20. Στιγμή αδυναμίας

17.8K 893 59
                                    

Ο Άλεξ αποφάσισε να ειδοποιήσει την αστυνομία, μετά τις αναλυτικές οδηγίες που θα τους έδινε ο Αγγελόπουλος εκείνη την ημέρα, ώστε να μη χρειαστούν πολλές επικοινωνίες. Τους είχε μαζέψει και πάλι εκείνους τους έξι στο κεντρικό σαλόνι και είχε αραδιάσει έναν χάρτη στο μεγάλο, στρογγυλό τραπέζι.

<<Αυτό είναι το σημείο συνάντησης.>>είπε δείχνοντας το μέρος που βρίσκονταν οι παλιές αποθήκες του, έξω από την πόλη, κοντά σε ένα μικρό δάσος.<<Εδώ θα γίνει η πρώτη επαφή, όπως βλέπεται είναι κεντρικά, γιατί από πριν θα πρέπει να τους έχουμε περικυκλώσει σε περίπτωση που γίνει καμιά στραβή. Δεν τους εμπιστεύομαι τους μπάσταρδους, αλλά αν φερθούν έξυπνα και ανοίξουμε δουλειές με Ρωσία, κατακτάμε τον κόσμο.>>είπε σχεδόν άπληστα, όπως σκέφτεται κάθε άνθρωπος που τα έχει όλα μα δίψα για περισσότερα.<<Ιωάννου, Δελής, Τέο, θα είστε στον γύρο>>είπε υποδεικνύοντας το σημείο που θα γινόταν η συμφωνία.

<<Τίο σε θέλω μπροστά μαζί με τον Νίκο και τον Μάικ, θα πάρουμε κι άλλους μαζί μας, αλλά εσείς θα ξέρετε το σχέδιο και θα μείνει σε αυτό το δωμάτιο, έγινα κατανοητός;>>δεν χρειαζόταν να προσθέσει κάποιες απειλές, όλοι γνώριζαν καλά τι γίνεται αν τον παρακούσεις ή τον προδώσεις.

Έγνεψαν όλοι καταφατικά σαν στρατιωτικά και μονάχα ο Άλεξ ένιωσε να ασφυκτιά ξαφνικά.<<Ουσιαστικά θα κάνουμε έναν κλοιό με άντρες που θα φτάνει μέχρι το δάσος, επικοινωνούμε μεταξύ μας σε περίπτωση στραβής. Όλοι θα είστε σε θέση που θα έχετε οπτική επαφή με τη συναλλαγή. Τρεις ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται στις οροφές στις αποθήκες. Αυτά.>>είπε χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι.

Ο Άλεξ φωτογράφισε τον χάρτη με τα σημάδια στο μυαλό του. Είχε ξαναβρεθεί σε εκείνες τις αποθήκες. Ώστε ήταν δρακόντια τα μέτρα που θα έπαιρναν από την στιγμή που θα ερχόταν και ο βασιλιάς μαζί τους. Δεν μπορούσε παρόλα αυτά να μην αισθανθεί δέος στα λόγια του. Είχε οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια με οξυδέρκεια και δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη.

Τελειώνοντας την συνεδρίαση ο Άλεξ δεν είχε κάποια δουλειά, οπότε με απόλυτη διακριτικότητα συνάντησε τον αρχηγό της αστυνομίας και τον ενημέρωσε για την επιχείρηση που θα γινόταν σε τέσσερις μέρες με κάθε λεπτομέρεια.

Παρά τα μεγάλα λόγια του αρχηγού για τα μελλοντικά του παράσημα και την σημαντική δουλειά που έκανε για την δικαιοσύνη, ο Άλεξ ένιωσε να βουλιάζει σε έναν βούρκο τόσο βαθύ, που δεν ήξερε αν θα ήταν ικανός ποτέ να βγει από εκεί μέσα.

Πιάσε με αν μπορείςWhere stories live. Discover now