Gelinlik Mi?

87 9 2
                                    

Medyaya Defne'nin aklını başından eden, zekasını aşağı çekip salaklık hormonu salgılatan bir adet Kuzey Ulusoy atıp sizi bölümle baş başa bırakıyorum... Sahur vakti bölüm atıyorum çünkü neden olmasın? Yeni atılan oylar oldu da gaza geldim. Şşşttt çaktırmayın. Ya da çaktırın da büyüyelim biraz. 😄

"Defo sana göre bir gelinlik buldum. Efsane bir şey." Damla sırıtarak ardında Merve'yi de sürükleyerek odama daldı. Şu sıralar gelinlik modellerine dalmıştık. Ama elde var sıfır.

Sözümüzün üzerinden tam bir hafta geçmişti. Biz kızlarla Ağva'dan döndükten sonra odamda Kuzey'ciğimle hasret giderirken Mehmet babam arayıp akşam müsait olursak gelmek istediklerini söylemişti.

Geldiklerinde ise düğün tarihini enine boyuna masaya yatırmıştık. Ulusoy'lar olabilecek en erken tarihe düğünü isterken, Cantürk'ler yangından mal mı kaçırıyoruz modundalardı. Babam da olabilecek en geç tarihe istiyordu yani düğünü. Alparslan zevzeği torun istiyorsa bizi bir an önce evlendirmesini söylemişti babama mutfakta sinsi sinsi. Ben ters teper babam abimi azarlar, beni de uzun süre vermez, bizi süründürür derken ne oldu biliyor musunuz?

"Neyse sizi mi kıracağız siz ne zaman istiyorsanız düğün tarihini o zamana ayarlayalım." Dedi mi? Vallaha dedi. Biz şoka girmiş, kulaklarımıza inanamazken bir an öylece kalakalmıştık.

Sonrası hep itiraz cümleleri...

Yetişmeyecek elbiseler.
2 aya bulunamayacak düğün mekanı.
Gelinlik.
Kına elbiseleri.

İşin en kötü tarafı amcamın kızından önce evlenecek olmam sanırım. Onların evlilik yoluna girmesi bile 1 senelerine mal olurken biz şurada toplamda 3 aya evleniyoruz. Bu kadar kısa sürede evlenecek olmamın getirisi olacak olan dedikodular sizin de kulağınızda çınlıyor değil mi?

Annemin kulağında da çınlamış olacak ki Ulusoy'lar gittikten sonra ilk söylediği söz "Ah Recep millet ne der, bu kadar erken düğün mü olurmuş? Kim bilir ne dedikodular edecekler." olmuştu. Tabi babam klasik Recep'liğini yaparak bağırıp çağırmıştı. Ondan sonrası ver elini gelinlik ve kına elbisesi modelleri.

2 gündür gelinlik görmekten kusacak duruma gelmiştim neredeyse ama el mecbur bakıyorduk işte.

Şimdi diyeceksiniz ki senin işin bu. Bu kadar çabuk sıkılıyorsan nasıl işini yapıyorsun diye. O iş maalesef öyle olmuyormuş. Elaleme fikir vermek çok kolaydı. Bi kere öncelikle insanlar ne istediklerini biliyorlar. Balık, prenses, a kesim, kuyruklu, dantelli, incili, taşlı....

Benimse şimdiye kadar evlenmek gibi derdim olmadığı için ne istediğime karar vermeyi bırak bunun üzerinde bir kere bile düşünmemiştim. Bu yüzden tüm sülale ki Ulusoy sülalesinden bahsediyorum benimkilerin ne mal oldukları ortada seferber olmuş sürekli bana gelinlik modeli atıyorlardı. Bir yandan da Merve ve Damla nedimelerim olarak her şeyle ilgileniyorlardı.

"Göster bakıyım nasıl bir şey." Damla'nın elinden telefonu alıp da gelinliği görünce yüzünü buruşturdum. Halimi gören hain kardeşlerim bastılar kahkahayı. Evet arada böyle olmayacak modelleri gösterip dalga da geçiyorlar benimle..

Straplez olan gelinliğin altında tamamen sahte çiçekler monte edilmişti. Gelinlikte bir çığır açmışlar. Ama bence gömülmesi gereken bir model.

"Çok hainsiniz ya."

"İşimiz bu canım ne demek." Sırıtan Damla'ya çemkirecektim ki masanın üstünde çalan telefon beni durdurdu.

"Efendim Kuzey yıldızım."

"Güzelim şirketin önündeyiz sizi bekliyoruz."

Kuzey EsintisiWhere stories live. Discover now