Ava Giderken Avlanmak

305 15 0
                                    

Bugüne içimdeki küçük Medet'le uyandım. Maalesef kız halaya benzer diye bir söz vardır bilir misiniz dostlarım? İşte ben o söze uygun bir insanım. Her ne kadar halama sinir olsam da onun izinden gittiğimi söylerler. Gitmek istemesemde..

Bugünün ve içimde uyanan küçük Medet'in sebebi ise abim Alparslan.

Annemin dün akşam ki yemekten sonra 'Ne olacak bu çocukların hali Recep Bey' yakınması beni derinden üzdü. Eh bende sıvadım kolları. Bu Alparslan bu sene evlenecek. Hemde Ulusoy'ların kızı Sena'yla!

Bu arada dün gece Sena'yla ayak üstü bir iki şey konuştuktan sonra yanındaki yalı kazığının şikayetlenmesiyle ayrıldık. Onlar masalarına gitti bende sonunda nihayet gelen yemeklerime gömüldüm. AÇ KARNA KAFAM ÇALIŞMIYOR.

Zaten şuan o yüzden kahvaltı masasında ne var ne yok ağzıma tıkıyorum. YAŞASIN YEMEK YEMEK.

"Annem yavaş tıkanacaksın." Bana bir şey olmaz dercesine bir işaret yaptım. Ve yemeğe devam. Çikolataya buladığım bir pankeki daha attım ağzıma.

AHA! VALLA BULDUM.

"Abi kalk kalk kalk. Daha çok işimiz var." Cidden işimiz var. Şu lansmanı alnımın akıyla bitireyim de sıra senin nişan organizasyonuna gelsin sarıcım.

"Lan daha erken otur şuraya iki lokma yiyeyim."

"Alparslan doğru konuş kardeşinle." Aslanım Reçkom. Tabi ben babamın yanında abilerimle gayet saygılı konuştuğum için adam benim ne şeytan olduğumu bilmiyor. Halbuki masum ve temiz olan oğulları şeytan olan benim.

Hep halamın yüzünden!..

Tabi abim, babama 'esas kızına söyle' diyemediği için el mecbur kalktı masadan. Ceketini giyinip düşük omuzlarla kapıya yürürken kardeş yüreğim el vermedi. Hemen ekmeğin arasına sıkıştırdım patatesleri. Etrafa biraz patates saçtığım için çığıran anneme öpücük atarak evden çıktım. Abimle eş zamanlı kendimi arabaya attım.

"Al şunu ye de sonra aç kaldım diye söylenme." Parlayan gözlerle bana bakan abime sırıtıp maillerime bakınmaya başladım. İşte böyle de hayırlı kardeşimdir.

Ulusoy mu? Lan! Kuzey Ulusoy'un davet listesinde ne işi var?

"Abisi Kuzey Ulusoy kim?"

"Sonon Sononon oboso.?"

WTF? Dediğinizi duyar gibiyim. Senin Sena'nın abisi diyor sayın ağzı dolu öküzümüz. O benim değil senin Sena'n yavrum dememek için kendimi zor tuttum. Eli direksiyonda ayağı gazdayken bu deliyi dellendirmemek lazım
Daha çok gencim.

"Vallaha de! Bende diyorum kim? Onu mu diyorum lan ben ne alaka lansmana davetli bu adam?"

"Şöyle ki zeki kardeşim. Adamlarla şimdilik küçük çaplı bir ortaklığımız var. İlerde büyüteceğiz tabi yani sıkıntı çıkmazsa. O yüzden de Kuzey lansmana davet edilen önemli konuklar arasında. Bu pazarlamayı iyi yapalım ki adam bizden vazgeçmesin. Anladın mı maviş? Yani ne yap ne et Kuzey'i etkile o akşam. Yoksa tepene çökerim!"

Aman iyi tamam be diye çemkirsem de. Aslında bu ortaklık işi çok hoşuma kaçtı benim. İlerde ben sizi akraba da edeceğim canlarım benim merak etmeyin siz.

"Bir dakika ya. Sen madem Kuzey Ulusoy'u tanıyorsun dün neden konuşmadın onunla?"

"Konuştuk maviş. Siz o sıra derin bir muhabbete dalmıştınız." Fark etmemişim ne yapayım yani?!

Abimin Kuzey'i etkile lafından sonra gittiğimiz her yeri abim beğenmiş lakin ben bir kulp takmıştım. Adam 28 yaşında koskoca şirkete CEO olmuş ben onu nasıl etkiliyim be. Çantada keklik gördüğüm lansman şimdi benim için en zorlu organizasyona dönüştü. En sonunda benim göz bebeğim olan Fuat Paşa Yalısında karar kıldık.

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now