Ayrılık

140 10 1
                                    

"Damla Hanım haber vermemi istedi finans toplantısı yapacakmışsınız Defne Hanım." Yüzüğümle bakışırken daldığım hayal dünyamdan çıkıp Elif'e baktım.

Aramızda kalsın ama torunlarıma kadar gittim bir ara!

"Af buyur? Ne finansı be?"

"Valla bende anlamadım. Damla Hanım aynen böyle söyledi." Söylene söylene kalktım masadan. 3 katlı şirketimizin en alt katı bizim sunum merkezimizdi. Odalarımızdan çıktığımız anda merdivenlere ya da asansöre giden o koridoru geçerken en alt katı görebiliyorduk.

Damla aşağıda henüz hazırlanmamış yeni gelen masaların yanında anlayamadığım bir şeylerle uğraşıyordu.

"Damla?" Seslenmemle bana dönmeden konuştu.

"Odama gir geliyorum ben şimdi." Tam ben odasına yönelmişken Merve çıktı karşıma.

"Yine ne oluyor Allah aşkına? Bir dünya işimiz varken ne bu finans toplantısı? Biz kaç kere finans toplantısı yaptık ki şimdi yapalım?" Ve ben bir sürü işimiz varken hayaller dünyasında fink atıyordum. Sevgilimi özledim.

"Gel Mevo'cum gel. Bizim ponçik deliye gelmişler yine belli." Kendimizi masanın etrafındaki sandalyelere atmamızın ardından 5 dakika geçmişti ki Damla Hanım teşrif ettiler.

"Okan abi dök bütün belgeleri masaya. Bundan sonra sürekli finans toplantısı yapılacak bu şirkette. Bu ne ya şirketimiz var ama biz anca çiçekle böcekle uğraşalım."

"E bizim işimiz çiçek böcek.. ya neyle uğraşacaktık?"

"Dolar yükseldi yine ya hadi onu kanuşalım. Okan abi ne diyorsun bu duruma." Zavallı Okan abi bizim muhasebe müdürümüz. Eminim adam şu an nerden düştüm bu delilerin arasına diyordur.

"Damla.. o işler öyle olmuyor be. Sizin finans olarak bir sıkıntınız yok. Baya iyi para kaldırıyoruz yaptığımız işlerden. Sanane dolardan onu borsada olanlar, büyük şirket sahipleri düşünsün."

"Yav bee şirketimizde yılan beslemişiz. Okan abim sen bizi küçümsedin baya ya hatta direk gömdün." Okan abi yardım istercesine bize çevirdi bakışlarını.

"Küçüğüz çünkü?" Damla'nın ateş saçan bakışları bana döndü. Cehenneme VIP bilet kazandım yey!

"Ne demek küçüğüz be! Tüm sosyetenin organizasyonlarını biz yapıyoruz, ünlüler bizden sıra alınca hava atıyor be. Ne küçüğü?"

"Bebeğim organizatörlükte küçük değiliz. Ama yani bu finans işleri de bizlik değil. Gel biz bunları Okan abi ve ekibine bırakıp inelim aşağıyı düzenleyelim. Bak yeni oyuncaklarımız da geldi hem müthişli yeni fikirlerim var onları size anlatmam lazım." Hayal kurarken çocuk doğurdum, onları evlendirdim, torunlarım oldu. Yani hayal kurarken boş durmadım ve bir yandan da yeni tasarımlar yaptım. Yine mükemmelsin Defne.

"Yav ben kendimi iş kadını gibi hissetmek istiyorum. Bıktım dantellerden balonlardan!"

"Sülo'yla mı kavga etmiş sence?" Merve sessiz söylese de Damla duymuştu bunu ve kendini sandalyeye attı.

"Evet tamam mı evet. Salak kıvırcık delirtti beni. Uzatmalı sevgililiği geçtik biz artık. Uzatmalının da uzatmalısı olduk. Yeter artık bu böyle gitmez dedim. Oda..o.. gitmesin o zaman dedi." Biz şokla Merve'yle birbirimize bakarken Damla gözünden akan yaşları hırsla sildi. Okan abi özel durumu anlayıp hemen odadan çıkarken bizde Damla'nın yanındaki yerimizi aldık hemen.

"Yıllarımı verdim be ben ona. Zorlanıyorsan bırak dedi bana. Bana dedi bana Damla'sına! Sevmemiş demek ki... Ama ben seviyorum be çok seviyorum. Allah'ın sığırı! Ben terk edilecek kadın mıyım ya? Polis olacağım dedi bekledim. Şark hizmeti dedi bekledim. 2 seneydi 4 seneye çıktı dedi bekledim. BENİM HAYATIM BU APTAL MARULU BEKLEMEKLE GEÇTİ BE AMA O GELMİŞ BANA GİTMESİN DİYOR! ZORLANIYORSAN BIRAK BEN BUYUM DİYOR! ULAN SEN KİM KÖPEK LAN SEN KİM KÖPEK!" En sonunda dayamamayıp hıçkırıklarla ağlamaya başladı. İki yandan Damla'yı sarıp bizde onunla ağlamaya başladık. Birimizin acısı hepimizin acısı oluyordu.

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now