treće poglavlje

3.9K 135 76
                                    

Anastasija

Za današnji školski dan se nisam nešto posebno sređivala. Nisam imala volje za to, jer sinoć nakon što sam došla kući nisam mogla da zaspim. A razlog tome bio je Kris. Celu noć sam razmišljala o njemu. Koliko god se trudila nisam uspela da ga izbacim iz glave i to me je užasno nerviralo. Sve vezano za njega je počelo da me nervira. Još od prve godine kad sam ga prvi put ugledala ponašao se umišljeno i previše samouvereno. On mene naravno tada nije primećivao. Zapravo i cela druga godina je prošla tako. Samo ne znam šta mu je sada. Dve godine me ignorisao, a sad sam mu odjednom zanimljiva. Zbog čega?

Odmahnem glavom kako bih se
otrgla od svojim mislima, pa svežem kosu u visoki rep. Duboko udahnem i izdahnem kako bih se pribrala, pa uzmem ranac, obujem patike u hodniku i izađem iz kuće. Lupim se po čelu i vratim nazad u kuću, jer sam zaboravila novac koji mi mama uvek ostavlja na trpezarijskom stolu iz razloga što ona mora rano na posao, pa ne može lično da mi ga da.
Meni to nikada nije smetalo, iako mi je ponekad nedostajalo da provodim više vremena sa njom, ali to mi je uskraćeno otkad nas je tata ostavio i otišao, negde, ko zna gde. Već godinama nisam čula ništa o njemu. I iako govorim mami da me ne zanima kako je, gde je i šta radi, da je ne bih uvredila ili tome slično, zapravo me interesuje sve o njemu. A najviše od svega želim da znam razlog zbog kog je ostavio mog brata, mamu i mene. Ali kako prolaze godine, sve više shvatam i govorim sebi da to nikad neću saznati.

Uzimam novac i ponovo izlazim iz kuće. Na pola puta do škole srećem Medi i Dafni koje žive nedaleko od mene, tako da ponekad, kada porane, dođu ispred moje kuće i sačekaju me, pa zajedno odemo do škole.

Pozdravimo se, a zatim celim putem do škole razgovaramo. U sebi se nadam da Dafni neće pomenuti Krisa, ali to se ipak desi.

,,Šta ti je Kris sinoć rekao?
Zašto je krenuo za tobom?" Bila je namrgođena. Zvučala je nekako, ne znam, kao da je bila ljubomorna.

,,Bila si u pravu. Izgleda da je zbog onih pogleda, pomislio da želim da se dogodi nešto između nas. Pokušao je da me poljubi, a kad sam mu rekla da me ne zanima, rekao je da će me zanimati. Kreten, misli da svaku može da ima. Precenio je sebe."

,,Molim?!", rekla je to pomalo preglasno zbog čega se ustuknula i pročistila grlo, pa nastavila. ,,Pokušao je da te poljubi?" Izgovorila je to mirnijeg tona ovog puta. Samo sam klimnula glavom potvrdno, a ona je gledala u mene skupljenih usana. Zaključila sam da joj nije baš drago što to čuje, ali nisam znala razlog takvog ponašanja. Skrenula je pogled, a kad me je ponovo pogledala imala je ravnodušan izraz lica. ,,Pa možda i uspe, ha?"

,,Šta da uspe?", zbunjeno je pogledam i upitam, jer mi ne bude jasno na šta misli. Medi samo stoji po strani i nemo nas posmatra.

,,Pa to da te zainteresuje za sebe. Možda je već i uspeo. Znaš i sama da ne bi bila jedina koja je pala na njega. Pola devojaka iz škole je bilo sa njim. Zašto ti ne bi bila?", pričala je baš drsko. Iz njenih usta nisu izlazile reči već otrov. Retko se ponašala ovako, zapravo nikad, sve do ove situacije sa Krisom.

,,Nije uspeo", odlučno sam rekla, mada nisam bila potpuno sigurna u svoje reči. Zapitala sam sebe: Da li je uspeo? Zar je za samo jedan dan uspeo da mi okupira misli? Ne. Nije.
,,Uostalom, zašto je tebe briga?" Nisam bila drska, zapravo bila sam zbunjena. ,,I zašto govoriš tako? Zar si i ti pala na njega?" Izraz lica joj se odmah promenio čim sam je to upitala. Izgledala je nervozno i pomalo uplašeno, spustila je pogled kao da joj je bilo neprijatno.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now