11.BÖLÜM

36.4K 2.7K 465
                                    

TİMUR

Hasan'nın suratına hiç bakmadan piç gibi sırıtan Kerim'le tokalaşıp,tandırın başında bekleyen Şehmuz'a doğru ilerledim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hasan'nın suratına hiç bakmadan piç gibi sırıtan Kerim'le tokalaşıp,tandırın başında bekleyen Şehmuz'a doğru ilerledim.Onunla da merhabalaşıp hiç ses etmeden bir köşede duran Demir'e baktım.Gün geçtikçe zayıflıyordu.

"Seni görmek ne büyük şeref Demir ağam hoş gelmişsin"

Dalga geçercesine söylediğim sözler üzerine tek yaptığı şey kafa sallamak olmuştu.Sonrasında ise son zamanlarda en nefret ettiğim şey olan sessizliğine geri dönmüştü.

"Lan göt...Sen şimdi ne diye geldin de kulağımın köküne yapıştırdın?"

Hasan'ın sözleri ile kafamda ki düşünceleri bir kenara bırakarak ona baktım.

"Lan sikik...Senin yüzüne sevdiğim kadından aylarca ayrı kaldım ben.Gelmiş bir de kulağımın köküne neden yapıştırdın diyorsun.Dua et ki beynini dağıtmadım "

"Ben ne dedim oğlum.Sabahlara kadar içip kendini paralayan,sonra da Feridem Feridem deyip duvarları öpmeye çalışan sendin ben değildim bilmem hatırladın mı?"

"Duvarları öpmek derken?"

Sarhoşken ne bok yediğimi bile hatırlamıyordum.

"Kendi gölgeni Feride sanıp 'Ah Feridem ,saçına kurban olduğum ne var bir kerecik he desen,bir de öpmeme izin versen Feridemmmmmm"

Piç kurusu ağzını yayarak taklidimi yapıyor,diğerleri de gülmemek için dişini sıkıyordu.

"Kes lan zevzekliği.Ben öyle bir şey asla yapmam"

"Ahh...Ama dur daha bitmedi.Bir keresinde bir evin duvarına işeyip 'Özürdilerim Feridem.Üstüne işediğim için affet beni boncuk gözlüm' diye sayıklayıp konağa kadar ağlamıştın.Bunu hatırlıyor musun?."

Tabi ki böyle bir şeyi asla hatırlamıyordum çünkü öyle bir şeyi asla yapmamıştım.

Yoksa yapmış mıydım?

"Her zaman ki gibi bokunu temizleyen ben oldum.Ama ne hikmet yumruğu yiyen de ben oldum"

İsyan edişi karşısın da gülümseyerek iki adımda karşısına geçtim ve omuzuna vurarak erkekçe sarıldım.

"Gerçek dostlar yıldız gibidir.Karanlık hükmünü sürmeye başlayınca ortaya çıkar.Sizler de benim gerçek dostumsunuz.Her daim yanımda olan,asla arkama dönüp baktırmayan en yakın dostlarımsınız" deyip bana bakan dörtlüye çevirdim bakışlarımı.

"Size bir haberim var "

Tandırda ki kuzuyu çeviren Şehmuz hemen olduğu yerde dikleşmiş yine ne bok yedin lan bakışları ile gözlerini dikmiş bana bakıyordu.Tıpkı diğerlerinin yaptığı gibi...

"Buraya yalnız gelmedim"

Hassiktir naraları ortalıkta dolanırken Demir bile bu sözlerimin üstüne duruşunu dikleştirmiş ve hiç ummadığım şekilde konuşmaya başlamıştı.

FERİDEWhere stories live. Discover now