09/yarışma

2.9K 236 55
                                    

Boyalarımı resim çantama gelişi güzel koydum. Bir an önce buradan ayrılsam fena olmayacaktı. Sırt çantamı taktıktan sonra resim çantamıda alarak omuzuma geçirdim. Bugün hyemi yoktu ve ben fazlasıyla sıkılmıştım. Dersimde bittiğine göre bir güzel eve gidip dizimi izleye bilirdim. Bu gün kendime mola vermek istiyordum. Zaten ödevimin büyük bir kısmınıda bitirmiştim. Taehyungta bir arkadaşıyka takılacağını söylemişti. Ufak bir kaçamak şimdilik güzel olacaktı.

Sınıftan herkesin çıkmasını bekledikten sonra bende çıkmıştım. Herkesin gitmesini bekleme sebebim bir an önce buradan ayrılmak isteyenlerin beni ezmemesini sağlamaktı. Tamam bende sevmiyorum ama başkasını ezecek kadarda beyinsiz değildim.

Uzun koridordan geçerken alacağım abur cuburları zihnimde hayal ediyordum. Cipsi mutlaka olmalıydı. Özellikle fıstıklı olanından.

Bir kaç kişinin panonun etrafında toplandığını görmüştüm. Hyemiyle kala kala iyice ona benzeyen ben merakla onların arasına karışarak en öne geçtim.

Bu senenin festival afişi asılmıştı. Şimdi anlaşılıyordu kalabalığın sebebi. Festival zamanı bu okulun en sevdiğim yanıydı. O hafta dersler iptal edilir ve tüm gün süren eğlence ve aktiviteler yapılırdı. Merak la listelere göz atmaya başlamıştım. Her zaman ki gibi ilk sırada okulun güzel kızı ve okulun yakışıklı erkeği seçiliyordu. Umursamadan diğer sıralarada baktım. Şarkı söyleme. Taehyung kesinlikle katılmaya ikna etmeliydim. Yüzümde büyük bir gülümseme olmuştu. Onun beni dünyadan ayırmaya sebebiyet verecek kadar güzel olan bir sesi vardı. Kesinlikle ikna etmeliydim.

Uzayıp giden listeye dudak büzerek bakarken bir cümle dikkatimi çekmişti.

30. İcat yarışması [bilgi için: elektironik mühendisliği bölümü/ bölüm başkanı lee junki] gözüm heyecanla açıldı. Jungkook bu yarışmaya katılabilirdi.

Kalabalığı yararak hızla fakülteden ayrıldım. Kalbim hızlı bir şekilde atıyordu. Ilk defa jungkooka yardım edebilme şansı yakalaya bilmiştim. Lutfen tanrım. Bunu yapabilmem için bana izin ver.

On dakikalık bir yürüyüşün ardından gelmiştim. Bölüm başkanı lee junki ile konuşa bilmek için hızla binan içine girdim. Koridordaki çizelgeden odasının ikinci katta olduğunu öğrenmiştim. Koşarak merdivenleri çıktım. Korudorun soldan üçüncü odasıydı. Adımlarımı kocaman atarak kapısını tıklatıp beklemeye başladım.

"İçeri girin" sesini duyduktan sonra kapıyı açıp girdim. Merakla bana bakarak konuştu.

"Şöyle oturun lutfen." masanının önündeki koltuğu gösterdi. Hiç beklemeden kendimi koktuğa fırlattım. Şaşırmış gözlerle beni inceliyordu.

"Ne için gelmiştiniz?" sorusunu duyunca derin bir nefes aldım. Önce sakin olmalıydım.

"İcat yarışması için gelmiştim"

"Ah öylemi?" o evrakları aramaya başlarken ben konuştum.

"Bilgi almak istiyorum" yavaşça bana döndü.

"Tabiki. Bilgi yarışmasına okuldaki bütün bölümlerden insanlar katılabiliyor. Konu serbest. Sizin hayal gücünüze kalmış. Tabi kazanan için birde ödül var. Ama henüz belirlenmedi."

"Aslında ben katılmayacağım. Bir arkadaşım var ve böyle şeylerle uğraşıyor"

"Öyleyse kendisiyle konuşmamız daha iyi olacaktır"

"Ben asıl bunun için gelmiştim. Kendisi bu okuldan değil."

"Başka okullardanda katılımcı alabiliriz sanırım. Bu yarışma devlet tarafından yapılıyor. Bu sene seçilen okul bizimki. Yani sorun değil gelebilir"

Farklı Hayatlar/ Jeon Jungkook✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu