trideset četvrto poglavlje

3.8K 89 77
                                    

Prošlo je nedelju dana od mog razgovora sa Derekom i onim događajem sa Krisom. Pokušavala sam da uspostavim kontakt sa Krisom, ali bezuspešno. Odbijao bi moje pozive, ne bi mi odgovarao na poruke, a viđala ga baš i nisam, tako da mi je ostalo samo da čekam. A to nisam mogla. Tako silno me je interesovalo šta mu je tog dana bilo u glavi, o čemu je razmišljao i zašto je to uradio. Ali nije kao da sam mogla to da saznam.

Danas sam se vratila u školu, i bilo mi je čudno, osećala sam se kao da ne pripadam tamo, verovatno zbog odsustva koje sam napravila. Ali, iskreno, prijalo mi je da se malo udaljim od svih tih ljudi, posebno od Sali, koja je, čim joj se ukazala prilika došla do mene i zbunila me svojim govorom. Govorila je kao da je tačno znala šta se desilo između mene i Krisa, gotovo kao da je znala celu situaciju u kojoj smo se našli. Odbijala sam to da prihvatim. Nije joj rekao, ne bi joj rekao, ali njene reči su govorile drugačije. Krenula je i da aludira na nešto. Previše toga je pokušala da mi otkrije, ali ja nisam pridavala značaj njenim rečima. Nije me zanimalo šta je imala da mi kaže, a nekako sam osećala da će to kasnije da mi se obije o glavu.

Posle škole Medi je došla kod mene. Mama je bila na poslu tako da smo bile same u kući, pa sve dok ona nije pozvala Dafni da dođe i izvini mi se za njeno ponašanje onog dana kad sam im rekla za poljubac između mene i Dereka. Iako neiskreno, izvinila se, ali ja nisam rekla da prihvatam njeno izvinjenje, uprkos tome što se to od mene očekivalo, nisam to uradila, umesto toga sam samo ćutala.

Neko vreme u mojoj sobi bila je potpuna tišina, ali Medi ne bi bila Medi kad ne bi nešto progovorila.

,,A čekaj, šta ti je Sali tačno rekla?", upitala me je nešto na šta sam zapravo želela da joj dam odgovor.

,,Pitala me je kako smo Kris i ja ovih dana i da li se desila neka rasprava između nas. Onda je počela da mi govori kako će sve uskoro biti gotovo. Iako me je zbunila tim rečima nisam je ispitivala, jer nisam htela da me poremeti još više."

,,Ta gadura! Ne slušaj je, Anastasija. Ona samo želi da te razdvoji od Krisa", iznervirano je rekla Medi.

,,Možda bi ipak trebalo malo da razmisliš o njenim rečima. Sama ti odaje utisak da nešto zna, a i ona se druži sa njim i onom dvojicom, sigurno je nešto čula", rekla je Dafni.

,,A šta ako sve to izmišlja da bi ih razdvojila?", upitala ju je Medi. ,,Da li ti je možda palo na pamet da je samo ljubomorna na njihovu vezu i da pokušava da podstakne Anastasiju na raskid sa Krisom?"

,,Pa oni su već raskinuli", odgovorila joj je Dafni ravnodušnim tonom glasa.

,,Dafni!", Medi je viknula na nju prekorno je gledajući. ,,Ućuti!"

Dafni je prevrnula očima i slegla ramenima a zatim rekla: ,,Šta? Zar nisu? Tražio joj je par dana da razmisli a rekao je da isto to učini i ona. To je isto kao da joj je rekao da je ostavlja. Videćeš da ti se neće javiti."

,,Nisu! To je samo pauza, ništa više", rekla joj je Medi, pa se okrenula ka meni. ,,Ne slušaj je, priča koješta. Nije te ostavio. Da je hteo da raskine sa tobom rekao bi ti to direktno ne bi okolišao." Pokušavala je da me oraspoloži i pruži mi nadu, znam, uvek je to radila čak iako je bila gotovo sigurna da tako neće biti. Takva je Medi, pokušaće svakog da nasmeje i ubedi u nešto samo da ta osoba ne bi bila tužna, čak iako zna da ne može da uspe u tome, ipak će pokušati, uvek.

,,U redu je, Medi. Dafni je u pravu. Ostavio me je. Ne želi više da bude sa mnom", tiho sam govorila. Bilo mi je teško da na glas kažem ono što sam u sebi već znala, a to je da me nije zaista voleo.

Medi mi se tužno nasmešila i privukla sebi u zagrljaj, dok je Dafni samo nepomično sedela pored nje. Čvrsto sam obgrlila Medi i tiho joj zaplakala na ramenu. Iako sam se trudila da zadržim suze, nisam uspela. Nisam ih mogla zadržati, jer one dozvolu ne traže. Nisam ih mogla zaustaviti, jer one naređenja ne slušaju. Slušaju samo dušu koja pati.

Has llegado al final de las partes publicadas.

⏰ Última actualización: Nov 08, 2020 ⏰

¡Añade esta historia a tu biblioteca para recibir notificaciones sobre nuevas partes!

Pazi da se ne zaljubiš Donde viven las historias. Descúbrelo ahora