trideseto poglavlje

2.4K 89 206
                                    


Kada sam se ujutru probudila, Kris je još uvek spavao. Jedna njegova ruka bila mi je oko struka, a drugu je zavukao ispod jastuka koji smo delili, ležao je na boku okrenut ka meni. Ruku na kojoj sam celo veče ležala, i koja mi se na trenutak bila totalno oduzela, zavukla sam ispod jastuka i prstima lagano prelazila po njegovom toplom dlanu. Osetila sam komešanje u donjem delu stomaka kad je njegova ruka instiktivno stegla moju. Nije bio budan, čak se nije ni pretvarao da spava, stvarno je spavao. Približila sam lice njegovom da bih bolje čula njegovo mirno i ujednačeno disanje. Zagledala sam se u njegovo usnulo lice. Bio je tako miran i lep.

Njegova smeđa razbarušena kosa padala mu je preko čela, čineći ga, barem meni, još privlačnijim. Polako sam proučavala njegovo lice, prateći kako mu se nosnice šire kad uvlači vazduh i malo skupljaju kad ga ispušta, a obrve blago mršte. Osetila sam njegov topao dah na usnama, pa sam spustila pogled na njih. Bile su blago razdvojene, i umesto njihovog prirodnog rumenila dobijale su svetliju nijansu. Osetila sam potrebu da napravim mali dodir naših usana, ali setivši se čije su usne moje sinoć ljubile, suzbila sam tu potrebu i skrenula pogled. Polako sam izvukla ruku koja mi je bila u njegovoj, a zatim pažljivo sklonila njegovu drugu ruku sa svog struka, sve vreme pazeći da ga ne probudim. Ustala sam iz kreveta najnežnije što sam mogla i sela na ivicu. Pogledala sam ga preko ramena, još uvek je spavao. Vratila sam pogled ispred sebe i tiho zaplakala, dlanom prigušujući jecaje.

Nije trebalo ovo sebi da dopustim. Prevarila sam Krisa, a Dereku sam pružila nadu, koju sam mu odmah nakon poljupca oduzela. Grozna sam osoba. Povredila sam ih obojicu, iako jedan od njih to ni ne zna. Ali zašto sam uzvratila Dereku poljubac? Nije trebalo. Ne mogu za to da okrivim sažaljenje, jer ga nije bilo, nisam razmišljala, taj poljubac se jednostavno desio. Uzvratila sam mu i koliko god to grozno zvučalo, svideo mi se, taj poljubac mi se svideo, ali jednostavno nije bilo tog nekog osećaja. Bilo je drugačije, da, ali nekako nisam ništa osetila. Jedini zaključak do kog dolazim je da me je ljubomora vodila.

Ne mogu da dopustim da se samo Derek oseća odgovornim zbog toga, jer sam i ja kriva koliko i on. On je mene prvi poljubio, ali uzvratila sam mu, i to nas čini podjednako odgovornim i krivim. Brišem suze, ustajem sa ivice kreveta, uzimam telefon sa komode i vraćam se na krevet. Šaljem Dereku poruku, u kojoj mu govorim da moramo da razgovaramo o svemu što se između nas sinoć desilo, ali mi ne odgovara. Otkucam još jednu u kojoj mu kažem da mi je potreban razgovor sa njim, ali i dalje nema odgovora. Sačekam još malo, držeći telefon u ruci i grickajući donju usnu, nadajući se odgovoru, ali ubrzo shvatim da mi neće odgovoriti, pa spustim telefon pored sebe. Isfrustrirano dunem i spustim glavu u dlanove, držeći oči čvrsto zatvorenim kao da će mi to ublažiti bol u grudima. Telefon pored mene se oglasi, brzo ga uzmem u ruke ulazeći u poruke.

Pozovi me kad budeš mogla.
Usne mi se razvuku u širok osmeh na njegov odgovor. Dao mi je do znanja da je odmah shvatio da je Kris pored mene, što me odmah uveri u činjenicu da će uvek znati šta mislim ili osećam bez da mu kažem, to u meni izazove nekakav nemir, ali ga izignorišem.

Ustanem sa kreveta i pogledam u Krisa. Malo se promeškoljio pa nastavio da spava. Tiho, na prstima, napustim sobu i zaputim se ka kupatilu. Uđem i zaključam se, spustim dasku od wc šolje i sednem. Duboko udahnem i izdahnem, pa ga pozovem. Odmah se javi, ali ćuti, ćutim i ja. Počnem da grickam donju usnu i igram se krajevima crne majice koju nosim od juče, dok čekam da nešto prvi kaže, ali ne govori, čujem samo njegovo disanje. Duboko udahnem pripremajući se da okončam ovu tišinu koja me je činila nervoznom.

,,Nemoj da ćutiš", tiho kažem pokušavajući da prikrijem nervozu.

Ispusti izdah, što kroz moje telo pošalje nepoznat osećaj. ,,Anastasija...", tiho izgovori kroz izdah. Naježim se istog momenta kad mu čujem glas, zvučao je čudno, promuklo i izmoreno. Namrštim se čim shvatim.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now