° 30

122K 3.9K 494
                                    


Dönüş yolculuğunda saatlerdir asık yüzüm düzelmeden camdan dışarıya bakıyordum. Evdekiler de bir şey olduğunu anlamış ikimize de soru sormamışlardı. Rüya sorsa bile ona sonra söyleyeceğimi söylemiştim ve geçiştirmiştim.

-"Güzelim asma şu yüzünü lütfen bak ne güzel bir gün geçirdik. Böyle mi sonlandıracağız ? " Uzanıp kucağımda duran elimi tuttu. Dudaklarına götürüp öperken yine ona bakmamıştım.

-"Canım sıkkın." diyip omuz silktim.

-"Canını yerim senin kızım. Hem bak seni alacağım diyorum kendime. Git sen ne bileyim elbise bak bir şey bak vakit geçir sıkılmaz canın." diyince biraz olsun yumuşar gibi oldum ama ona belli etmedim.

-"Ne yapacağım elbiseyi ?" dedim umursamıyormuş gibi.

-"Nişanımız için." demesiyle içimde koca bir heyecan balonu patladı.

Yinede pas vermeden elimi elinden çektim.
-"Ona daha çok var."

Bir kaç saniye dönüp yüzüme bakmıştı.
-"Sen öyle san." diye söylendiğini duydum fakat çok kısık sesle söylemişti.

-"Ne ?"

-"Hazırlan güzelim iki haftan var."

'

Arabadayken bahsettiği iki haftanın sonundaki gündeyiz. Ona kızmış olmama rağmen ekstra olarak bu konuda tartışmıştık. Fakat ne itiraz ne de başka bir şey dinledi. İki hafta içerisinde bence benim düşüncem sırf bana inat olsun diye bütün her şeyi ayarlamıştı. Hatta az sonra ellerinde çiçek çikolata ile geleceklerdi.

-"Hayır...hayır ben cidden hazır değilim." Ellerimi yüzüme kapatmamla Rüya'nın çekmesi bir oldu.

-"Makyajın bozulucak !" diye cırladı sinirle.

Oflayıp ayağa kalktım ve camın önüne geçtim. Kendimi henüz hazırlamamıştım ki ! Çok aceleye getirdi. Şu iki haftadır sanki nişanlanacak olan biz değilmişiz gibi onunla küsmüş konuşmamıştım.

-"Herkes aşağıda Duha. Tamam seni çok iyi anlıyorum minik kuşum ama şu yüzün birazcık gülsün." Arkamdan gelip sarılınca tuttuğum nefesimi verdim ve omuzlarımı dikleştirdim.

Boy aynasının önüne geçip zar zor yetiştirdiğimiz elbisemin eteklerini düzelttim. Her şeye rağmen güzel görünüyordum.

Çok sade , salaş bir topuz yaptırmıştım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çok sade , salaş bir topuz yaptırmıştım. Sade fakat güzeldi.

-"Geldiler sanırım." demesiyle sabahtan beri sıkıntılı olan içimi heyecan kapladı.

Buz tutmuş ellerimi boynuma bastırıp odadan çıkmak için adım attım. Rüya ile yan yana merdivenlerden yavaşça indik. Bu sırada merdivenlerin karşısında olan evin kapısı açılıyordu. Başımı kaldırdığımda kalabalık ailesinin en önünde Mirza'yı gördüm. Dimdik omuzlarıyla içeri girdi ve göz göze geldik. İstemsizce nefesimi tuttum.

TUTKUWhere stories live. Discover now