-10-

761 41 14
                                    

Ples se blížil. Mels se ani nenadála a byl podvečer posledního školního dne tohoto roku. Všichni byli ve skvělé náladě a začali se připravovat.

Mels dostála svému slovu. Partnera neměla, i když přislíbila mnoho tanců. Zeptala se jí spousta lidí. Od Harryho po Draca, ona je však mile odmítla. Byla ráda, že to všichni vzali úplně v pořádku.

Na pokoji si s dívkami navzájem zaplétaly vlasy a líčily se. Mels se připravila sama, jelikož to měla v ruce, ovšem pomohla Ginny s líčením a Hermioně s vlasy. Se svojí prací byla nadmíru spokojená, protože dívky vypadaly velmi půvabně.

Ginny měla úplně nádherné tmavě zelené šaty bez ramínek, které jí splývaly s tělem a zvýrazňovaly její křivky tak, že jí mnohé dívky probodly závistivým pohledem. Nakonec ji poté, co si dodal odvahu, pozval Harry. Mels se mu během toho co ji pozval zmínila, že na jeho pozvání Ginny jistě čeká a on odběhl celý nadšený a provolával jí díky ještě dalších pár dní.

Hermiona zvolila jemný styl. Bouřkové šaty, které měly drobné kvítky na korzetu a ombré z modré do bílé na rozevláté sukni. Vypadala jako víla. Šla s Ronem a Mels si všimla jejich vzájemných sympatií. Bylo to velmi milé. Oba si ji během toho měsíce, kdy si dala za úkol trochu zlepšit mezikolejní vztahy oblíbili a ona je popravdě také. Byla ráda. Ze začátku to vypadalo, že si do noty úplně nepadnou.

Když dívky ladily detaily, Mels, která zatím byla pouze učesaná a nalíčená vytáhla své šaty. Už je na sobě jednou měla. Kdysi dávno na velkolepém plese. Dívala se na ně s velkou nostalgií v koupelně a musela to chvíli rozdýchat. Pevně se na sebe podívala do zrcadla, nechala své emoce vyplout na povrch a oči jí zalilo zlato. Nasadila si diadém a vydala se prázdnými chodbami do naplněného sálu.

Cestou potkala pár duchů. Všichni to věděli. Všichni se jí hluboce uklonili. Jeden se chtěl nadechnout a něco pronést, ovšem Mels ho probodla pohledem a on rozumně zůstal mlčet. Když se zastavila za rohem od sálu, na chvíli zaváhala.
Poté ovšem jen zakroutila hlavou nad svou hloupostí a rozešla se vpřed.
Byla připravená se popasovat se svojí minulostí.

---

Sál byl velkolepý. Hudba elegantně vyhrávala a pár párů se točilo po parketě. Mels se zastavila ve dveřích Velké Síně. Jako by se zastavil svět. Všechno ztichlo v němém úžasu. Deja vu, pomyslela si.

Mels se s klidným výrazem vydala k místu, kde viděla své přátele. Dav se kolem ní rozevřel, všichni si šeptali, ovšem hudba stále nehrála. Proto se Mels zastavila a vyslala k dirigentovi jediný pohled.
Okamžitě pochopil a valčík začal.

Páry se vrátily k tanci a Mels započala konverzaci se svými přáteli. Všichni byli zprvu kapku rozčarování, ovšem netrvalo to nijak dlouho. Za chvíli se konverzace rozjela v plném proudu a Mels tančila jeden tanec za druhým.

Byla ráda, že z těch mnoha hodin, které tanci věnovala, jí toho v hlavě i nohách utkvělo spoustu. První ji o tanec požádal Draco a ona mu ráda vyhověla. Ze začátku ji to ještě docela bavilo, ovšem asi tak po patnáctém tanci se zdvořile omluvila a prchla ven.

Procházela se chladnou chodbou až k nádvoří. Bylo nádherně vyzdobené vločkami, drobnými růžemi a uprostřed byl malý altánek .

Mels se k němu vydala a zastavila se v jeho prostředku. Chvíli jen nasávala tu atmosféru a pak ucítila i něco jiného. Známou magii. Pomalu se otočila a usmála se.

Severus jí k jejímu úžasu úsměv jemně oplatil a přišel blíž. Natáhl k ní ruku v tiché prosbě a Mels zaváhala. Další deja vu? Bohové to je se mnou už hodně špatný, pomyslela si. Rychle svou ruku vtiskla do té jeho protože si všimla, že se ji chystá stáhnou.

MELS // Severus Snape FF //Onde histórias criam vida. Descubra agora