-13-

677 41 2
                                    

Dny plynuly až děsivě rychle. Zima se přeloupla v nádherné jaro. Bohužel, byly zde jisté okolnosti, které tomu nádhernému počasí dělaly konkurenty. A velice kvalitní.

Mels poprvé za celou dobu na škole pochopila, proč upadl Severus v nelibost studentů. Říct o něm, že je nabroušený, by bylo velmi nepřesné. Severus byl ledový a velice ostrý. Strhával body jako divý a školník měl každou chvíli někoho, kdo od něj dostal trest.

Kdyby záleželo na Školním poháru, což bylo nyní zcela vedlejší, tak by na tom Nebelvír byl velmi bledě. Studenti této koleje ale měli stále v hlavě jejich spolužačku. Mels se skutečně snažila s tím něco dělat. K jejímu dobrému pocitu, se to trochu dařilo.

Harry už byl schopný jí minimálně odpovědět a to byl skutečně velký krok, alespoň v jeho případě. Bohužel jí to Severus hatil. Zrovna dnešek a hodina obrany toho byli skvělým příkladem.

"Pottere, můžete mi laskavě vysvětlit, jak jste si mohl splést nafukovací kletbu s bolákovou?! Deset bodů z Nebelvíru a pokračujte, nestůjte tady jako solný sloup," říkal mu ledovým hlasem s příměsí posměchu. Mels se na něj zamračila a to ho muselo trochu dopálit.

"A Wernerová si naopak myslí, že vše zvládá s přehledem a tak nemusí nic zkoušet. Můžete nám to tedy všem předvést." Někteří zmijozelští se tomu zasmáli. To byl další černý mrak, který se vznášel nad Mels. Smrtijedům se očividně nelíbilo chování jejich dětí, změkčelost k ostatním kolejím a tak doma pěkně přitvrdili. I Draco byl o něco opatrnější, kde se vídají. Skutečně se snažil, ale výchova měla přecejen silnou moc.

Mels předvedla bezchybné neverbální nafukovací kouzlo a s výzvou v očích se obrátila na profesora. Poslední dobou to bylo mezi nimi velice napjaté. Severusovi se nelíbí její rozhodnutí stát se špehem a ještě to zdaleka nevstřebal. Proto se teď na ni ušklíbl a řekl s výsměchem v hlasu.

"Deset bodů strhávám za vaši aktivitu v hodině." To Mels namíchlo a narovnala se do děsivých výšek. Chápala, že se mu její rozhodnutí nelíbilo, s tím počítala, ale škodit kvůli tomu její koleji ..

"To bylo vrchně nespravedlivé odebrání bodů," sdělila mu tvrdě a všichni se na ni, včetně Severuse, překvapeně podívali. "Jak jste viděl, mé kouzlo bylo perfektní, tudíž další trénování nebylo potřebné. Nevidím tedy jediný problém v mojí aktivitě," řekla mu nekompromisně.

Severus na to nebyl zvyklý. Taky to neměl vůbec rád a na to spoléhala. Jeho autorita pro něj byla důležitá a ona jí právě teď pěkně podrazila nohy. Byla s tím ale smířená.

"Vaše odmlouvání stojí Nebelvír dalších deset bodů," oznámil jí tónem, který nepřipouští námitky. Mels nechtěla být hrubá a odejít z hodiny v době výuky. Proto jí přišlo velmi vhod, když zjistila, že tak za dvacet sekund končí. Proto se ke zděšení všech vydala třídu opustit.

"Toto mě velmi urazilo profesore. Nehodlám se tu déle zdržovat," řekla a s hlavou zdviženou nahoru pochodovala ke dveřím.

"Nemůžete opustit moji hodinu. Jestli to uděláte, udělím.." To už však nedořekl, jelikož v tu chvíli když Melsina ruka dopadla na kliku, zvonek ukončil obranu.

"Tohle už ale není vaše hodina, profesore," řekla mu tvrdě a opustila učebnu.

Ještě ten večer plánovala dojít za Brumbálem kvůli Řádů. Musí přijít na jiné myšlenky nebo se z toho zblázní.

---

Severus zíral na ty dveře, jako by v nich stál Voldemort v plesových šatech. To si snad dělá srandu. Poslední dobou to bylo k nevydržení. Všechno začalo tím, že mu ta HOLKA vlezla do zelí. Co když zmaří veškerou jeho práci jakožto špeha? A vůbec. Co to proboha toho senilního dědka napadlo, jí to dovolit a co víc! On jí v tom ještě podporuje!! Poslední dobou měl silnou chuť ho proklít a doufat, že se mu potom rozsvítí.

MELS // Severus Snape FF //Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα