Capitolul 66

6.4K 347 188
                                    

Adam a sarit repede de pe mine, dar si eu m-am ridicat grabita din pat, strigand un "intra!" pe jumatate de voce, usor panicata.

- Lunna! Te-ai trezit? m-a intrebat cu un zambet larg pe chip.

- Normal ca nu. Nu vezi ca dorm? am intrebat cu sarcasm, dar nu pe un ton rautacios.

Imi cautasem de treaba sa imi aranjez asternuturile de pe pat, doar ca sa nu ma uit la tata. Simteam ca vreau sa intru in pamant de rusine de la faptul ca tata aproape ca ne-a prins pe mine si Adam sarutandu-ne. Si el era usor stanjenit de față cu tata. Il vedeam cu coada ochiului cum se scarpina stingherit dupa ceafa. La naiba! Faptul ca e atat de rusinat ma duce cu gandul numai la lucruri necurate! Am impresia ca mi-a mai lasat vreun semn din acela. Normal ca nu pot sa il las pe tata sa vada asa ceva pe corpul meu... L-am certat din priviri, iar el si-a strans buzele intr-o linie de parca mi-ar fi spus ca asa ar trebui sa fie. Sa fii al naibii, Adam, ca iti place la nebunie sa iti marchezi teritoriul!...

- Am pregatit cu mult timp in urma masa, iar Adam a venit sa te trezeasca. a spus tata pe un ton glumet, aducandu-ne cu picioarele pe pamant pe amandoi. Credeam ca si el are problema cu care ma confrunt eu mereu: ca nu te pot trezi niciodata. a spus ironic.

Mi-am dat ochii peste cap, iar Adam a chicotit usor.

- Nu exagera, tata... am spus deranjata de replica lui de mai devreme.

- Nu am astfel de probleme, domnule. a spus Adam pe un ton pervers, ranjind smechereste.

Am amutit pe loc. Ce naiba?! Eu incerc sa ii ascund tatei asta, iar el ii spune direct?

- S-a intamplat sa trebuiasca sa o trezesc intr-o zi, cand am venit sa o duc la scoala, iar ea inca dormea. a mintit Adam.

- Cred ca te cheama Lunna pentru ca iti place sa dormi... a continuat tata ironic. Masa e gata. a adaugat si a iesit din camera.

Adam s-a apropiat de mine, ranjind.

- Te cheama Lunna pentru ca esti Elena cea intunecata... Nu pentru ca iti place sa dormi...

- Poftim? am intrebat confuza. Vrei sa spui ca sunt rea?

A clatinat din cap cu acelasi ranjet viclean.

- Bunicii tai au numit-o Elena, pentru ca parul ei blond le amintea de razele stralucitoare ale soarelui. Asta este si semnificatia numelui ei. mi-a explicat cu acelasi ranjet. Cred ca nu trebuie sa iti mai explic de ce te cheama Lunna, nu? Tu esti noaptea! l-am privit cu ochii mari. Nu te uita asa la mine! Sam mi-a spus! a ras ironic. Daca nu te suparai si nu inchideai apelul, ai fi auzit...

Mi-am dat ochii peste cap.

- Ce ti-a mai spus? am intrebat curioasa.

Si-a dus degetul aratator la buze si a soptit.

- E strict secret... Ai avut sansa sa auzi chiar tu... Pacat ca ai pierdut-o... a ranjit ca un Stie-tot ce este.

- Du-te naibii! i-am spus in gluma, dandu-mi ochii peste cap.

Aleasa (Volumul II)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum