šesto poglavlje

3.3K 108 80
                                    

,,Možeš li da ponoviš sve? Mislim da sam prekinula da te slušam kad si rekla da ste se poljubili", rekla je Dafni, pomalo šokirano.

,,Da, ni ja nisam baš najbolje razumela", dodala je Medi.

Nakon što sam se vratila kući, dobila sam mamino i bratovo držanje predavanja o tome kako je trebalo da se javim, i negodovanje, ali odmah nakon toga i jak zagrljaj od oboje i pokoju suzu od mame, jer se jako zabrinula.

Slagala sam ih da sam srela neku drugaricu iz osnovne i da smo otišle kod nje u stan i pričale duboko u noć, pa da mi je predložila da prespavam kod nje, jer je bilo jako kasno i mračno. Odmah nakon toga sam poslala Dafni i Medi poruku da sam dobro i da sam stigla kući, nakon čega su one odmah došle da me vide. Izgrlile su me i upitale me gde sam bila celu noć; njima sam rekla istinu, ali one očigledno nisu ništa shvatile, pa moram ispočetka da im objašnjavam.

Udahnula sam i krenula ponovo da im prepričam. ,,Dakle, nakon što ste vas dve otišle da plešete sa onim momcima, do mene je došao on plesale smo i vas dve ste odjednom nestale sa nekim momcima, a on je došao do mene. Plesali smo i ja sam mu u jednom momentu tražila da me poljubi i–", ne stignem da završim rečenicu, jer me Dafni prekida.

,,Tražila si mu da te poljubi?", upitala je gledajući mi sa nevericom. Klimnula sam glavom i lupila se po čelu par puta.

,,Koja si ti glupača", odbrusila je Dafni.

,,Znam..znam", rekla sam prekrivajući lice dlanovima. Nakon što sam se sabrala, uspravila sam se i rekla: ,,Uglavnom, poljubio me je i, lagala bih kada bih rekla da mi se taj poljubac nije svideo. Takođe mi se sa njim sinoć desio i onaj prvi pravi poljubac. Ne znam, nekako sam se čudno osetila. Osećala sam nešto što ne znam da vam objasnim. A nakon poljupca smo se osmehivali jedno drugom, ali meni se zavrtelo u glavi i pala sam u nesvest. Probudila sam se u njegovom krevetu, sa njegovom majici na sebi, pored njega koji je bio samo u trenerci."

,,Niste valjda?", upitala me je Medi.

,,Nismo. Samo me je presvukao i smestio u krevet. To je sve."

,,On te je presvukao?", upitala me Dafni, namrštenih obrva. Samo sam klimnula glavom, a ona je skupila usne i skrenula pogled sa mene.

,,I kakav ćete sad odnos imati? Mislim, kako će to među vama funkcionisati? Ipak ste se ljubili i spavali u istom krevetu. Zar ćete se ponašati kao da se ništa nije desilo?", upitala me je Medi.

,,Iskreno, ne znam, nisam o tome razmišljala", rekla sam ozbiljno.

,,Pa, ja mislim da ćete biti u vezi", rekla je Medi, sigurna u svoje reči.

,,Ma daj...", smoreno je rekla Dafni.
,,Momci kao on nisu za vezu", dodala je prevrtajući očima.

,,Ne znam stvarno", je ono što sam rekla ne znajući šta drugo da kažem.

Kris

Sedeo sam na stepeništu napuštene kuće, koju smo moji ortaci i ja koristili kao mesto na kom bi se sastajali i pričali o svakakvim temama uz limenku piva i kutiju cigareta.

To je bilo naše mesto; mesto gde bi smo pobegli od svih problema i gde bi smo pokušavali da ih ostavimo iza sebe, ali naravno problemi su nas uvek pratili. Ovo veče, ovde, posvetio sam ramišljanju o Anastasiji. O onoj večeri.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now