Bir Defo'nun Dramı

55 8 0
                                    

Ben gazla çalışıyorum. Evet kesinlikle gazla çalışıyorum. Kendimi de çok güzel gaza getiriyorum. Ama keşke boşa yapmasam. Yine boş yere dellenmişim. Kuzey'le konuşan o kız Ekin'miş.

Nerde alkışlarım!

Kuzey beni bir güzel sakinleştirip halimle de iyice dalga geçmişti. Ve sıkı durun ama bir bomba vermem lazım.

Sevgili kayınpederim karşımda duruyor. Tabi bu gayet normal bir şey biliyorum. İşin bomba olan kısmı bu değil zaten.

Adam beni dansa kaldırıyor yahu!

Oğlu da örnek alsa keşke...

"Aslında seni dansa kaldırma sebebim seninle özel bir şey konuşmak istemem. İki saniye yalnız bırakmıyorlar konuşalım değil mi?" Dansa kaldırdığı anda bana bunları söyleyip güldü Mehmet babam. Ama ben tırstım şu an. Benimle ne konuşmak istiyor? Ne olur yeşil çam filmlerindeki zengin babalar gibi oğlumu bırakmak ne kadar istiyorsun falan demesin.

VALLA KESERİM KENDİMİ BAK! Masadan aldığım ilk bıçakla harakiri yaparım!

"Ne konuşmak istemiştin baba?" Babacım mı deseydim? Babam yapma babam etme babam ayırma bizi!

"Ben bir şey duydum. Sen annenin yüzüğünü takmak istemiyormuşsun. Doğru mu?" Haydee yine mi bu yüzük meselesi? Ulan bende adamdan ne bekledim. Pamuk bu pamuk der mi hiç oğlumdan ayrıl diye. Demez değil mi? Ay demesin! Birde şimdi o yüzüğü takmazsan oğlumla evlenmene izin vermem falan diyormuş.

O zaman Defne, Aragorn'dan Gollum'a dönüşür kıymetlimisss diye o yüzüğe yapışır! İşin ucunda Kuzey var dostlarım.

Allah'ım kafayı yedim hepten.

"Aslında takmayacağım değil...yani takmak istemiyorum ama. Bunun sizin aileyle bir ilgisi yok. Lütfen yanlış anlamayın. Şu Lina... Onun söylediklerinden sonra ben biraz rahatsız oldum. Nasıl anlatsam bilm.."

"Sakin ol kızım. Anladım ben seni. Ama senden bir şey rica edecektim. Sözünüz için annem Trabzon'dan gelecek onun yanında takmazsan biraz üzülür. Özel günlerde ve annemin yanında takarsan sevinirim. Onun haricinde takıp takmamak sana kalmış." Gördünüz değil mi? Bir adamın dediklerine bakın bir benim düşündüklerime...

Biriniz ordan fırıncı küreği alıp ağzımın orta yerine vurabilir mi?

"Tabi ki baba. Ben zaten sözde takacaktım. Ama sürekli olarak takmak istemiyordum. Siz benden bunu rica etmişken sizi kıracak değilim."

"Hay yaşa sen. Beni dertten kurtardın. Annem biraz eski kafalıdır. Geleneklere adetlere önem verir. Bu da benden sana büyük kayınvalidenle ilgili bir tavsiye olsun. Şimdi seni şu sabırsıza bıraksam iyi olur." Memocum beni Kuzey'in ellerine teslim etmeden önce sıkıca sarıldı. Bende ne gevşek insanım değil mi?

"Ne konuştunuz babamla? İzledim sizi hiç susmadınız." Kuzey ellerini belime koyup aramızda boşluk kalmayacak şekilde yakınına çekti beni ve öylece sallanmaya başladık.

"Bugün efsane görünüyorsun sevgilim." Sırıtşıma karşılık oda bana sırıttı. Yav adam ısıracağım bak şöyle tatlı tatlı gülme!

"Ben mi? Esas efsane görünen sensin güzelim. Defne'm.. ben seni normal elbiseler içinde görünce bu kadar heyecanlanıyorsam gelinlikle gördüğümde kalp krizi geçiririm heralde." Onca insanın içinde vuramam belki. Ama çok güzel cimciklerim!

"Manyak manyak konuşma be! Birlikte uzun bir ömür geçirmeden nereye Kuzey Bey."

"Haklısın sevgilim. Daha boy boy çocuklarımız olacak. En az 4 tane yapmalıyız bence." Şokla büyümüş gözlerimle baktım ona.

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now