Μια θυσία για τη φιλία.

251 17 2
                                    

Εκείνος ήθελε να περάσει την ώρα του. Και η Βικτόρια ήθελε πολύ περισσότερα. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε.
Λίγο πριν τη φιλήσει ο Άντριου, η σκυλίτσα σφηνώθηκε ανάμεσα τους και έκανε παιχνίδια στον νεαρό. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που μια σκυλίτσα νευρίασε τόσο την Βικτόρια. Ίσως όμως ήταν για καλό σκοπό.
"Τι είναι μικρή μου; Τι είναι ζουζούνα;" Ο Άντριου μιλούσε στο σκυλί ενώ χάιδευε το κεφάλι της σκυλίτσας μέσα στα χέρια του. Εάν δεν ήταν ερωτευμένος με την Βικτόρια τότε σίγουρα ήταν με τον σκύλο του. Δεν θα είχε και πολύ άδικο η μικρή ήταν αξιολάτρευτη. Δεν ήταν σωστό όμως να παίρνει αυτή όλη την προσοχή συνέχεια. Μόλις συνειδητοποίησε η Βικ ότι μες το μυαλό της τα έβαζε με ένα σκυλάκι έδιωξε τις σκέψεις της και έριξε μια ματιά στο κινητό της, όπως έκανε κάθε πέντε λεπτά. Λογικά δεν είχε χάσει ακόμα την ελπίδα πως θα γυρίσει ξανά σε αυτή. Όχι πως τον είχε ποτέ της πραγματικά. Είχε τρία μηνύματα. Και τα τρία ήταν λες και τα είχε στείλει σε αυτή το σύμπαν. Το καθένα για διαφορετικούς όμως λόγους. Τουλάχιστον έτσι έδειχναν τα πράγματα. Το τελευταίο μήνυμα ήταν από τον Τζιμ. Δεν μπορούσε να το διαβάσει όλο όμως φαινόταν από τον τρόπο που έγραφε πως είχε όρεξη για τσακωμούς. Το δεύτερο ήταν από την Ιζαμπέλα και δεν έβγαινε καθόλου νόημα σε αυτό που έγραφε αν δεν άνοιγε το μήνυμα. Το πρώτο στη λίστα ήταν από την Έλεν. Καθόλου αναμενόμενο. Όμως αυτό ήταν σύντομο οπότε φαινόταν χωρίς να το ανοίξει. "Είσαι καλά..;"
Όχι. Όχι δεν ήταν καθόλου καλά. Όλα πήγαιναν κατά διαόλου. Και το μόνο που της έλειπε ήταν εκείνη. Με όσες έννοιες μπορεί να πει κανείς ότι του λείπει κάποιος. Την άφησε τελευταία στο μυαλό της και άνοιξε το μήνυμα της Ιζαμπέλα.
"Εγώ προσπάθησα να σε βοηθήσω πάντως.. δεν είχα σκοπό να μου την πέσει!"
Από πάνω στα μηνύματα ακολουθούσε ένα αντιγραμμένο τεράστιο κείμενο από συνομιλίες της Ιζαμπέλα με τον Τζιμ. Η καρδιά της άρχισε να χτυπάει σαν τρελή και άρχισε να τα διαβάζει με την ψυχή της να τρέμει.
Ιζ[αμπελα]: Γεια σου.
Τζιμ: Εππ.. ποια είσαι εσύ ομορφούλα μου; *φιλάκια emojis*
Ιζ: Είμαι φίλη της Βικτόρια.. ήθελα να σου πω πως πρέπει να της ξαναδώσεις μια ευκαιρία. Μου τα είπε όλα για εσάς και το πως χωρίσατε. Απλώς νοιάζομαι για αυτή και έχει πληγωθεί πολύ που δεν είστε πλέον μαζί..
Τζιμ: ....τι εννοείς σου έχει πει για εμάς; Καταρχάς προς θεού δεν τα είχα ΠΟΤΕ μαζί της. ΔΕΝ ήμασταν μαζί.. οπότε ότι άλλο κι αν σου είπε μάλλον ήταν ψέματα. Είμαστε φίλοι όμως με τη συμπεριφορά της ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν θέλω επαφές μαζί της δεν έχω άλλες ευκαιρίες να της δώσω οπότε μη σπαταλάς το χρόνο μου έχω σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ. Καλή συνέχεια στη ζωή σου.
Δεν ήταν σίγουρη πως έπρεπε να νιώσει για λίγο. Αλλά τώρα καταλάβαινε τον λόγο που ο Τζιμ είχε τρελαθεί και της ζητούσε τα ρέστα στη δική τους συνομιλία.
Τζιμ: Τι στο καλό πας και λες στην κάθε φίλη σου;! Προσπαθείς να μου καταστρέψεις τη ζωή;; Είσαι καθόλου με τα καλά σου;;! Πάνω που πάνε τα πράγματα να ηρεμήσουν εσύ πας και ρίχνεις λάδι στη φωτιά το έχεις καταλάβει καθόλου αυτό;;! Πας και λες στην κάθε μία ότι τα είχαμε.. θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για τελευταία φορά. Δεν τα είχαμε ποτέ. ΔΕΝ σου είπα ΠΟΤΕ κάτι για ΣΧΕΣΗ. ΠΟΤΕ. Ντρέπομαι για λογαριασμό σου. Και μην τολμήσεις να ξαναπείς σε κανέναν κάτι τέτοιο. Γιατί θα μπλέξεις εμένα άσχημα. Άσε με έξω από τη ζωή σου επιτέλους γιατί δεν θέλω να έχω τίποτα μαζί σου. Ελπίζω να καταλάβεις κάποτε πως φέρεσαι τελείως λάθος και πως μιλάς απαίσια βγάζεις πράγματα μόνη σου από το μυαλό σου και ότι αυτό δεν θα σε βγάλει πουθενά. Καλή τύχη με τη ζωή σου.
Δεν ήξερε τι να του πει. Το άφησε έτσι για λίγο και προσπάθησε να βάλει τις σκέψεις της σε μια σειρά. Τι είχε πει στην Ιζαμπέλα ακριβώς; Για το όνομα του στο Facebook είχε μια λογική εξήγηση. Πρέπει να το είχε δει από το δικό της κινητό και να του έστειλε μήνυμα. Αυτό σημαίνει άραγε ότι θα κατάλαβε πως δεν ήταν συμμαθητής της τελικά; Γιατί δεν της είχε πει κάτι για αυτό. Τώρα όμως δεν ήταν σίγουρη τι ξέρει και τι όχι η φίλη της. Αν ήταν πραγματικά φίλη της. Δεν της είχε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Η μόνη που μπόρεσε να εμπιστευτεί κάποτε ήταν η Έλεν. Τώρα όμως δεν ήθελε τίποτα μαζί της. Ή αυτό της έλεγε η οργή της εκείνη τη στιγμή.
"Είσαι καλά;" Ο Άντριου διέκοψε τις σκέψεις της για άλλη μια φορά αλλά δεν ήξερε ούτε σε αυτόν τι να πει.
"Πρέπει να πάω σπίτι. Μπορείς να με πας μέχρι την στάση;"
"Φυσικά."
Στη διαδρομή δεν μίλησαν καθόλου. Ή έστω η Βικτόρια δεν μίλησε γιατί τον άλλο τον είχε πιάσει μια φλυαρία που η Βικτόρια δεν πρόσεχε καθόλου τι έλεγε απλώς έγνεφε αραιά και που για να δείξει ότι πρόσεχε τι της έλεγε.
Το χαρτάκι που βρήκε στην τσάντα της. Μην την εμπιστεύεσαι έλεγε. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ποια εννοούσε όμως; Το πιο πιθανό σενάριο έφερνε στο παρασκήνιο την Ιζαμπέλα. Ήταν η μόνη που θεωρούσε ικανή για κάτι τέτοιο. Γιατί όμως; Δεν έμοιαζε να έχει κάποιο κίνητρο. Η Έλεν; Αυτή κι αν έμοιαζε τελείως εκτός θέματος, είχε να μιλήσει μαζί της καιρό. Λογικά δεν ήξερε τίποτα από όσα συμβαίνουν στη ζωή της. Οι μόνοι που είχαν πρόσβαση στην τσάντα της ήταν η Ιζαμπέλα, ίσως η Έλεν και φυσικά το κορίτσι του Tumblr. Αυτή κι αν δεν κολλούσε καθόλου μα καθόλου. Η παρουσία της όμως έκανε την Ιζαμπέλα έξαλλη εκείνη τη μέρα. Έπρεπε να βρει τρόπο να την πλησιάσει ξανά. Όχι για να εκνευρίσει την Ιζαμπέλα, μα για να καταλάβει ορισμένα πράγματα λίγο καλύτερα. Για να έχει καθαρή εικόνα όμως έπρεπε να διώξει την Ιζαμπέλα λίγο πιο παράμερα, αλλιώς σίγουρα δεν θα την άφηνε να κάνει κάτι τέτοιο. Κι έτσι το πήρε απόφαση. Ξεκλείδωσε το κινητό της και άρχισε να γράφει το μήνυμα στην Ιζαμπέλα.
Δεν ήταν σωστό όμως χρειαζόταν μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης. Κι ας θυσίαζε προσωρινά την μοναδική φίλη της για αυτό.
"Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες. Τώρα όλα έγιναν μόνο χειρότερα! Με μισεί. Δεν ξέρω αν αυτό είχες σκοπό αλλά θέλω λίγο χρόνο να αποφασίσω αν θέλω να συνεχίσω να κάνω παρέα μαζί σου. Μην μου ξαναμιλήσεις αν δεν σου μιλήσω εγώ."
Το έστειλε πριν αλλάξει γνώμη και είπε στον εαυτό της ότι αυτό ήταν το σωστό. Δεν πείστηκε ιδιαίτερα. Για κάποιο λόγο την κυρίευε φόβος. Και όταν η Ιζαμπέλα άρχισε να την παίρνει τηλέφωνο της κόπηκαν τα γόνατα. Όμως ήταν έτοιμη να τα ακούσει για άλλη μια φορά από τη ξεκάθαρα οργισμένη απάντηση της κοπέλας. Κι έτσι σήκωσε το τηλέφωνο αφού πρώτα έκανε την καρδιά της πέτρα. Για μερικά λεπτά.

Ερωτεύτηκα την κολλητή μου.Where stories live. Discover now