Τζέικομπ

1.6K 147 9
                                    

Εδώ και μία εβδομάδα η Σελένα αποφεύγει τις πολλές κουβέντες μαζί του. Λείπει συνέχεια από το σπίτι έχει μονίμως διάβασμα. Ήταν αποφασισμένος να της μιλήσει σήμερα..όταν θα γυρνούσε. Πάλι έξω ήταν και ήταν Σάββατο οπότε δεν είχε την δικαιολογία πως έχει μάθημα. Άκουσε το κλειδί στην πόρτα και όλες οι σκέψεις του χάθηκαν.

<<Γύρισες;>> της είπε απλά γιατί ήθελε να πει κάτι.

<<Ναι... Συγγνώμη που δεν σε ενημέρωσα αλλά έφυγα νωρίς.. ήμουν στην γιατρό μου για κάτι εξετάσεις>> του εξήγησε από μόνη της για την απουσία της και εκείνος ξαφνικά ξέχασε κάθε είδους κουβέντα που ήθελε να κάνει μαζί της.

<<Είσαι εντάξει;>> την ρώτησε ανήσυχος.

<<Προληπτικές ήταν οι εξετάσεις... κάθε χρόνο κάνω απλά είχα ξεχαστεί χθες και δεν στο είπα.. και σήμερα αν δεν με έπαιρναν το πρωί να μου το θυμίσουν ούτε που θα πήγαινα>> είπε και γέλασε ελαφρά.

<<Αφού είναι όλα καλά θέλω να κάτσεις να μιλήσουμε λίγο>> της είπε και κάθισε εκείνος πρώτος στον καναπέ αλλά την είδε κάπως διστακτική. <<Μην μου πεις ότι πάλι έχεις κάτι να κάνεις... Δεν μπορείς να με αποφεύγεις για πάντα Σελένα,.. Μια εβδομάδα έχει περάσει... Ποσό ακόμα;>> της είπε και εκείνη υπέκυψε και κάθισε δίπλα του.

Κατά βάθος το ήξερε και εκείνη πως είχε δίκιο... Για ποσό ακόμα θα μπορούσε να τον αποφεύγει; Στο ίδιο σπίτι έμεναν όσο και να ήθελε δεν μπορούσε να τον αποφύγει.

<<Με αποφεύγεις πολύ τώρα τελευταία... από τότε που γυρίσαμε από το εξοχικό είσαι... κάπως>> ξεκίνησε να της λέει και του φαινόταν σκεπτική.

<<Αφού είπαμε να μιλήσουμε ας πούμε αλήθειες τότε Τζέικομπ>> του είπε εκείνη σοβαρά.

<<Ωραία... ξεκίνα εσύ με το να μου πεις που εξαφανίστηκες δύο μέρες... γιατί με την Μόλι δεν ήσουν>>

<<Με τον Έιντεν ήμουν>> απάντησε χωρίς να διστάζει καθόλου.

<<Γιατί;>>

<<Σειρά μου τώρα να ρωτήσω και να απαντήσεις...Τι είσαι;>> τον ρώτησε με ύφος αυστηρό.

Μετά από αυτή την ερώτηση ο Τζέικομπ κατάλαβε ότι ο Έιντεν κάτι της είχε πει όποτε δεν μπορούσε να πει ψέματα ούτε να το αποφύγει.

<<Ότι σου είπε ο Έιντεν είναι αλήθεια... αν αυτό είναι που θέλεις να μάθεις>> της είπε χωρίς όμως να της δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση που του έκανε.

Alone In The DarkWhere stories live. Discover now