45

1.4K 114 8
                                    

{η γιορτή των βαρβάρων}

Είχαν στηθεί διακόσιοι πάγκοι,επάνω από τους οποίους τα φαγητά ήταν αμέτρητα, πίτες, αχνιστο αρνί,και οι θαλασσινές τους ποικιλίες με το φρέσκο τυρί και τις ελιές, που έκλεβαν την παράσταση και την όσφρηση του καθενός που περνούσε από εκεί.

Ο Ντέρεκ και ο ιβαρ,είχαν ανάψει τους γιγαντιαίους πυρσούς σε σχήμα κολονας,για πλούσιο φως, ενώ ο Ντάν με τον Όλαφ,είχαν στήσει τα ξύλα και τις σούβλες για το ψητό αγριογούρουνο,και τις μυρωδάτες πατάτες με τα λαχανικά.

Οι γυναίκες του χωριού ετοίμαζαν τις κανάτες με τα ποτά,και τα νεαρά αγόρια κρεμούσαν τις νεκροκεφαλές και τα δέρματα των ζώων.

Οι υπόλοιποι έφτιαχναν τα μουσικά τους όργανα,και ετοίμαζαν τους εαυτούς τους για μια αρκετά βαρβαρική νύχτα.
Περιμένοντας από τον αρχηγό τους να κάνει ακριβώς το ίδιο,ο Τζέιμς όμως ακόμη δεν είχε ετοιμαστεί,κι όσο παρατηρούσε από το παράθυρο τον κόσμο που είχε μαζευτεί στο κέντρο του χωριού με την θάλασσα και το λιμάνι να ανοίγεται απέναντι τους,τόσο άλλαζε γνώμη στο να πάει.

<< Τζέιμς μου; Δεν θέλεις να παρευρεθείς;
<< Δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος,δεν έχω συνηθίσει την παρουσία τόσο πολύ κόσμου.
<< Ίσως σου κάνει καλό να χορέψεις ελάχιστα, τι λες;
<< Ωωω όχι δεν εχω καμία απολύτως όρεξη για να χορέψω, μήτε να παρευρεθώ,όμως είμαι ο αρχηγός αυτής της φυλής και είναι σημαντική γιορτή για εκείνους.
<≤ θα μου άρεσε να πάω πάντως,εάν δεν θέλεις όμως... τότε θα μείνουμε.

Γυρίζοντας απότομα το κορμί προς το μέρος της ,της χαμογέλασε τρυφερά.
<< Δεν πρόκειται να μείνεις μέσα κλεισμένη,εγώ το έχω ζήσει πολλές φορές, εδώ μεγάλωσα,εσύ όμως ποτέ,και είναι σειρά σου να δεις το πως γιορτάζουν εδώ πέρα.
Για μια στιγμή τα μάγουλα της Κοκκινησαν.
<< Τζέιμς μου; είναι αλήθεια πως χορεύουν με προσβλητικό τρόπο;
Θυμός κατέκλυσε για ένα δευτερόλεπτο τα μάτια του.
<≤ να είσαι σίγουρη πως όσο εγώ είμαι ο αρχηγός κανένας εδω πέρα δεν θα φέρεται σαν ζώο.
Με ένα καταφατικο νεύμα ,του χαμογέλασε ερωτευμένα,και ύστερα του έδειξε το μακρύ μαύρο φόρεμα που ήθελε να φορέσει,με το σχίσιμο στην γάμπα.

<≤ επιτρέπεται να το φορέσω;
Το άγριο βλέμμα του τα εξηγούσε όλα.
<< Δεν είμαι σίγουρος,όταν το δω επάνω σου θα σου απαντήσω.
<< Τότε θα πάρεις και εσύ από εμένα έγκριση στο ντύσιμο,δεν θα κυκλοφορείς όπως θέλεις μπροστά σε τόσο όμορφες γυναίκες.
Τα φρύδια του έσμιξαν,την πλησίασε και την τράβηξε απότομα επάνω από το σώμα του.
<< Σύμφωνοι,όμως καμία δεν είναι ομορφότερη από εσένα ,το κατάλαβες γυναίκα; Η θα ξεκινήσω να στο αναλύω με προσοχή αργά αργά ώσπου να το εμπεδώσεις;
<<Μμμ δελεαστική ιδέα ,όμως ως αρχηγός έχεις μια γιορτή στην οποία πρέπει να παρευρεθείς,και αν πρέπει να πάμε θα πρέπει να συμφωνήσουμε στην ενδυμασία τι λες;

ΕΚΠΑΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΈΝΑΝ ΒΆΡΒΑΡΟWhere stories live. Discover now