-20-

594 38 4
                                    

Po nádherném slunečném dni, přišla deštivá sobota. Mels se vracela promočená z ranního běhu a v pokoji se převlékla. Ginny se jen lehce otočila a zamumlala něco o bláznech. Po příjemné sprše, která příjemně nakopla její zmrzlé tělo, sešla po schodech do prázdné Velké síně. Byla zde první ze studentů a u učitelského stolu seděl pouze ředitel s profesorkou McGonagallovou. Mrkl na ni, když si sedala ke stolu a ona mu kývla na odpověď.

Když dojedla svoji snídani, ke stolu mířili první studenti. Bylo ideální udělat tak během hodinky a půl úkoly a pak může jít na ten čajíček. Jediná její výhoda během studia je, že prakticky nepotřebuje učebnice. To jí ohromně usnadňuje a urychluje práci. Stihla celou esej na přeměňování, OPČM a bylinkářství. S Lenkou se potkala blízko vchodu do Havraspárské společenské místnosti a na chvíli se s ní dala do řeči.

Tuhle dívku dívku měla neskutečně ráda. Hodně jí totiž připomínala jednu z etap jejího mládí. Taková svoboda sebe sama. Byla otevřená pro ty, co ji měli rádi. Nebála se říct své názory nahlas a byla neskutečně silná. To, co se stalo loňského roku na odboru záhad, to ji posílilo. Zároveň ale tušila, že ji to připravilo o kus ní. U většiny lidí, které Mels potkala, měla vnitřní síla nabytá těžkou zkušeností špatný vliv na tu nevinnou lidskou bytost uvnitř. 

Když se rozloučily, stíhala to Mels do ředitelny ještě s předstihem. Chrlič ji pustil dál a ona vystoupala po tak známých, točitých schodech. Cítila, že ředitel v místnosti není, ale stejně si neodpustila zaklepat. Jen tak .. ikonicky. Když vstoupila, automaticky se vydala ke stolu. Fawkes tam nebyl, takže žádná společnost. Kdyby věděla, jak moc se mýlila.

"To jsou mi hosté," prohnal se místností starodávný hlas. Mels ho poznala dokonale, ale chvíli jí trvalo ho najít.

"Zdravím tě," pronesla, když ho konečně našla. "Tvá nepopiratelná výhoda je, že ať tě člověk vidí po roce nebo po století, vždy tě pozná."

"Některé věci se skutečně nikdy nezmění, protože ty například umíš stále skládat skvělé poklony i ve velmi složitých situacích. Nevěřím tomu, že by někdo dokázal složit takovouhle poklonu klobouku," řekl a smích se otíral o ta vyřčená slova. Mels musela zkroutit rty do úšklebku.

"Inu .. taky málokdo je umí pořádně ocenit," řekla a usadila se do křesla naproti té skříni.

"Tomu se ani nedivím. Vsadil bych se, že většina lidí ani neodhalí vše, co tvá lichotka skrývá. Ostatně proto s tebou vždy rád hovořím. Je to .. osvěžující," řekl po malé úvaze. Mels se musel usmát.

"Děkuji, pro mne je zase vždy přínosné to, co se od tebe dozvím." Po tomto prohlášení se klobouk nahnul, snad aby ji mohl slyšet co nejlépe.

"Vlastně jsem doufal, že bych mohl zjistit něco od tebe. Slyšel jsem o tobě spoustu věcí. Například ta tvá špionážní akce. Myslíš, že je to vzhledem k okolnostem dobrý nápad?" To byla výborná otázka, ale Mels to prohlédla ze všech úhlů. 

"Nic nemůže ztroskotat. Alespoň né v tom směru, na který narážíš, ovšem ty to říkáš stylem, který moc dobře znám. Řekni mi, co víš?" Ticho bylo delší, než aby bylo bezmyšlenkovité.

"Nevím nic konkrétního. Nic víc, než ty sama cítíš. Něco je špatně. Posledních pár měsíců tu něco nehraje a já na tebe apeluji .. buď opatrná. Vlastně si taky musíš uvědomit jednu věc. Poslední dobou se nad školou stahují mračna. Buď opatrná, jak naložíš se svojí mocí. Voldemort bude dost možná nepřívětivý pokud sílu, kterou mu nabízíš použiješ proti němu."

Tohle všechno už Mels zvážila. Bylo by to těžké. Upřímně doufala, že nebude muset tuto volbu učinit.

"Stejně mu ještě nemůžu nabídnout svoji magii v plném rozsahu." To ho zarazilo. Sice no jasně, nemá tvář, na které to poznáte, ale tento druh ticha je dostatečný. 

"Jak .. jak to myslíš 'neúplný rozsah'?" zeptal se potichu. Mels se musela trochu hlouběji nadechnout.

"Jedna v pořádku, jedna v procesu a dvě zamknuté," řekla s ledovým klidem.

"Inu má drahá. Být tebou bych si pospíšil, protože potom Merlin s tebou." V okamžik, kdy to dořekl se otevřeli dveře a vstoupil ředitel.

"Slečno Wernerová, vítejte. Snad nečekáte dlouho." Mels se přinutila vytvořit úsměv.

"Ne řediteli, čekám jen chvíli." Muž ji pozoroval, ale poté se usadil za svým stolem. 

"Dáte si čaj?" zeptal se, zatímco se před ním objevila velice zvláštní souprava a čerstvě připravený čaj.

"Pokud správně cítím jasmín, pak si ráda dám," odpověděla zdvořile, když si sedala naproti starému muži. Rozhodně viditelně stárnul. Merlin ví, jestli za to může jen ta kletba.

"No, kde začít. Nejprve snad, že se bude ve čtvrtek konat schůze řádu. Mason se vrátí z jedné cesty a přinese nějaké informace. Bylo by dobré, kdyby jste se zúčastnila." Mels na to kývla, ale než stačila odpovědět, ředitel se opět pustil do řeči.

"Je tu ještě jedna věc ohledně řádu. Ze začátku se mi to nezamlouvalo, ale situace se zkomplikovala více než jsme čekali. Potřebujeme vaši pomoc na akci den po schůzi, tudíž v pátek. Jak říkám, kdyby to nebylo akutní, nikdy bych vám to, jakožto studentce nenabídl."

Mels tušila, že to muselo někoho stát hodně úsilí. Ráda by to viděla, jindy by snad také něco kousavě pronesla, ale nakonec to nechala radši být.

"Ani s jedním nemám problém. V ten čtvrtek zase ve stejný čas zde?" Ředitel jí to odkýval a chvíli ji upřeně pozoroval.

"Pozoruhodné. Slyšel jsem o tom, co vyučujete. Je to zvláštní, nemyslíte?" Mels chvíli skutečně uvažovala, ale už jednou zjistila, že tento člověk používá myšlení neznámé komukoliv jinému.

"Vlastně mi to řediteli vůbec zvláštní nepřijde. Vadí vám to nějak?" Ředitelovi jiskřily oči.

"To ani v nejmenším. Kdybych měl více času, sám bych s k vám připojil. Třeba někdy najdete chvíli, abyste mi řekla, jak jste se k tomu vlastně dostala. Třeba byste mi mohla pomoct se to naučit, ale na to asi už nebude čas," řekl trochu smířlivě. Mels ho dlouho sledovala, než odpověděla.

"To už skutečně asi nebude." V duchu ale začala spřádat malý plán.

"Tak to bude prozatím všechno. Přeji vám příjemný den slečno," řekl s úsměvem. Mels se zvedla a vydala se ke dveřím.

"Děkuji, vám také řediteli." S těmito slovy zavřela dveře a vydala se vstříc novému plánu. Potřebuje kotlík a prostor.

---

Hola! 

Je tu slibovaná bonusová kapitola berušky!😍🌼 Sice mě po dnešním dni, prozíraném do počítače u poslední kontroly málem začaly slzet oči, ale přece jen to šlo.😂👌

Přeji vám hezký prodloužený víkend a těším se v pondělí! Vaše❤🌼

Lilly ❤

MELS // Severus Snape FF //Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz