Sherlock Defne

85 8 4
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


/Defne'nin düşmanlarına karşı olan hayat mottosu yukarıdadır./

Güvenlik kulübesine yaklaştığımda geçen gece ki görevlilerin var olduğunu gördüm. Resmen kutsanmışım be.

Hıı ondan bu saçmalık geldi başına. Sus Defne!

"Merhabalar. Beni hatırladınız mı acaba? Kuzey Bey'e gelmiştim."

"Tabi ki Defne Hanım buyrun geçin. Kuzey Bey sizin ardınızdan çıkarken bilgilendirdi bizi. Bir saniye beklerseniz anahtarınızı da getireyim." Ne yani Kuzey ben bir daha gelirsem diye anahtar mı bırakmış? Hayır ağlamayacağım. Şimdi değil.

Güvenlikten anahtarı aldığımda içeri girdik. Hırsızlık yeteneklerimi de başka gün deneriz artık. Hâlbuki bu uğurda üç beş kartımı heba etmeyi göze almıştım.

"Nisan istersen eve gidebilirsin."

"Defne Hanım istemeden kulak misafiri oldum yaşananlara. Eğer isterseniz sizinle gelirim ne yapacaksanız işiniz daha çabuk biter. Kimse gelmeden hallederiz." Ben size diyorum zehir bunlar zehir.

Nisan'la eve girdiğimizde kendimi ağlamamak için baya bir sıkmam gerekti. O kadınla bu evde neler yaşadılar kim bilir...

"Nisan, içinde Lina ismi geçen her türlü belgeyi arıyoruz. Küçük bir garanti kağıdı bile olsa atlama. Kuzey'in her hangi bir kadınla birlikte resmini görürsen onu da ayır. Sen oturma odasına bak bende yatak odasına bakacağım."

Kaç saattir aramadığımız oda bakmadığımız delik kalmadı. Bir halt geçmedi elime. Giyinme odasında kendi eşyalarımı görünce dayanamayıp ağladım en sonunda. O kızın da eşyaları vardı orda zamanında.

Elimiz boş bir şekilde evden çıktığımızda moralim yerlerdeydi. Güvenliğin yanında durup anahtarı geri verdim onlara.

"Kuzey'e bugün geldiğimi haber vermeseniz olur mu? Ben bugün hiç gelmedim bu anahtarı hiç almadım. Şey içerde ona bir sürpriz hazırladım da anca bir kaç güne fark eder. Sürprizi bozmayalım şimdi." Güvenlik anahtarı alırken zor tuttum kendimi.

"Peki Defne Hanım."

"Ah unuttum. Birde size numaramı versem Kuzey'in yanına Lina Hanım gelince bana haber verir misiniz?"

"Tabi Defne Hanım." Numaramı bıraktığım zaman hızla ayrıldık ordan.

Savaş hazırlığı yapıldı. Hendek kazıldı. İçine düşmesi gereken sarı yılan bekleniyor...

....

"Şaka yapıyorsun? E madem sana neden anlatmamış gerizekalı?" Kızlarla Kuzey kritiğini sessiz sessiz bizim evde yapıyorduk. Ben dün sözde onlarda kaldığım için bugünde kalmama izin vermeyeceklerinden kızlar bize geldi.

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now