peto poglavlje

3.5K 122 43
                                    

Nakon što sam se vratila iz škole, pošto je petak, planirala sam da legnem da spavam, pa da u subotu i nedelju ceo dan provedem u krevetu uz neki film, ali moje drugarice se baš i nisu složile sa tim. Imale su u planu nešto drugo za mene, a meni se taj plan nije nimalo dopao.

,,Da li moram i ja da idem?", upitala sam Dafni koja je razgledala odeću u mom ormaru. ,,Mislim, imaš Medi,
idite vas dve."

,,Ideš i ti!", zapovedila je.

,,Ali...", krenula sam da se pobunim, ali nisam uspela u tome, jer me je Medi prekinula.

,,Nema ali. Ideš sa nama", rekla je to ozbiljnim tonom glasa.

,,Tako je!", potvrdila je Dafni. ,,A sada..." , počela je da pretražuje ormar. ,,Vratimo se traženju odeće koju ćeš nositi večeras." Nakon par stvari koje su završile na podu, izvukla je crnu, do kolena dugu, haljinu na široke bretele. Trebalo bi da ide uz telo, ali s' obzirom da mi je Tomas kupio, verovatno je dva broja veća. ,,Ova odgovara."

,,Koliko se dobro sećam, nisi imala ovu haljinu. Odakle ti?", Medi me je radoznalo upitala, sva ushićena.

,,Kupio mi je Tomas, a s' obzirom na to da ne može da zapamti veličinu verovatno mi neće dobro stajati."

,,Tomas se vratio?", nešto u njenom glasu se promenilo dok je izgovarala njegovo ime. Počela je kažiprstom da vrti jedan pramen kose i da se smeška, dok je očekivala da joj još jednom potvrdim da se Tomas vratio. Zanemarila sam njeno ponašanje i samo joj klimnula glavom, na šta je ona veselo ciknula, ali čim je primetila da smo se Dafni i ja zagledale u nju uozbiljila se. ,,Lepo je to. A gde je sada?"

,,Otišao je da se nađe sa nekim prijateljima sa kojima se nije video jako dugo. Zašto pitaš?", sumnjičavo sam je pogledala.

,,Čisto onako." Nasmešila se. "A jesu li to samo muški prijatelji ili ima i neka devojka?"

,,To ne znam, nije me zanimalo", iskreno sam joj odgovorila, pa slegla ramenima. Ona je samo klimnula glavom i zaćutala.

,,Hajde da saznamo da li je tvoj brat pogodio veličinu ili totalno omašio", rekla je Dafni, pa bacila ka meni haljinu koju sam nekako uspela da uhvatim. Nastavila je da traži nešto po mom ormaru i nakon par trenutaka izvukla moju omiljenu teksas jaknu. ,,Savršeno", rekla je nakon što je pogledala u jaknu koju je držala i haljinu u mojoj ruci, pa mi bacila i jaknu u ruke.

,,Divna si, Anastasija", rekla je Medi nakon što sam se obukla, sedeći na mom krevetu i uvijajući lokne, dok sam se ja ogledala u velikom zidnom ogledalu.

,,Da, ta haljina savršeno ističe sve tvoje obline. Prelepa si", pohvalila me je i Dafni, koja je nanosila maskaru gledajući u svoje malo ogledalce koje je ponela od kuće.

,,Hvala, devojke", rekla sam, dok sam se okretala i gledala kako mi haljina stoji sa svake strane.

Ko bi rekao da će Tomas pogoditi veličinu. Ova haljina mi je stajala kao salivena. Slivala se niz moje telo ocrtavajući sve što treba da bude naglašeno, a teksas jakna je učinila da obična crna haljina izgleda zanimljivije. Tako jednostavna, a opet tako lepa kombinacija.

Sa kosom nisam htela nešta posebno da uradim. Dafni mi je predložila da je ispeglam, ali nisam htela. Ostavila sam je puštenu i prirodno loknastu.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now