osmo poglavlje

3.2K 119 48
                                    

,,Daj, nemoj biti takva! Reci nam!" drala se Dafni jureći me po mojoj sobi. ,,Zadaviću te, veruj mi!"

,,To zvuči kao pretnja", namerno sam to rekla, iako sam znala da to i jeste pretnja. Zakikotala sam se kad je ona prevrnula očima.

,,Ne, to je istina! A sad reci inače ćeš imati blizak susret sa mojim rukama!"

,,Da, hajde reci nam, Ans", mirnim i opuštenim glasom rekla je Medi koja je sedela na mom krevetu i gledala Dafni i mene kako se jurimo. Naravno ni njena smirenost nije trajala dugo. ,,Hajde, ne mogu više da čekam! Umreću od radoznalosti!"

,,U redu, reći ću vam šta se desilo", rekla sam, odustavši od prećutkivanja. Sela sam na pod u turskom sedu i pogledom im pokazala da dođu kod mene. Dafni je duboko udahnula i izdahnula da bi se smirila, i Medi se takođe smirila pa su mi obe prišle i sele. Dafni je bila preko puta mene, a Medi sa moje leve strane. ,,Kad smo otišli iza škole..."

,,Daaa?" Obe su rekle zainteresovano,  iskolačenih očiju.

Jedno vreme sam ćutala u nameri da ih malo iznerviram i još više zainteresujem, ali Dafnin ubilači pogled se nije slagao sa mnom.

,,Smuvali smo se!", poviknula sam ushićeno.

Imale su drugačije reakcije. Dok je Medi skakala i grlila me, Dafni je stajala nepomično gledajući u jednu tačku, dok se nakon nekog vremena nije pokrenula i izjasnila.

,,To je super, samo... pazi da te ne povredi, momci kao on... su takvi."
rekla je, a zatim mi prišla i zagrlila me.

,,Neće me povrediti", rekla sam uverena u svoje reči.

Celu noć sam razmišljala o Dafninim rečima koje je danas izgovorila. Ne bi on mene povredio, ubeđena sam u to. - sa tom misli sam utonula u san.

Ujutru sam ustala nikad srećnija, sredila sam se za školu kao što to ranije nikad nisam činila. Obukla sam teksas jaknicu, crnu majicu kratkih rukava i utegla se u farmerke na koje sam dodala crni kaiš. Kosu sam ispravila i vezala je u visoki rep. Stavila sam neke crne male minđuše i stavila malo maskare i na usne balzam. Obula sam crne patike i izašala napolje bukvalno skakutaljući do Dafni i Medi koje su me čekale. Čvrsto sam ih zagrlila, šokirano su me gledale kada sam ih pustila.

,,Jesi li dobro?" upitala je Dafni, proučavajući mi lice.

,,Nikad bolje", uzvikunla sam ushićeno. ,,Hajde." Uhvatila sam obe pod ruku i povukla ih da bi krenule.
Izbezumljno su gledale u mene, ali su išle u ritmu sa mnom ka školi.

Kada smo stigle u školu ugledala sam Krisa i njegove prijatelje kako sede na stepeniku i puše cigare. Kad me je ugledao prišao mi je.

Prislonio je usne mom uhu i prošaputao: ,,Prelepa si."

Osmeh mi je zaigrao licem, uzela sam njegove obraze u šake i spojila nam usne. Osetila sam ukus mentola i dima cigareta u njegovim ustima pomešanim sa mojim emocijama prema njemu koje su počele da se javljaju.

Odvojio je usne od mojih i pogledao me. ,,Sviđa mi se kako ti stoji ravna kosa, ali ja više volim tvoju loknastu kosu, malena." Srce mi je zaigralo.

Nasmešila sam mu se, a on je spojio naše usne i produbio poljubac.

,,Idemo Medi", bilo je poslednje što sam čula od Dafni pre nego što sam čula njene i Medine korake kako odlaze od nas.

Pazi da se ne zaljubiš Where stories live. Discover now