dvadeset peto poglavlje

2.7K 97 180
                                    

,,Ćao, medeni", veselo je rekla i poljubila Krisa u obraz. Medeni?!

,,Hej, Sali", pomalo iznenađeno ju je pozdravio. Izgleda da je stvarno nije očekivao. Pružila mu je flašu vina i krenula ka meni raširenih ruku.

,,Oh, Anastasija...", zagrlila me je. ,,Tako mi je drago što te vidim." Nije joj drago, to mi je otkrio način na koji je izgovorila te reči. Odmakla se od mene i nasmešila mi se, ali previše izveštačeno, pa sam joj uzvratila istim smeškom.

,,Pa Sali, otkud ti ovde?", upitala sam je sa lažnom dozom uzbuđenja.

,,O pa to bih isto i ja tebe mogla da pitam", našalila se, ali bilo je tu nešto  drsko i prkosno u njenom glasu.

Sarkastično sam joj se nasmejala pa rekla: ,,O, pa ja sam mu devojka, naravno da ću doći da proslavim njegov rođendan s' njim."

Prišla sam Krisu koji nas je sve vreme posmatrao, uhvatila ga za ruku i ispreplitala nam prste. Malo se trznuo, verovatno to nije očekivao, ali ni ja nisam očekivala ono što je sledeće uradio; malo mi je stegnuo dlan kao da nije želeo da ga pustim. Osetila sam kako me njegov stisak umirio; nekakav elektricitet kao da je prošao mojom rukom i proširio mi se celim telom. Zapitala sam se da li je i on to osetio. Krajičkom oka sam primetila da gleda u mene, pa sam mu uzvratila pogled; gledao me je nekako uznemireno, ali u isto vreme i nežno. Malo me je to zbunjivalo, pa sam skrenula pogled sa njega na Sali, koja je gledala u naše ispreplitane prste sa gađenjem.

Divila sam se svojoj trenutnoj hrabrosti. Svesna sam da je za to odgovorna ljubomora, jer inače nikad ne bih imala hrabrosti da se ovako ponašam.

,,Devojka si mu, je li?", Sali me je upitala podrugljivo mi se smešeći. Ponosno sam klimnula glavom, na šta se ona sarkastično nasmejala. ,,Da, važi." Prevrnula je očima i krenula ka dnevnom boravku.

Čim nam je okrenula leđa, osetila sam nesigurnost i postiđenost, pa sam krenula da pustim Krisovu ruku, ali mi nije dopustio. Pogledala sam u naše ispreplitane prste, a zatim podigla pogled do njegovog lica; gledao je u mene blago mi se smešeći. Iako sam bila zbunjena, uzvratila sam mu osmeh, nakon čega je on pritisnuo svoj dlan uz moj; osetila sam nekakvu toplinu nakon toga. A srce mi je nenormalno brzo kucalo.

Pokušavala sam da prikrijem uzbuđenost dok smo išli za Sali i odmah za njom ušli u dnevni boravak. Primetila sam da Dafni iznenađeno gleda u moju i Krisovu ruku. Nije ovo očekivala, a iskreno nisam ni ja. Stidljivo sam joj se nasmešila kada je podigla pogled do mog lica. A onda sam se šokirala kad sam pogledala ka Sali. Prišla je Mejsonu i kratko ga poljubila, a zatim isto uradila i sa Zejnom.

Gledala sam u nju blago otvorenih usana i iskolačenih očiju. Sela je do Dafni i prekrstila noge, što nije bio baš odličan plan s' obzirom na to da je nosila jako kratku kožnu suknju.

Nisam mogla da verujem šta sam pre samo nekoliko trenutaka videla. Izgleda da je dodala neke inovacije u načinu njihovog pozdravljanja. Da li isto to radi i sa Krisom kad ja nisam tu? Sumnjičavo sam pogledala u njega; izgledao je odsutno i zamišljeno.

Shvativši da već duže vreme stojimo i da su svi pogledi upereni u nas, blago sam mu cimnula ruku i povukla ga ka kauču na kom su sedele Dafni i Sali, jer je samo tu bilo mesta. On je seo do Sali, a ja do njega. Odmah sam se pokajala zbog toga. Javila mi se želja da priđem Sali, povučem je za kosu i sturim sa kauča, ali obuzdala sam se.

,,Ko je za vinjak?", upitao nas je Mejson.

,,Ja!", Sali je veselo viknula. Naravno da je ona morala prva da se javi.

,,Donesi meni i Krisu", rekao je Zejn.

,,Ma doneću celu flašu", Mejson mu je jednostavno odgovorio i otišao u kuhinju.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now