Klasik Bir İş Günü?

84 7 1
                                    

"Defne Hanım bugün çok yoğun bir program var ama Firdevs ve Nisan.."

"Merve ve Damla'ya ulaşamıyorlar tamam. Bugün kolay kolay ulaşabileceklerini de zannetmiyorum. Sen kızları benim odaya çağır bi durum değerlendirmesi yapalım."

Odama geçtiğim gibi telefonum çalmaya başladı. Ceketimi ve çantamı kenara koyup telefonu aldım elime.

"Efendim annecim."

"Defne, kayınvaliden aradı. Sözü ne zaman yapalım diyor? Ay ne diyeceğimi de bilemedim evdekilere bi sorayım dedim. Ne yapalım?"

"Söz bu anne fazla uzatmaya gerek yok. Eğer yetiştirebiliriz diyorsanız bu haftasonu olsun bence. Pazar günü mesela?"

"Annecim iyi misin sen? Benim yetiştirmem gereken tek şey ev temizliği ve ikram edilecek şeyler. Süslemesiymiş bohçasıymış sende zaten. Eğer sen yetişiriz diyebiliyorsan ben konuşayım Nebahat Hanımla." Annem öyle deyince bir an mantıklı geldi. Geçen haftayı yedik zaten tek bir iş yapmadık. Bu hafta anamız ağlayacak nereye koşacağımızı şaşıracağız. Bir de kendi sözüme hazırlanmak....

"Elif bu hafta yetiştirmemiz gereken kaç iş var?" Bir elim kapıda bir elim telefonda çaresizce Elif'in ağzından çıkacak umut dolu bir söz bekliyorum.

"Valla Defne Hanım bugün bir doğum günü var. Bizimkilerden bir ekip ilgileniyor gerçi bir sıkıntı olursa haber edecekler. Ama yarın çok doluyuz. İki lansman, bir nişan bir ev davetimiz var. Perşembe günü biraz daha hafif bir söz bir de baby shower partisi var. Ama ikisininde eksikleri var. Cuma günü hepten beter. Bir kına var ama ortada salondan başka hiç bir şey yok. Birde nişan var ki onda daha iyi bir durumdayız eksikleri bitti nerdeyse. Ah bu arada perşembe günü Merve Hanımla gelinlik provası var onu unutmuşum. Yani zınga zınk doluyuz."

"Tamam Elif." Moral bozukluğuyla döndüm odama.

"Ana kraliçem bu hafta eve uğramam bile geç saatleri bulacak gibi bu sırada kendime vakit ayıramam. İki hafta sonraya atın yapacak bir şey yok."

"Tamam annem sen öyle diyorsan."

Telefonu kapatıp kızları çağırdım yanıma ve bir görev paylaşımı yaptım kafamda.

"Doğum gününde kim var şimdi bir sıkıntı var mı sorun?"

"Emre ve Dilara ordalar. Az önce konuştum her şey yolunda dediler." Nisan hemen konuştu. Aşırı becerikli asistanlarımız var.

"Yarınla ilgili ne durumdayız?"

"Lansman mekanlarını Damla Hanım belirlemişti daha önce anlaşmalar sağlandı. Gelmeden önce tekrar teyit ettim bir sıkıntı yok. Catering şirketi olarak Bahar Eli'yle görüştüm ikisini de üstlenebileceklerini söylediler ama sizden onay almadan bende son oluru vermedim. Masa olarak hali hazırda bulunan masaları kullanacağız. Aranjmanlar neredeyse hazır gibi son kontrolleri yapmak lazım sadece."

"Çok güzel Firdevs şahanesiniz. Bahar Eli'ne okey ver hemen başlasınlar hazırlıklara. Nişan ve ev davetinde ne alemdeyiz peki?" 3'ü de birbirine baktı. Ne oluyor yahu?

"Defne Hanım.. ev daveti Ulusoy Yalısında.. Sena Hanım özellikle sizin ilgilenmenizi istedi ben şirkette olmadığınızı söyleyince de size kendisinin ulaşıp haber verebileceğini söyledi. Yani biz onu hiç takip etmedik."

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now