Kız Görme Timi

535 24 0
                                    

"Elinize sağlık, teşekkür ederim." Gelin adayımızın elinden çayımı alırken söylendim. Evet! Ne kadar isyan ettiysek de yine abim için kız bakmaya gelmiştik..

Sizi biraz adetler hakkında bilgilendireyim bari. Aile büyüklerinden birisi -bknz benim sevgili(!) halam- birbirine uygun gördüğü iki kişi için kolları sıvar ve ailelerle görüşme başlatır. Bu evliliğe giden yolda ilk adımdır. Erkek ve kız görüşmeden önce, kızın evine gideriz erkek tarafı heyeti olarak. Annem, ben ve Ömer abimin eşi Seda has aile kadrosundan olduğumuz için tabiki ordayız. Ekstra olarak halamlar ve Emine yengem de burada. Kıza pis bakışlar attıkça iki yandan darbe alıyorum. Halamlar beni araya aldı çünkü!!

Eğer biz kızı beğenirsek, neyse canlarım ben bu kızı beğenmedim zaten ki görümce olarak ben beğenmediysem o iş olmaz yani devamını anlattırıp yormayın beni. Ola ki birisi çıkar da bu zorlu görümceyi kendisine aşık eder o zaman bu zorlu yolculuğu size anlatmaya devam ederim.

He bu arada demeyin ne pis bir görümcesin diye. Ben tam yetkiliyim. Sevgili abim Ömer evlenip hayatını yakarken ona dedim 'evlenme bu kız senlik değil dedim' dinlemedi tabi. Şimdi ceremesini çekiyor. Alparslan'ım da bu duruma şahit olduğu için bi halttan anladığımı fark edip tüm yetkiyi bana verdi.

"Hanım kızımız da pek bir güzelmiş. Gördün değil mi Defne." Halam ataklara başladı. Vallahi birinin daha başını yaktırtmam! Sözüm meclisden de içeri Sedoş.

"Hımm. Ne okumuştun canım sen? Çalışıyor musun?" İğneli görümce iş başında.

"Üniversite okudu Sevda. Şu an çalışmıyor ama babası izin vermedi." Evet klasik bir gelin hanıma ağız açtırtmamaya yönelik insan gördünüz az önce. Kimdin sen teyze mi hala mı?

"Hımm hangi bölüm. Gerçi Alp çalışmayan eş istemiyor ama. Neyse.." ve yine darbe yedim. BAK HALA BABAMA SÖYLERSEM AĞZINIZA..SEVER SİZİN. Bilmem anlatabildim mi? Recep Cantürk bu boru değil.

"Sevda işletme okudu Defne'cim." Kızın ablası.. ve neden herkes bana Defne'cim diyor yahu. Ben sizin askerlik arkadaşınız mıyım.

Bu arada gelin aday adayı aslında bu meclisde bizimle oturmaz. Gider mutfakta takılır ara sıra çay kahve getirmek için ortama girerek kendisini gösterir. Tabi benim gibi bir görümce adayı olduğu için önden saldırı yaptım ve kız bizimle oturuyor şu an. Hanım kızımız için baştan bir eksiyle geldim açık söylemek gerekirse. KIZIN ADI SEVDA BE! Sevdalarla olan anlaşmazlığımı ilerde göreceksiniz zaten. Nalet bir kuzenim var da. Allah'ım evlerden uzak.

"Master yapmayı falan düşünüyor musun Sevda'cım." Bu sefer de birisi kızın yerine konuşursa patlarım!

"Yok canım ne masterı Sevda evinin hanımı olacak." Bak yine sen! TEYZE SEN KİMSİN DELLENDİRME BENİ BE!

"SEVDA senin ağzın var mı inşallah? Hani boğazında ses telleri var falan. Kullandırıyorlar mı sana onu!?" Herkes şok. Çünkü neden olmasınlar Defne Cantürk yine ortalığı yıkıp geçiyor. BAK HALA VURUP DURMA BÜYÜĞÜMSÜN DİYE SUSUYORUM DA PAPAZ OLACAĞIZ SENİNLE EN SONUNDA!

Ve herkes kem küm eder. Bi susun da bi susun. Dellendirmeyin beni.

"Ay nerde görülmüş gelinin konuştuğu Defne sende. İlahi." Yalandan da iki hah hah diye gülen insan halamdı.

Akbabalarımı verip yerine huzur alabiliyor muyum?

"Bu nesilde hala. Geçti artık o gelin yemez gelin içmez gelin konuşmaz gelin oturmazlar! Bize gelecek gelin yaşar. Ama açık konuşayım Sevda'nın bize gelin gelmesi öncelikli benim onu beğenmeme bağlı ve siz teyze miydiniz neydiniz hatırlamıyorum ama bunu baltalıyorsunuz. Diyeceksiniz belki bu tavrından sonra biz size kız vermeyiz. Belki haklısınız. Ama bende abimi düşünüyorum. Ömür boyu mutsuz bir evlilik sürmesine izin veremem. Ve sen Sevda'cım sana naçizane tavsiyem, kimseyi dinleme kendin ol. Biliyorum zor. Ama o okulu boşuna mı okudun sen? Her zaman kendini ilerlet. Bir eş için hayatına zincir vurma. Eşin olacak insan senin yanında olmalı her halinle." Etrafa yargı dağıtmakta bir numara olduğumu söylemiş miydim? Şey belki de iki.. Recep Cantürk varken ben kim köpek!!

"Biz müsaadenizi isteyelim artık. Siz biraz düşünün eğer Sevda bu görüşmeyi devam ettirmek istersen görüşürüz tekrar." Ayağa kalkmamla aile üyelerim de kalktılar ve en son şoktaki halamlar ve yengem ayaklandı. Biliyorum ki araba da beynimi didikleyecekler.

"Alp'imi yedirmem valla. Ne size ne onlara. Benim gibi bir vampiri bile bastırmaya çalıştılar. O halası mıdır nedir, ablası desen ayrı şeytan. Sevda saf gibi duruyordu ama belli olmaz. Yani millet bağırıp çağarmayın sakın."

Dedim dedim de kim dinledi... Yok neymiş ben abimin kısmetini kapatmışım. Siz benim sarı bebeğimi yiyin diye getirmedi anam onu bu dünyaya. Bi ara halam büyük abimin benden önce evlenecek olmasını kıskanmamdan bahsetti. Annem yanımda olmasa ya Allah diyip arabayı duvara sürecektim.

Şükür kazasız belasız atlattık yolculuğu. Halamlar ve yengemi evlerine bıraktığım gibi Gülümü ve Seda'yı da bıraktım. Bi ara arabadan inip yere yatacaktım. Baya yerleri öpmekten bahsediyoruz.

........

Mütevazi şirketimize girdiğimde kimse yanaşmadı bile bana. Dışarıdan bakınca bile barut gibi duruyorsam demek ki. Ofis katına çıktığım gibi asistanım Elif geldi yanıma. Elifim kötü haber ve toplantı dışında her şey kabulüm.

"Defne hanım hoş geldiniz. Merve ve Damla hanımlar odanızda sizi bekliyor. Oğuz Tarcan ve Sena Ulusoy çifti gelecekler toplantı için." Sosyetenin meşhur çifti. Onlar ayrılmamış mıydı ya? Ve biz onlarla ne ara randevulaştık.

"Tarcan-Ulusoy aşkı bitmemiş miydi be?" Odama adım atar atmaz çığırdım. "Elif'im en acilinden kahve getirsene bana yanına da bol çikolata lütfen kafamı sağlama almam lazım."

"Uzatmalı onların aşkı biliyorsun. Yine barışmışlar bu sefer ki barışma bize bağlandığına göre evliliğe doğru gidiyorlar." Damla başını telefondan bile kaldırmadı. Bi uzatmalı da Damla ve sevgilisi ağır eniştemiz Süleyman. Ay oralara girecek takatim yok ilerde anlarsınız ne demek istediğimi.

"Evlilik demişken.. veriyor muyuz yaban ellere Alparslan abiyi."

"Ay sus sus ağzından yel alsın. Üniversite okutmuşlar kıza ama sanırım sadece diploma için. Çalışıyor musun diyorum yok? Master diyorum o da yok! Kendimi ya da halamları doğramadan evden çıktığımıza şükür!"

Kimden:Alp'imm

"Eee evlendiriyor musun beni?"

Kime:Alp'imm

"Töbe dee.. Tabi evlenip kendini doğramak istiyorsan orası ayrı mesele."

Kimden: Alp'imm

"Anlaşıldı. Seni seviyorum kara bela."

Hah! Tabi seversin götünü kurtardım senin. Yine günün kurtaranı Defne, yine kahraman Defne.

Ne mükemmel insanım.

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now