trinaesto poglavlje

2.8K 90 62
                                    

Pet ujutru je. Jedina osoba koja je budna sam ja. Zapravo, budna sam još od tri ujutru. Sedim na krevetu i gledam u njega. Jednostavno nisam mogla da spavam. Kris mi nije davao mira, sve vreme mi je u glavi. Samo on mi je u mislima. Spavamo u istoj sobi, ali opet iako smo tako blizu osećam da postoji nešto što nas čini tako dalekim; nešto što nas deli i ne pušta nam da se sastavimo, da budemo celi. Da, povredio me je onog dana kad me je ostavio i da, još uvek mi nije jasno zašto je to uradio, ali moje srce ga traži. Kada sam sa njim osećam nešto što nikada pre nisam osetila, ne znam šta je to, ali je lepo i čini me srećnom. On me čini srećnom, ma koliko me nervirao i lomio, tako je. Evo čak i sad, iako ne mogu da osetim njegov miris i njegovu toplinu osećam taj osećaj posvećen samo njemu. Osećaj koji samo on budi. Ne znam šta da radim. Ne znam ni da li da mu se vratim. Ako mu se vratim imam osećaj da će me gore povrediti, a ja još jedan njegov udarac neću podneti.

,,Ubiću te!" Začuo se veoma poznat glas koji je zvučao jako besno i dopirao je iz prizemlja. ,,Kris znam da si ti ovo uradio! Silazi odmah dole", ponovo se začuo Zejnov glas. ,,Kris!" Povikao je glasnije na šta se ovaj trgao i skočio sa kreveta.

Uputio mi je jedan zbunjeni pogled a zatim istrčao iz sobe, a za njim sam istrčala i ja. Na hodniku sam srela Dafni i Medi koje su zbunjeno gledale u Krisa koji je brzo prošao pored.

Dafni je krenula nešto da mi kaže, ali sam je prekinula i povukla nju i Medi ka stepenicama da bi sišle do dnevne sobe da vidimo šta se dešava. Kad smo sišle ugledala sam Krisa koji se svađao sa Zejnom kog je držao Mejson. Do Krisa je došao Derek koji ga je uhvatio za ramena i govorio mu da se smiri.

,,Šta se bre ovde dešava?!" Podviknula je Dafni što je ovu četvoricu nateralo da ućute i pogledaju u njenom pravcu.

,,Unakazio mi je omiljenu belu majicu i to podrugljivim rečima!" Rekao je razjareni Zejn.

,,Šta je napisao?" Upitala sam pa prišla Zejnu da bih mogla da pročitam šta piše na njegovoj majici.

,,Zejn je seronja!" ; ,,Ako vam treba neko da vam uništi život javite se Zejnu." ; ,,Mali mu je." ; ,,Zejn je glupan." Bili su samo neki od podrugljivih komentara koji su se nalazili na Zejnovoj majici.

,,Bio je pijan, nije znao šta radi. Oprosti mu, molim te", rekla sam pokušavajući da odbranim Krisa.

,,Tako je! A i nisam samo ja pisao te gluposti već i Derek!" Povikao je Kris meni iza leđa.

,,Aha, znači i ti kretenu?!" Viknuo je Zejn obraćajući se Dereku.

,,Da, pa?! Šta ćeš da mi radiš? Prebićeš me zato što sam pijan pisao gluposti o tebi po tvojoj majici?!" Sad je i Derek počeo da viče.

,,Upravo sam to mislio da uradim!" Rekao je Zejn pa pokušavao da nasrne na Dereka, ali nije mogao jer ga je Mejson držao s' leđa.

,,Smirite se, kreteni!" povikala sam. ,,Zejne, bili su pijani! Nisu znali šta rade! Okej? Prestani da praviš frku zbog toga! Sve što su tu napisali nisu mislili, bili su pod uticajem alkohola! I zašto te uopšte briga kad znaš da to što su napisali nije istina?! Prestani da se dereš i unormali se!" Nikad do sada se nisam ovako izderala na nekoga i moram da kažem da mi je prijalo.

,,Naravno da nije istina", branio se. ,,Ali nek mi se izvine i to odmah", dodao je upirujući prstom u Krisa i Dereka.

Kris se cinično nasmejao pa rekao: ,,Da ti se izvinim?" Upitno ga je pogledao. ,,Evo baš ću, evo trčim da to uradim", sarkastično je dodao. Zejn je zarežao i ponovo krenuo da se otima iz Mejsonovih ruku.

Duboko sam udahnula i izdahnula pokušavajući da se smirim. Prišla sam Krisu, postavila dlanove na njegove obraze i pogledala ga u oči.

,,Kris, reci mu pa da se ovo već jednom završi", rekla sam tiho i smireno.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now