jedanaesto poglavlje

2.6K 92 44
                                    

Prošlo je nedelju dana od raskida sa Krisom. Prihvatila sam to. Dafni i Medi su bile uz mene sve vreme. Uvek bi posle škole došle kod mene kući i tu bi mi tračarile i smejale se Dafninim izvalama.

Nešto novo? Ima dosta toga.
Počevši od toga da je Tom jutros otišao. Primetila sam da je Medi bila baš tužna kad sam rekla njoj i Dafni za to, nakon čega smo mi vršile pritisak na nju, pa nam je priznala da je zaljubljena u njega još odavno. U naše odeljenje, u sredu, stigao je novi učenik po imenu Derek. Sa mnom i devojkama se sprijateljio odmah istog dana kad je stigao. Taj crnokosi, plavooki, lepo građeni i visoki momak odmah je privukao pažnju svih devojaka u školi. Tek što je stigao a već privlači pažnju koliko i Kris, možda čak i više. A Kris i njegovi ortaci su počeli da se druže sa devojkom crne kose i crvenih pramenova po imenu Sali, ona je sestričina direktora Danlopa i ide u četvrtu godinu. Neki pričaju da Kris ima i noćna druženja sa njom što se nadam, da nije istina, mada kad vidim koliko su bliski u školi...

,,Anastasija?" Trgao me je Derekov glas.

,,Hm?" Promrmljala sam.

,,Ručak se završava, a ti nisi ništa pojela." Očima mi je pokazao ka mom tanjiru koji je bio pun. Tek tad sam shvatila da Medi, Dafni, on i ja sedimo u kantini. On i ja na jednoj klupi a Medi i Dafni prekoputa nas na drugoj klupi. A s' obzirom da je ponedeljak za ručak smo imali pomfrit, kuvani kukuruz, korn dog i pohovanu pileću šniclu, a od voća smo dobili pomorandžu. Iskreno, ponedeljak mi je najdraži baš zbog ovakvog ručka, a ručak petkom blagi užas. Grašak i krompir pire.

,,O da, da... zamislila sam se."

,,Pa bolje pojedi nešto jer čas počinje za...", rekla je Dafni pa pogledala u svoj telefon ,,deset minuta", dodala je.

Uzela sam pomfrit i krenula da ga jedem i tad sam ugledala Krisa, Mejsona, Zejna i onu njihovu novu drugaricu kako ulaze i sedaju za sto ispred našeg. Kris i ona su bili okrenuti ka nama a Zejn i Mejson su nam bili okrenuti leđima. Oni više ne ručaju u kantini, kada počne odmor, njih četvoro odu negde, ručaju i pred kraj odmora dođu u kantinu, uzmu sokove, sednu i pričaju.

Jedan pomfrit mi je ispao iz ruke kad je ona devojka pomazila Krisa po obrazu i osmehnula mu se. Nije joj uzvratio osmeh, nije je čak ni pogledao, samo je sklonio njenu ruku i nastavio da priča sa onom dvojicom.

,,Jesi li dobro?" Zabrinuto me je upitao Derek i pogledao u pravcu u kom sam ja gledala. U Krisa.

Derek nije znao za Krisa. Ne zna da smo bili jedan dan u vezi i da me je nakon toga ostavio. Jednostavno nisam imala potrebu da mu to kažem, a i tek sam ga upoznala.

Samo sam ćutala i nastavila da buljim u Krisa. Dafni me je sumnjičavo pogledala, a zatim se okrenula i pogledala u koga ja to gledam. Za njom se okrenula i Medi. Sve im je bilo jasno kad su videle da je to Kris, samo Dereku ništa nije bilo jasno.

,,Zašto svi gledamo u njega? Ko je on?" Zbunjeno je upitao Derek.

,,Niko", odgovorila sam mu pa ustala od stola. ,,Izgubila sam apetit", nastavila sam. Primetila sam krajičkom oka da Kris gleda u mene, ali nisam marila, izašla sam iz kantine besno. Da li me je zbog nje ostavio? – pitala sam se.

,,Ans, čekaj!" Povikala je Dafni koja je hodala ka meni, praćena Derekom i Medi.

,,Jesi dobro?" Upitala me je Medi zabrinuto.

,,Jesam", ne, nisam.

,,Sigurno?" Upitala me je Dafni dajući mi šansu da kažem istinu. Samo sam joj klimnula glavom bez ijedne reči.

,,Zaboravila si nešto." rekao je Derek.
Pogledala sam u njegovom pravcu, imao je osmeh na licu i držao je nešto iza leđa.

,,Šta to?" Zainteresovano sam rekla i izvila levu obrvu.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now