Gerçeklik Algısı

5.4K 288 204
                                    

Gözlerimi kırpıştırarak etrafa bakındım. Ben neredeydim? Arez neredeydi? Başımda dikilen iki kadından biri odadan çıktığında görüş açıma diğer kadın girdi.

"Nasıl hissediyorsun?" elindeki kağıda notlar alırken beni süzüyordu.

"Ağrın falan var mı?" dediğinde sorusunu görmezden gelip ben bir soru sordum ona.

"Neden hastahanede bulunduğumu merak ediyorum."

"Doktor birazdan gelir, gerekli açıklamaları o sana yapacaktır." dediği sırada iki önlüklü doktor olduklarını varsaydığım adam içeri girdi.

"Merhaba Laris."

"Nasıl hissediyorsun kendini? Eminim burada neden bulunduğunu merak ediyorsundur." Başımı olumlu anlamda salladım. 

"Bize müsaade edin." Kırklı yaşlarının ortalarında olduğunu varsaydığım doktorun telkiniyle odayı boşalttılar.  

"Laris öncelikle şuan anlatacaklarım sana garip gelebilir ama bana güven, iyi olacaksın. " Bu sözleri beni fazlasıyla meraklandırırken tüm dikkatimle onu dinlemeye başladım.

"Beynimiz düşündüğümüzden çok daha güçlü ve bir o kadar da değişik bir yapıya sahip olan organımızdır." Derin bir nefes alıp verdi.

"Sana olan şey şöyle ki: Son zamanlarda kötü bir hayat gidişatı içerisindeydin buna ek olarak son darbe babanın ölümüyle gerçekleşti. Babanın ölümüyle beynin bu kadar acıyı kaldıramayarak bunun yerine acılardan kaçmak için kendine bir kaçış yol oluşturdu. Bu daha kolay bir seçenekti çünkü böylece acılarla yüzleşmeye bir son verecektin. Bir haftadır deliksiz bir uykudaydın..." Lafını kestim.

"Ama, yanılıyorsunuz. Ben uyumuyordum ve babam da ölmedi. Hem Arez nerede?" Bu saçmalıklara daha fazla dayanamayacaktım. Arez hangi cehennemdeydi?

"Laris sakin olmanı ve senden mantıklı düşünmeni rica ediyorum." Delici bakışları yüzünden kabul ettim.

"Bir hafta boyunca uyuduğun sürede beynin sana bir hayal dünyası yaratmış ve sende orada geçirdiğin vakit boyunca bütün kötü düşünce ve yaşanmışlıkardan uzaktın." Arezle olan olayları her şeyi baştan sona bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçerken haklı olma olasılığını baştan sonar tekrar düşündüm ama yinede inanmak zordu.

Yaşadığım onca şey bana beynimin bir oyunu muydu ?

Demek ki öyleydi.

×1 Hafta Sonra×

Yürüdüğüm kumsalda  tek tük insanlar vardı.Genellikle arkadaş grupları ve çiftler burada oturmaktaydı. Denizin huzur verici görüntüsü insanı etkiliyordu. Biraz daha yürüyüp kayalıklı bir tepeye vardığımda düşünmeden tırmandım ve çok geçmeden oturabileceğim bir düzlüğe geldiğimde durdum. Buradan manzara bir başka güzeldi. İnsanı hipnoz eden bu manzaraya ne kadar baktım bilmiyorum sonrasında usulca gerileyerek sırtımı yerle buluşturup bakışlarımı gökyüzüne çıkardım. Etrafımdaki nahoş hava önce vücudumu sonra ise beynimi sarmalayıp beni adeta kucakladı. Duyduğum çalıların çıkardığı sesle ne zaman kapandığını anlamadığım gözlerimi açtım ve hızla etrafıma bakındım. Hava kararıyordu. Çalıların arkasından yavaşça bana yaklaşan şeye gülümsedim.

"Miyav." Çıkardığı mırıltı ile bana iyice yaklaşıp okşanmak istediğini belirtircesine sürtündü. İsteğini geri çevirmeyerek onu okşamaya, sevmeye başladım. Onunla biraz oynadıktan sonra  gitmem gerektiğine karar vererek ayaklandım. Kumsaldan ilerleyerek asfalt zeminle kaplı yol kısmına geçtim. Daha fazla yürümek istemediğim için bir taksi durdurup bindim. Evimin adresini verip arkama yaslanarak pencereden dışarıyı izlemeye başladım. Araba durana kadar yolculuk böyle sürdü. Ücreti ödeyip taksiden indim. Oturduğum sitenin güvenlik kısmından geçerek evime doğru yürüdüm. Evimin önüne geldiğimde seri hareketlerle içeri girip yukarı kata, odama çıktım. Dolaptan temiz pijamamı alıp kapağı geri kapadım. Banyoya adımlarken esneyerek gerindim.  Banyoya geldiğimde üzerimdeki kirli eşyalarımı kirli sepetine attıktan sonra kısa bir duş alıp pijamamı giyerek yatağıma geçtim. Yarın okuluma kaldığım yerden devam etmeye başlıyordum ama öncesinde güzel bir uykuya ihtiyacım vardı. Çok geçmeden uykunun eşsiz derinliklerine doğru yola çıktım.

Hey! Nabersiniz?

Bu bölümde kafanızdaki soru işaretlerinin yok olduğunu ve birçok şeye aydınlık getirdiğimi umuyorum.

Umarım bölüm hoşunuza gitmiştir.

Fakat ne hikaye ne de olaylar bitmedi hatta asıl daha yeni başlıyoruz. Beklemede kalın♡

Oy verip yorum yaparak destek vermeyi ihmal etmeyin tatlılarım 🍭

KIRMIZI ODAWhere stories live. Discover now