-3-

924 45 2
                                    

Noc byla chladná a temná, ovšem Mels to nijak netrápilo. Se zimou neměla sebemenší problém a ve tmě viděla více než výtečně. Sice původně plánovala prozkoumat školu, ovšem nakonec usoudila, že moudřejší bude jít do lesa. Koneckonců plánovala se pěkně vyřádit.

Když došla k Hagridově srubu, zarazila se. Muž seděl u drobného ohně a povídal si se svým psem.

"Koukej támhle je kus Orionu. A Andromeda. Joo to ti povim, chybí mi ten náš kluk. Tesáku vopravdu se mi po něm stejská." Poloobr se rozbrečel a Mels se odvrátila. Bylo by velmi neslušné, kdyby poslouchala, protože se to zdálo být velmi osobní a lehce intimní.

Když Mels procházela lesem zamyslela se a potom začuchala. Hmmm, co je to za omamnou vůni? Mels se rozešla směrem, odkud vůně přicházela. Čím dál byla, tím více se jí měsíc uzavíral za korunami stromů. Za chvíli ho neviděla vůbec. Vůně jí vábila i nadále. Mels se rozeběhla. Bylo to úžasné jako vždy. Zavýskla a hnala s pocitem svobody hloub do lesa. Vítr jí čechral vlasy a v jeden okamžik si už byla jistá, že je dostatečně daleko od všeho. S tou myšlenkou se proměnila.

---

Severus si sbírání ingrediencí na lektvary nezvykle užíval. Už jen to, že si bude moci vaření vychutnávat o samotě mu přinášelo drobné uspokojení. Kéž by vše bylo na dobré cestě.

Bohužel se mu Temný pán a Brumbál lepili na paty a on byl rád, že si mohl dnes v noci dovolit volno. Měl tak výjimečnou šanci. Byla jediná noc v roce, kdy kvetla Vasa inane - rostlina, jejíž nektar má tak nebezpečné účinky, že ji ministerstvo zakázalo používat. To ovšem Severusovi nezabránilo ji využívat při jeho drobných experimentech.

Přišel k palouku na který, jak věděl, svítily paprsky měsíce prvního úplňku v září.
Bylo by pošetilé sem v tuto dobu chodit bez krytí, jelikož nikdy nikdo neví kolik vlkodlaků se v lese nachází, tak na sebe seslal slušné krycí kouzlo. To, co si ovšem zcela neuvědomil je, že jeho kouzlo s větší hloubkou lesa slábne.

Támhle je! Ta myšlenka ho zcela zaslepila. Letos byla květina velmi vábivá. Téměř překonala lektvar, jež si Severus uvařil a který tišil její halucinogenní účinky. Rychle, opakoval si Severus, rychle! Kouzlem oddělil květy od stonků a dal je do pytlíku opatřeného vrstvou, která nepropouštěla ven výpary. Když dokončil práci s úlevou se otočil k odchodu.

Ovšem nemělo to být tak jednoduché. Tři metry za ním na něj koukal ze křoví pár žlutých očí. Severus zaklel a přemýšlel jak z toho vybruslit. Tvor vylezl ze křoví a začal se s vrčením přibližovat. Teď jsem pěkně v háji, pomyslel si.

---

V jednu chvíli cítila nasládlou vůni a v druhý ji zakryla jiná. Mels se prudce zarazila. S tím, koho cítila, neplánovala jakýkoliv kontakt, ovšem i přes zdravý rozum ji něco donutilo plížit se blíže k tomu místu.

Potichu a neslyšně jako predátor se plížila ke své kořisti. Už byla u křoví a shlédla situaci před sebou. Šok jí otřásl a její zlaté oči se rozzářily do tmy. Už ani na chvilku neváhala a vyskočila na mýtinku. Dva páry očí se do ní zabodly, ovšem ona na to nebrala ohled. Skočila po své kořisti a byla nelítostná.

---

Severus na tu scénu zíral s nevěřícím pohledem. Obraz v této chvíli by pojmenoval Souboj titánů a i ten by to přesně nevystihl. Vlkodlak se bránil, snažil se cvakat zuby, sápat drápy, ale neměl šanci. Jediná chvíle, kdy získal trochu navrch byla ta, kdy vlka odkopl stranou. Severus se zděsil, když přistál na pytlíku plném Vasy inane, ovšem vlk jako by právě nebyl smrtelně zasáhnut.

Vrhl se s ještě větší vervou na vlkodlaka, s obrovským skokem ho povalil na zem a rozerval mu hrdlo. Nestačil se divit. Automaticky hůlkou rychle vrátil květiny do pytlíku, ten pečlivě zavřel a obezřetně se podíval na vlka.

Nikdy neviděl tak nádherné zvíře. Byl obrovský a při bližším zkoumání zjistil, že nikdy nic podobného neviděl. Majestátní vlk se na něj podíval a Severusovi se zatajil dech. Vlk byl olemován ohněm a v jeho očích se výřilo rozteklé zlato.

Ten nádherný tvor se teď začal přibližovat k němu, ovšem on se ani nehnul. Každý člověk s alespoň kapkou rozumu by vzal nohy na ramena nebo se alespoň začal bránit. On však jen užasle sledoval tento jev před sebou. Měl pocit, že by mu nikdy neublížil. Jako by našel něco, co celý život hledal.

Vlk přišel před něj a naklonil hlavu na stranu. Pohled upřel na pytlík v jeho rukou a Severus mimoděk prohodil "Vasa inane tě vábí?"

Vlk trhl hlavou a hlasitě zavyl. Severus ani nestihl mrknout a vlk se svalil na zem. Účinky jedu, proběhlo Severusovi hlavou. Rychle mávl hůlkou aby zjistil stav a životní funkce a s velkou dávkou překvapení zjistil, že vlk se stále naživu jen v lehkém bezvědomí. Rozhodl se požádat o pomoc Poppy a s pytlíkem v ruce odlevitoval vlka do hradu.

---

Poppy ochotně pomohla, nějakým způsobem do jeho těla nacpala pár lektvarů a oznámila Severusovi, že musí odpočívat. S přikývnutím odešel z ošetřovny do svého bytu na rozhodl se, že ráno vlka přesune k sobě. Musí zajistit jak je možné, že přežil kontakt s tak silným jedem. Nikdy o něčem takovém neslyšel. Pytlík přesunul do své laboratoře, ve zbytku sil se omyl a s únavou padl do postele. Po dlouhé době byl natolik unavený, že prospal celou noc.

Ráno se okamžitě vydal na ošetřovnu. Chtěl ho k sobě přenést dříve, než ho měl šanci potkat nějaký student. Když tam ale dorazil Poppy mu s popelavým obličejem řekla, že objevila prázdnou, ustlanou postel. Vlk byl pryč.

---

Mels se vzbudila uprostřed temné noci, ovšem v lese nebyla. Se zděšením si uvědomila, že tohle očividně bude ošetřovna. Pokusila se proměnit do své lidské podoby a povedlo se napoprvé. Mírná bolest hlavy ji usvědčila v tom, že Vasa inane musela vynechat svůj cyklus přinejmenším loni, protože běžné účinky by jí neměly ublížit ani trošku. Mels se pokusila o tempus, který se k jejímu potěšení povedl, a zjistila, že je půl páté. Jelikož se necítila být nějak více unavená ustala postel a potichu se vytratila z ošetřovny.

Prošla hradem až do svého pokoje, kde se jí podařilo nikoho nevzbudit. Oblékla si kalhoty a termo triko, vlasy si svázala do culíku a vydala se opět pryč z hradu. Naštěstí se jí povedlo nevzbudit Buclatou dámu. Měla pocit, že tentokrát by k ní obraz moc přívětivý nebyl.

Když dorazila na pozemky zjistila, že kolečka okolo Černého jezera by mohla být ucházející a proto se dala do běhu. Východ slunce byl čarovný a ona ho po pěti kolečkách okouzleně pozorovala. Se zjištěním že je šest hodin a bude čas snídaně, se ještě stále prázdným hradem vydala vstříc pořádné sprše.

Dívky na pokoji ještě pospávaly, takže si v klidu zabrala koupelnu, dopřála si klidnou sprchu, umyla si vlasy a provedla řádnou ranní hygienu. V pokoji začala budit dívky jelikož usoudila, že je nejvyšší čas.

No.. né že by Mels čekala něco jako poděkování nebo úsměv, ale alespoň malou vděčnost. Hermiona se nechala vzbudit úplně bez problémů, ale Ginny nebo Parvati? Uvažovala nad tím, jestli je příště nechá zaspat nebo využije jedno se svých oblíbených budících kouzel, aby z toho alespoň byla nějaká zábava. Když se dívky připravily, společně se vydaly vstříc prvnímu dni školního roku.

---

Taak a máme tady nový díl. Kapánek přemýšlím jestli chci aby se Mels a Severus poprvé bavili až na hodině nebo jestli jejich první konverzace proběhne dříve. Uvidíme. 😁 Každopádně teď to vypadá na minimálně jeden díl týdně, jelikož během pracovních dnů nic moc nestíhám a o víkendu to na tu jednu kapitolku snad půjde. Děkuji vám za podporu a přečtení. Vaše
Lilly

MELS // Severus Snape FF //Where stories live. Discover now