6.Ευθύνες

18.9K 970 40
                                    


Η Βανέσα κοιμήθηκε άσχημα το βράδυ, ένιωθε τις ενοχές να την πνίγουν. Ήξερε ότι ο πατέρας της δεν θα άφηνε κάτι τέτοιο ατιμώρητο, θα το έβλεπε ως ασέβεια προς το πρόσωπό του και δεν θα είχε και άδικο.
Για αυτόν η κόρη του ήταν η κορυφή των πάντων κάτι σαν ιερό και όσιο και δεν την ήθελε μπλεγμένη σε τέτοιο βαθμό με τον κόσμο του. Για αυτό άλλωστε την κρατούσε και σε όσο μεγαλύτερη περισσότερη απόσταση γινόταν όλον αυτόν τον καιρό. Δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να την δει με κάποιον από τους άντρες του, γιατί παρόλο που τους αγαπούσε και τους εμπιστευόταν τυφλά, ήταν ένα μέλλον που απευχόταν για την κόρη του.

Ήταν μια μεγάλη οικογένεια κατά τα λεγόμενά του και ήταν άγραφος κανόνας να μην μπλέξει η Βανέσα με την οικογένεια, με τους εγκληματίες κι ας ήταν ο ίδιος ένας από αυτούς.

Η κοπέλα περίμενε από νωρίς το πρωί στην κουζίνα με τον καφέ της που είχε κρυώσει. Ήξερε ότι ο Μάικ έπαιρνε ανελλιπώς το πρωινό του γύρω στις εφτά και αυτή είχε ήδη μπαστακωθεί εκεί από τις έξι, αφού ούτως η άλλως δεν κατάφερνε να κλείσει μάτι.

Όταν την επιβεβαίωσε με την παρουσία του κατά τις επτά και μισή η καρδιά της άρχισε να χτυπάει δυνατά. Πετάχτηκε σαν ελατήριο και τον πλησίασε στον πάγκο όπου είχε αρχίσει να φτιάχνει τον καφέ του.

<<Καλημέρα Μάικ.>>δεν κατάφερε να κρύψει την αμηχανία στη φωνή της. Το μόνο που εισέπραξε ήταν ένα αγριεμένο βλέμμα, ωστόσο αυτό δεν την πτόησε.

<<Ήθελα να σου μιλήσω.>>του είπε και εκείνος άφησε τον καφέ του και ξεκίνησε να προετοιμάζει μερικές φέτες με βούτυρο αγνοώντας την.<<Σχετικά με το χθεσινό.>>

<<Τι θέλεις να μου πεις μικρή;>>

<<Θέλω να σου ζητήσω να μην πεις κάτι στον πατέρα μου για χθες.>>του είπε χαμηλώνοντας την φωνή της.

Ο Μάικ σήκωσε τα φρύδια του<<Να πω ψέματα στον πατέρα σου για ένα κωλόπαιδο που έβαλε στο σπίτι του και κοιτάει πως να εκμεταλλευτεί την κόρη του; Δεν θέλει τέτοιους μαλάκες εδώ μέσα κανένας μας και πίστεψέ με θα κάνει και σε σένα καλό.>>είπε και δάγκωσε μία φέτα ενώ βόλεψε το σώμα του στην καρέκλα.

Η Βανέσα ξεφύσησε απελπισμένα και κάθισε αμέσως δίπλα του.<<Μάικ, όχι καμία σχέση, ο Άλεξ είναι σωστός.>>

<<Αυτό θα το κρίνει ο πατέρας σου που είναι το αφεντικό του.>>

<<Όχι σε παρακαλώ μην του το κάνεις αυτό. Ο μπαμπάς θα γίνει έξαλλος, στην καλύτερη περίπτωση θα τον στείλει στο νοσοκομείο.>>

Πιάσε με αν μπορείςWhere stories live. Discover now