22.BÖLÜM "TUTKU"

514K 21.1K 18.3K
                                    

Instagram: hikayelerindeyasar

Bu bölüme yorum yapmayanda ne bileyim :) 


22. BÖLÜM "TUTKU"

Geldiğimiz Noel Baba'nın köyü olan Santa Claus o kadar hayallerimden fırlamış gibiydi ki, hayranlıkla her yeri süzmeden edemiyordum. Bembeyaz yerler, karla kaplı ağaçlar, inanılmaz büyüklükteki kardan adamlar, yılbaşı süsleri, akşam olduğu için dışarıda yanan ateş, ren geyikleri...

Mutlulukla gördüğüm her şeye koşmamak için kendimi zor tutarken Kuvars'ın burnuma kadar doladığı atkıyı çekiştirerek ren geyiklerine doğru ilerledim.

Ne güzelsiniz siz ama...

Allah'ım hayallerime uzanan bir kapıdan geçmişim ve Alice gibi kendimi Harikalar Diyarı'nda bulmuşum gibi hissediyordum.

"Çok güzeller, baksana şunlara," dedim gülerek Kuvars'a dönüp. Kuvars yüzünde benim anlamlandıramadığım bir hayranlıkla benim gülüşümü izlerken ona dönmemle irkildi.

"Ne dedin?"

"Çok güzeller diyorum, baksana."

Kuvars bir bana bir de ren geyiklere bakıp omuz silkti.

"Hayır, sen daha güzelsin."

Yine o tanıdık sıcaklık yüzümü ele geçirirken pembe yanaklarımı atkımdan dolayı göremediği için hızlıca ayağa kalktım.

"Biraz daha ağaçların arasına, şu ateş yakılan yerin gerisine doğru yürüyebilir miyiz?"

Kuvars benim hevesli gözlerime baktıktan sonra başını olumsuz anlamda salladı. "Üşüyeceksin, içeri geçelim."

Botlarımı sürüye sürüye el mecbur ren geyiklerini son kez sevdikten sonra buradaki küçük dükkânlara girdik. Hemen yanımızda yapılan canlı müzik eşliğinde ilk girdiğimiz dükkândaki kar kürelerine, yılbaşı süslerine baktım. Burada gördüğüm her şeye öyle hayran oluyordum ki, bütün bir ömür yaşayabilirdim sanırım.

Aralarından bir tanesine elimi atıp dökülen kar tanelerine bakarken tebessümüm hala dudaklarımda. Kar küresinin içindeki Noel Baba dönerken onunla birlikte hareket eden ren geyiklerini izledim. Çok güzeldi ama fiyatı da çok güzeldi. Küçücük kar küresine pay biçilen değer beni şaşırtırken küreyi geri bıraktım. Onu almak neredeyse bir maaşımın yarısını bu kar küresine vermek demekti. Zaten bir Euro neredeyse altı lira elli kuruşa yakındı. Kendi bütçem TL olduğu için her şeyi 6.5 ile çarpacağım için, bir şey almaktan vazgeçtim.

"Bunu sevmedin mi, alalım," dedi Kuvars hızla kar küresini eline alırken.

"Yok, hayır, gerek yok."

Kuvars bana aldırmadan kar küresini aldı. "Gel," dedi hemen sonra elimi tutup beni Noel Baba'lı atkı ve berelerin olduğu yere çekerken. "Bu atkı da yeterli olmayacak bir şeyler alalım."

"Sana alalım bence, atkısız, beresiz geziyorsun."

Kuvars gözlerini devirdi. Sonra yeşillerini kırmızı, Noel Baba'lı yılbaşı atkılarına çevirdi.

"Ben? Bunları? Takacağım? Öyle mi?"

Kenardaki yeşil üzerinde kırmızı Noel Baba olan atkıyı çekip Kuvars'a uzattım.

"Onlar olmasa da buna ne dersin, hem yeşilde gözlerine uyar."

Kuvars bir an için ciddiyetimi sorgulayan bakışlarla bana baktı. Ben sadece onun yüzünün üşümemesini istiyordum hâlbuki.

LALHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin