-4-

888 47 0
                                    

Na snídani dorazila nebelvírská skupina s úsměvem. Ten některým opadl když zjistili, jaký rozvrh je čeká. Mels byla ovšem velmi spokojená. S úsměvem sledovala svůj pondělní program.

Dvouhodinovka lektvarů, taktéž OPČM, bylinkářství, kouzelné formule a věštění z čísel. To bude vždy krásný začátek týdne. Měla sice stále obavy z profesora, který za svým úsměvem skrývá velké tajemství, ale snad jí neznechutí její oblíbený předmět.

Na mysl jí přišel plán na dnešní noc a ona se nemohla dočkat.
Sice stále přemýšlela, jak probíhala cesta na ošetřovnu ovšem byla si jistá, že její identita není prozrazena.

---

To ovšem neplatí pro profesora, který obezřetně pozoroval velkou síň. Za každým větším hlukem a nebo rychlejším pohybem se otáčel a chuť k jídlu ho opustila. První hodinu měl až jako třetí a to s jeho nejmíň oblíbeným šestým ročníkem.

Musel překousnout toho namyšleného Pottera, který byl absolutně neschopný co se lektvarů týče. Doufal, že u obrany to bude lepší, protože jinak jsou ztraceni. Co ho ovšem zaujalo byla dívka, kterou už včera pozoroval.

Na to, jak dlouho její zařazení trvalo, zapadla do své koleje až podezřele snadno. Komukoliv se mohla zdát zamlklejší než zbytek jejích spolužáků, ovšem on tento stav velmi dobře znal. Chytře poslouchala a zapojila se až ve chvíli, kdy to uznala za vhodné. Byl zvědavý, jak se bude o hodinách projevovat. Dle toho o čem s ním Brumbál mluvil si i on sám není jistý tím, co od dívky očekávat.

Zjistil, že ji pozoruje příliš dlouho protože dotyčná, jež zaplnila jeho mysl, mu nyní pohled upřeně a pevně oplácela. Všiml si drobného pobavení v její tváři když zpozorovala, že nepatrně upustil svou masku a dal najevo drobné překvapení. Pohled mu opět ztvrdl, odvrátil ho a opět se vrátil ke kontrole síně.

Nevěřil že by to zvíře, ať už to bylo cokoliv, chtělo někomu ublížit, ovšem jistota je jistota. Však on tomu přijde na kloub.

---

Z hodiny lektvarů měla velmi smíšené pocity. I když bylo kolem profesora podivné napětí, byla Mels spokojená s jeho výukou. To co jí ovšem šokovalo bylo to, že byla jedna ze dvou lidí, co lektvar dokončili. Doušek živé smrti nebyl nejjednodušší, to určitě ne, ovšem každý s kapkou selského rozumu a špetkou důvtipu si s tím musel poradit.

To, že druhou osobou byl Harry, bylo ovšem pro všechny nějakým způsobem velmi šokující. Jí to nepřišlo divné dokud nezahlédla, jak si strká půjčenou učebnici do tašky.

Cenu Harrymu naoko ledabyle přenechala se slovy, že měl lektvar o něco rychleji hotový a že jí stejně k ničemu nebude. Byla to ovšem polopravda. Důvod proč chlapci felix felicis přenechala byl lesk v jeho očích a zachvění jeho emocí, když se dozvěděl, jaké účinky tento lektvar má.
Upřímně doufala, že jeho využití bude prospěšné.

Před OPČM měli chvíli pauzu. Mels se dostala k výklenku, který objevila svou včerejší cestou z hradu, a pohodlně se v něm usadila. Nádherný výhled na okolí hradu jí natolik zaměstnal, že si přestala všímat lidí okolo.
Ten výhled, ta výška, stačilo by jen roztáhnou ruce a vzlétnout...

"Doufám, že vás váš profesor lektvarů nedonutil k až tak radikálnímu řešení, slečno."

Mels sebou trhla a málem skutečně vypadla, ovšem pevná ruka ji stáhla zpátky na pevnou zem. Jemně sundala jeho ruku dolů a podívala se mu zpříma do očí.

"Oceňuji vaši starost profesore, ale celou situaci jsem měla plně pod kontrolou. Profesor Křiklan s tím nemá co dočinění. Vlastně jsem s jeho hodinou velmi spokojena." Po této diplomatické a očividně nečekané odpovědi muž odstoupil.

"Pokud plně pod kontrolou znamená volný pád z takové výšky, mám obavy že zde dlouho nepobudete."
Mels se jen pomyslně ušklíbla a nasadila velmi nevinný úsměv. V očích jejího profesora se blýsklo vítězství a ona ho zdánlivě podpořila.

"Pak bych vám tedy měla poděkovat za záchranu pane profesore. Kdybyste býval studentem udělila bych vám body." Udělala krátkou pomlku kdy profesor čekal na její chybu a ona sladce odvětila: "za STATEČNOST."

Profesor na chvíli nereagoval když přemýšlel nad tím co mu studentka sdělila a pak pobouřeně vytřeštil oči. Když Mels zpozorovala, že se nadechuje k odpovědi ukončila tuhle diskuzi.

"Pokud stojíte i o mou radu, přestaňte děsit lidi uprostřed myšlenkových pochodů ve zdraví nebezpečném prostředí. Pak možná budou sebevražedné sklony utlumeny. Zatím nashle!" zatrylkovala na zmateného profesora a vydala se napřed do své učebny.

To by mohla být ještě zábava, pomyslela si vesele a připojila se ke svým spolužákům.

---

Severus zaraženě pozoroval místo, kde dívka zmizela. No Merlin ho spas.. za statečnost! On, výstavní příklad zmijozela, a něco tak nebelvírského.

Rozešel se směrem k učebně a v hlavě plánoval, jak to dá prostořeké zrzce pěkně sežrat. Byl v takovém šoku, že jí dokonce zapomněl sebrat body!
Ovšem když nad tím tak přemýšlel, její chování na sebrání bodů nebylo. Severus dlouho hledal, jakým výrazem by to nejlépe popsal, jelikož 'drzé' mu nepřišlo zcela vhodné.

Pravý výraz ho trkl, když dorazil před učebnu a spatřil dívku jak s klidem vysvětluje Potterovi, že né všichni z jeho háďat jsou automaticky špatní.

Když Severus viděl, s jak mrazivým klidem to tomu tupci vysvětluje podruhé, i když dle jeho mínění zcela zbytečně, uvědomil si, že chování nové nebelvírky během jejich konverzace bylo ryze zmijozelské.

---

Podle Mels byla škola velmi osvěžující. Obdivovala architekturu, studenty a jejich nehynoucí lásku k tomuto místu. To, co tu ovšem trochu vázlo byly mezikolejní vztahy.

Bylo pochopitelné, že někteří lidé si s rozdílnou povahou či charakterem zcela nesednou, ovšem takováto otevřená nenávist? To je, a obzvláště teď těsně před válkou, velmi nebezpečné.

Na urážku Harryho na účet Zmijozelu reagovala automaticky a chvíli si to vyčítala. Následně za to ovšem děkovala bohům. Harryho první reakce byla zmatek. Očividně se domníval, že ho Mels špatně pochopila a vysvětlil jí to znovu a poměrně jednoduše.
Zmijozel = zlo = smrtijed.
Mels nad tím jen zavrtěla hlavou.

"Od tebe bych to teda nečekala," řekla.
"I když je tvá nenávist něčím zapříčiněna, nemůžeš se nechat zaslepit něčím tak banálním. Zmijozel je kolej jako každá, jediná výjimka je v tom, že díky jejich touze světu dokázat to, že je nedocenil, se nechali snadno stáhnout na temnou stranu.

Dávám ti za pravdu, někteří jistě mají zlo v srdci, ale ujišťuji tě, že to studenti jiných kolejí taktéž.
Ovšem masivní většina, je Harry pouze velmi zmatená. Musíš pochopit, že byli od dětství vedeni ke zlu a najednou to někdo popírá, lidé umírají..."

Mels se odmlčela a zjistila, že její proslov sklidil ovoce. Proto dodala: "Až je jejich spasitel přivede ke světlu sám uvidíš, jak si se mýlil Harry," řekla mu a vstoupila do právě otevřené třídy. Pohled, který na ní byl upřen, jí způsobil husí kůži.

---

Tak čaukyy. Po delší době než týden, to se moc omlouvám, ale bohužel nebyl čas. Rozhodla jsem se o dřívější setkání Seva a Mels. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ovšem pokaždé, když začnu psát další kapitolu zjistím, jako moc to vlastně miluju. Vaše
Lilly

MELS // Severus Snape FF //Donde viven las historias. Descúbrelo ahora