doğru düzgün bir şey yiyemiyordum ve kilo verdiğime eminim.

Mutfağa girdiğimi gören Hilal teyze sıcak bir gülümsemeyle karşıladı beni.

-"Kuzum nasılsın ? Günlerdir yemeğe inmiyorsun çok merak ettim seni."

Masaya oturup eteğimi düzelttim.
-"İyiyim diyelim Hilal teyze. Atıştırmalık bir şeyler verir misin ?" dedim.

Mirza'yı düşünmek istemediğim anlarda gözlerim ister istemez doluyordu. Bir türlü bu yaptığını sindiremiyorum. Nasıl olurdu da gizli tutardı? Madem bir nişanlısı vardı neden bana öyle davrandı ? Ah aklımı oynatacağım.

-"Bir derdin sıkıntın var ama kısa sürede düzelir inşallah. Al kızım ye." Saçımı okşayıp önüme koydukları için teşekkür ettikten sonra bir kaç lokmayı zorla yedim. Midem hiçbir şeyi kabul etmiyordu.

Çok geçmeden annem gelince yukarıdan çantamı almış annemle arabaya geçmiştik. Aklımda Rüya ile konuşmak vardı ama onu arayabilmem için önce telefonumu açmalıydım. Sadece iki üç kez bize geldiğinde konuşabilmiştik.

-"Teyzem gelmiyor mu ?" diye sorarken yorgun gözlerimi anneme çevirmiştim.

-"Hayır başka bir planı varmış. Ayrıca Alp dün akşam seni görmeye gelmişti uyuyordun. Ona git istersen biraz daha iyi gelir." diyince kendime gelmeme yardımcı olacak güzel teklifti. Sessiz kalarak kabul ettim.

Partinin yapılacağı mekana girerken yapmacık zoraki gülümsememle insanlara selamlar vermiştim. Her ürperişimde yüzü gözümün önüne geliyordu. İnsanlara odaklanma çabaları içerisinde onu unutmak istedim.

TUTKUWhere stories live. Discover now