38

1.6K 115 4
                                    


Τον περίμενε στο σανίδι,όπως ακριβώς της είχε υποσχεθεί ότι μονάχα εκείνος θα την κατέβαζε από αυτό,δεν ήταν σίγουρη για το αν εκείνος θα τηρούσε την υπόσχεση του και θα γύριζε ζωντανός, εκείνη όμως περίμενε με ανυπομονησία.

Ήταν θαρρείς και είχε περάσει μια αιωνιότητα από τότε που είχε φύγει,και για την ακρίβεια δεν ήταν ούτε μια ώρα παραπάνω.
<< Κυρά μου; Ο αφέντης μας γύρισε!!
Η ξαφνική αναγγελία του ονόματος του ,την έκανε να κρατηθεί δυναμικά από το ξύλο του πλοίου προσπαθώντας να κρύψει τα δάκρυα της.

<< Πόσο μακριά είναι;
<< Όχι μακριά κυρά μου , κοιτάξτε εκεί είναι.
Μουδιασμενη σήκωσε αργά τα μάτια της από το σανίδι,και τα άφησε να τον παρατηρήσουν με προσοχή.
Κάτι επάνω του μαρτυρούσε την βέβαιη νίκη,η Ασία όμως αυτό που ξεχώρισε περισσοτερο από όλα ,ήταν η ενοχή του.
<≤ γυναίκα;
<< έχω όνομα αρχηγέ,δεν είμαι απλά μια γυναίκα .
Τείνοντας το χέρι της απέναντι του , δεν περίμενε δεύτερη λέξη,τον ένιωσε να της το σφίγγει μέσα από το δικό του , βοηθώντας την να κατέβει την σανίδα, πατώντας ύστερα από μήνες στην στεριά.

<< Ασία ,εγώ έπρεπε να ..
<< Να να να ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΎΡΙΕ? Η ΤΙ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΌΤΙ ΘΑ ΕΊΜΑΙ ΕΓΏ ΓΙΑ ΕΣΈΝΑ? εάν νομίζεις πως κάθε φορά θα περνάω αυτό το μαρτύριο περιμένοντας να γυρίσεις ,είσαι γελασμενος.
Ήταν έτοιμη να του γυρίσει την πλάτη,όταν το χέρι του την σταμάτησε από τον καρπό.
Σιωπή απλώθηκε.
Η δυναμική γροθιά της στον ώμο του ομως την έσπασε.
<< Άφησε με να φύγω διότι θα σε σκοτώσω άκουσες ; Δεν θα σου επιτρέψω να με πονάς κάθε φορά με το ίδιο τίμημα, ΘΕΣ ΛΑΟ? ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΌΝ,ΘΕΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ όμως για όνομα του κυρίου Τζέιμς θομσον,μην με πονάς πάντοτε με τον ίδιο τρόπο,δεν αντέχω άλλο αυτή την αγωνία του αν εσύ θα γυρίσεις ποτέ σπίτι,δεν την αντέχω.

Τα μάτια του την κοίταζαν με απόλυτη προσοχή, θαρρείς και ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον να ακούσει την κάθε λέξη.
<< Πρέπει να κατανοήσεις ότι αυτό έπρεπε να το κάνω .
<< Γιατί; Γιατί πρέπει να το κατανοήσω; Ο λαός που σε αγαπάει περισσότερο από εμένα δέχτηκε να πας να σκοτωθείς,εγώ όμως δεν το δέχομαι το ακους?
Η φωνή της έσπασε.
<≤ εγώ δεν μπορώ να το ανεχτώ, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ γι'αυτό άφησε με να γυρίσω πίσω και να παντρευτώ τον Έντουαρντ τουλάχιστον τότε θα ευτυχήσει η μητριά μου .

ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΈΝΑΝ ΒΆΡΒΑΡΟWhere stories live. Discover now