osamnaesto poglavlje

2.4K 90 120
                                    


Nakon kratkog razgovora Kris i ja smo se vratili unutra. Mejson je sedeo na kauču i gledao neki film, a Derek skupljao prazne flaše i kesice od čipsa. Za par sekundi se pojavio i Zejn; verovatno je išao da se obuče.

Prišla sam Dereku u nameri da mu pomognem a i da ga pitam gde su one dve. Čučnula sam odmah pored njega i krenula da uzmem praznu flašu ali me je on pretekao, pogledao me i rekao: ,,Nema potrebe da mi pomažeš, mogu sam", nasmešio mi se i ubacio onu flašu u kesu za đubre koja mu je bila u drugoj ruci.

Uzvratila sam mu osmeh, pa ga upitala: ,,Gde su one dve?"

,,Pre par trenutaka su otišle na sprat. Medi je uhvatila Dafni za podlakticu i odvukla je gore. Verovatno će da pričaju o onome što je Dafni uradila", nakon što je izgovorio poslednju rečenicu odmahnuo je glavom u pravcu Krisa koji se pridružio Mejsonu na kauču.

Izdahnula sam pa rekla: ,,Idem i ja kod njih." Ustala sam a on je ustao za mnom i uhvatio me za zglob. Okrenula sam se ka njemu i upitno ga pogledala.

,,Nemoj da se svađaš sa njom ipak ti je drugarica." Pustio mi je zglob, a ja sam klimnula glavom i uputila se ka stepenicama.

Svakim novim korakom glasovi koji su dopirali sa sprata su mi bili sve jasniji i glasniji. Stala sam na hodnik i pokušavala da razaznam iz koje su sobe ti glasovi dopirali. Njihova svađa je dopirala iz iste one prostorije u kojoj smo Kris i ja bili ranije ove večeri. Položila sam ruku na kvaku u nameri da odmah uđem unutra, ali sam ipak zastala i oslušnula mali deo njihovog razgovora.

,,Ti si meni udarila šamar, a ja sam tebe udarila istinom, a to je mnogo bolnije...", rekla je Medi pa zaćutala, ali se ponovo začuo njen glas. ,,A sada...", zaćutala je na kratko. ,,Idem da kažem Anastasiji za tvoju malu tajnu."

,,Ne, molim te nemoj. Molim te!" Molila ju je Dafni.

Tad sam stisla kvaku i ušla. Dafni je stajala pored Medi i držala je za podlakticu. Obe su me iznenađeno gledale, a ja sam gledala u njih zbunjeno. Ušla sam i zatvorila vrata za sobom. Medi me je sad već normalno gledala, dok me je Dafni gledala nekako uplašeno.

,,Kakvu to Dafninu tajnu si htela da mi kažeš?" Sumnjičavo sam pogledala u Medi a ona je razmenila poglede sa Dafni.

Medi

Nakon što je Zejn odredio izazov i zavrteo flašu i nakon što se zaustavila na Dafni, očekivala sam da će odbiti taj izazov ili se nekako izvući. Verujem da je to i Anastasija očekivala, ali to se nije dogodilo. Usne su mi se blago razdvojile od šoka kad je prihvatila taj izazov. Kad mu je prišla i spojila usne sa njegovim pogledala sam u Anastasiju. Izgledala je povređeno što su suze koje su joj se nakupljale u očima i pokazivale. U jednom trenutku je ustala i izašla iz dnevne sobe. Iz hodnika se začulo otvaranje i zatvaranje ulaznih vrata. Krenula sam da ustanem, ali me je sprečila Derekova ruka koju je postavio na moje rame.

,,Ja ću", rekao mi je, a zatim otišao za Anastasijom.

,,Gotovo!" Viknuo je Mejson na šta je Kris odmah grubo odvojio Dafni od sebe. Na trenutak je bila iznenađena, ali je odmah vratila ozbiljan izraz lica.

,,Platićete mi za ovo!" Kris se obratio Mejsonu i Zejnu preteći im prstom, a zatim ustao.

Mejson se sarkastično nasmejao i prišao mu, pa ga odvukao dalje od nas i nešto mu rekao, na šta mu je ovaj uputio jedan besan pogled i otišao, verovatno kod Anastasije.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now