četvrto poglavlje

3.5K 114 8
                                    

Imali smo čas hemije, a meni su se po mislima motali događaji od juče. Setila sam se svega vezanog za Krisa, ali i onoga što se desilo između Dafni i Mejsona. A čim sam se setila prozora koji je Kris razbio, obuzeo me je nekakav strah. Unervozila sam se i počela samo na to da mislim.

Moje misli prekinulo je kucanje na vratima, a kada sam videla osobu koja je ušla u prostoriju samo sam se još više unervozila. Bio je to direktor Danlop. Progutala sam knedlu koja mi se stezala u grlu, pa duboko udahnula kako bih se smirila, ali to mi nije pomoglo.

,,Gospođice Stifler i gospođice Grin", rekao je gledajući u Medi i mene. ,,Pođite sa mnom", naredio je, a mi smo poslušno ustale i pošle za njim.

Medi me je zbunjeno pogledala, jer ona naravno nije znala razlog zbog kog je direktor došao po nas, ali ja jesam, i to vrlo dobro.

Ispred njegove kancelarije već su stajali Kris, Mejson, Zejn i Dafni. A dok su ostali bili zbunjeni kao i Medi, Kris je imao nekakav ravnodušan izraz lica. Na njegovom licu nije mogao da se pročita niti strah, niti krivica, samo ravnodušnost.

,,Zašto smo mi ovde, direktore?" Upitala ga je Dafni zbunjeno.

,,Reći ću vam sve unutra. Vas četvoro možete da uđite." Pokazao je prstom na Mejsona, Zejna, Dafni i Medi. ,,A vas dvoje sačekajte ispred", rekao je misleći na Krisa i mene.

Klimnula sam glavom, dok je Kris još uvek bio nezainteresovan. Oni su ušli unutra, a ja sam, čim su se vrata zatvorila, napala Krisa.

,,Kretenu jedan! Vidiš li šta si uradio?!" Stavila sam dlanove na njegove grudi i odgurnula ga.

Gledao je u mene, ali mi nije odgovarao. Gledao me je direktno u oči i, iz nekog razloga, smeškao se.

,,Pa da! On se smeška, a ja ovde ludim! Savršeno." Iznervirano sam izdahnula, na šta se on samo još šire osmehnuo. ,,Nerviraš me!"

Nastavio je da se smeška i krenuo da mi prilazi. Kako mi je on sve više prilazio, tako sam se ja sve više udaljavala. Sve dok nisam leđima udarila od zid.

Našao se ispred mene. Kažiprstom je milovao moj obraz, a pogled su nam bili prikovani. Zagledala sam se u te njegove smeđe oči i u njima kao da sam videla drugačiju osobu od one za koju se predstavlja. Bile su pune nekakve topline i nežnosti, a ne hladnoće i grubosti, kakve sam mislila da će biti. Ne znam, verovatno sam to umislila zbog njegove blizine.

,,Lepa si." Kad je to izgovorio mojim telom kao da je prošao nekakav elektricitet. Takav osećaj sam imala.

,,I slatka si kad si nervozna." Nisam odgovorila na to. Samo sam prevrnula očima.

Sa obraza prešao je na moj vrat. Na svaki pokret njegovog kažiprsta moja koža se ježila; prosto kao da je upijala svaku njegovu nežnost. Njegov dodir umirio je svu napetost koju sam do malopre osećala. Kad je krenuo svojim usnama ka mojima došla sam sebi i odgurnula ga, na šta me je iznenađeno pogledao. Sekundu kasnije vrata direktorove kancelarije su se otvorila. Izašla je prvo Dafni, a za njom i ostali. Ona i Medi su došle do mene, a ona dvojica su rekli Krisu da idu da ispuše jednu cigaru i da ga čekaju ispred škole, na šta im je on samo klimnuo glavom.

,,Šta se desilo?" Prošaputala mi je Dafni na uho. Verovatno je iz Krisovog iznenađenog izraza lica i mog zbunjenog zaključila da se nešto desilo između nas. I jeste se desilo samo ne znam šta je to bilo.

,,Pričaću ti", odgovorila sam joj tihim šapatom. Klimnula je glavom, a zatim su njih dve otišle na čas, jer još uvek nije bio završen, mada to onoj dvojici nije stvaralo problem da odu i pripale cigaru.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now