Kuzey Meselesi

242 20 0
                                    

"Defne ben neler duydum?" Odama sinirle dalan annem sayesinde eşya toplama işlemini durdurdum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Defne ben neler duydum?" Odama sinirle dalan annem sayesinde eşya toplama işlemini durdurdum. Hafta sonu gelmiş çatmıştı ve biz iki kardeş kurbanlık koyun gibi Ulusoy'larla İzmir'deki yazlıklarına gidiyoruz. Evet Sena abimi ikna etmişti ama şükür ki sadece hafta sonu orda kalacağız.

"Neler duydun anam anam canım anam?"

"Kim bu Kuzey? Seninle ne alakası var?" Mal mal yüzüne baktım annemin. "Kız cevap versene. Halan aradı damadın hayırlı olsun diyor. Sen beni öldürecek misin Defne? Nasıl şunların ağzına laf verirsin?"

"Dur bi saniye anne. Medet halam mı aradı? Hemde damadın hayırlı olsun dedi! O önce kendi kızına baksın adamın götünden düşmedi be!" Annem kendisini koltuğa attığı gibi başını tuttu. Klasik Gül krizi geliyor hazır olun.

"Ay doğru demek. Ay ben ne yapayım ben. Yetiştiredim ben bu çocukları. Yok olmadı bunlar. Niye laf dinlemiyorsunuz siz kuzum neden annem? Neden şunların ağzına laf veriyorsunuz?" Kolonyayla bilek ovarak operasyona geçtim.

"Annem yok öyle bir şey ya. Esra ileri geri konuştu yok neymiş lansman güzel olmamışmış ben becerememişim falan. Lafa bak lafa ben becerememişim! E tabi sinirlendim bende, dedim herkes çok beğendi sen anlamazsın. Sonra bu abimin ortağı geldi hani anlattım sana Sena'nın abisi Kuzey, heh işte o da dedi her detayı çok güzeldi. Bizde bundan sonra organizasyonları Defne'ye yaptıralım diye. Olay bu yani. Gerisi Medet'in yalanları anne ben varken sen ona mı inanacaksın?" Başını koyduğu yerden kaldırıp gözlerimin içine baktı.

"Cidden durum bundan ibaret değil mi annem?"

"Bana inanmaman beni kırdı Gül'üm. O sıra Alparslan abimde yanımızdaydı git oğluşuna sor o anlatsın sana." Kırgınca annemin elini bıraktım. Gelecekteki damadını o paçozların lafına bakarak tanıma Gül'üm yapma bunu.

"E peki akşam gideceğiniz yerde olacak mı o Kuzey'de."

"Olacak anne. Ama merak etme adam Defne Defne diye ölmüyor yani." Hştt karıştırmayın orasını yoluma kul köle yapacağım ben onu sıkıntı yok.

"Annem gitmesen mi sen? Bak Arzu teyzen de İzmir'de oturuyor birde onlardan laf gelmesin." İşte şimdi dellendim.

"Hay Medet halama daa Arzu teyzeme dee ya ben bu insanlar yüzünden hayatımı yaşayamayacak mıyım anne? Bıktım yemin ederim bıktım ya. İçin rahat etsin gitmiyorum da bir yere. Hatta abimin yanına gidiyorum şimdi ve ona akşam bir yere gitmeyeceğimi söylüyorum tamam mı anne için rahat etsin!"

"Ne oluyor be ne bağırınıyorsun yine?" Alparslan abim odaya daldı. Yaşasın yan yana odalarda kalmak.

Direk kendimi abimin kollarına attım. Acındırma zamanı başlasın. Kütüğüm bana kıyamaz. Azıcık da göz yaşı döksem varya alayına rest çeker. Gider kendi elleriyle Kuzey'i damat olarak alır.

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now