Hoofdstuk 35

963 27 9
                                    

Pov Justin

We zijn klaar met Gabrie's dossier te lezen. Ik zie dat ook Jayden grijnst. We weten al haar zwakke punten en gebeurtenissen in haar leven nu. Er is niks meer wat ik niet over haar weet.

We lopen terug naar binnen en ik zie de dokter in zijn stoel zitten. Hij kijkt verbaasd. Waar zijn Gabrie en James? Ik kijk snel rond. Ze zijn er niet. Er staat een raam open met een touw door.

'Wat is er gebeurd?' vraag ik snel aan de dokter. 'Ze had touw mee, klom er mee naar beneden en nu is Tibo erachter aan. Wat gebeurt er hier?' vraagt hij na zijn uitleg. Ik loop naar het raam.

Ik zie Gabrie snel naar het bos lopen. James is nog maar net beneden want hij begint nu pas te lopen. Shit! Fuck! Ik sla hard op de vensterbank en doe een teken naar Jayden dat hij moet komen kijken. Hij loopt nu ook naar hier en zijn ogen vergroten.

'Ze heeft al een grote voorsprong. Zou het haar lukken?!' vraagt hij geschrokken aan me. 'Tuurlijk niet. We gaan erachter aan! Jij gaat net als James achter haar aan. Ik ga met de auto. Ik bel de rest ook om te komen zoeken.'

Hij knikt en begint met het touw naar beneden te klimmen. Ik haast me naar mijn auto. Wanneer ik daar kom zie ik dat iemand mijn achterbak kapot heeft gereden. 'Shit!' Ik schop met mijn voet tegen mijn achterbak. Welke klootzak heeft dit gedaan?

Ik kijk in alle auto's. Er is altijd wel iemand die vergeten is zijn sleutel eraf te halen. Na 58 auto's zie ik eindelijk een auto met zijn sleutels erin. Ik klop het raam in en doe de deur open via de binnenkant.

Snel ga ik erin zitten en draai ik de sleutel om. Ik druk op de gaspedaal en de auto begint te rijden. Nu nog hopen dat het bij James en Jayden beter gaat.

Pov Gabriëla

Ik hoor wat geroep van boven. Shit! Nate heeft me net losgemaakt en ik begin zo snel als ik kan te rennen. Nate moet zich nog losmaken. Eigenlijk vertrouw ik hem nog niet helemaal, maar hey, wat ik heb ik te verliezen?

Ik kijk achter me. Ik heb al een behoorlijke voorsprong. Ik zie dat Justin en Jayden door het raam kijken. Ze zien er paniekerig uit. Nate begint ook te rennen.

Na nog een beetje lopen kijk ik weer eens achter me en nu zie ik ook Jayden naar beneden klimmen. Shit! Waar is Jusin? Ik ben eindelijk aan het bos. Ik loop naar de boom die Nate aanwees en ga erachter staan. Een minuutje later staat hij recht voor mijn neus.

'Jayden is achter ons aan. We moeten dus sneller lopen dan we ooit hebben gedaan. We gaan even naar rechts en we klimmen die boom in. Daar wachten we tot Jayden voorbij loopt. Dan wachten we nog twee minuten en daarna rennen we zo snel als we kunnen naar de auto. Je moet me gewoon volgen.'

Ik knik.

Pov Nate

Binnen enkele minuten is het allemaal voorbij. Ze zal terug vrij kunnen zijn.

We lopen naar rechts. Daar staat een dikke boom. Ik help Gabriëla om omhoog te klimmen en zie dat ze de rest zelf wel kan. Nu klim ook ik erin. We klimmen zo hoog mogelijk want dan hebben we minder kans om gezien te worden.

We zijn nog maar net op de perfecte plaats en we zien Jayden al voorbij lopen. En nee, dit gaat niet zoals in de films. In films zie je altijd dat ze juist op de plaats waar jij je verstopt rondkijken en dan verder lopen. Natuurlijk is dat nu niet gebeurt. Hij liep gewoon verder.

Ik kijk op mijn horloge. 'Twee minuten gaan nu in', laat ik Gabriëla weten. 'We moeten nu helemaal stil zijn.'

~2 minuten later~

Ik klim de boom uit zonder Gabriëla. Ik moet eerst weten of we veilig kunnen gaan. Ik kijk rond en zie niemand. Ik doe een teken dat ze ook naar onder mag komen.

Even later staat ze al naast mij en ik begin te lopen. Ze loopt achter me aan en we rennen zo snel als we kunnen. Na 5 minuten lopen zouden we de auto moeten zien.

Ik kijk achter me. Ik zie enkel Gabriëla. Dat is goed. Na nog een stukje lopen zie ik de auto. Perfect! Ik geef Gabriëla een duwtje naar voor. Nu moet ze voor me lopen. Dan kan ze zo snel mogelijk in de auto stappen.

We lopen nog een beetje door en we komen eindelijk aan bij de wagen. We stappen in op de achterbank en gaan in het gleufje waar de voeten zouden moeten komen zitten zodat ze ons niet kunnen zien. Het is voorbij.

(Dit is niet het einde van het verhaal!)

_____________________

Hey mensen!

Fijn dat je dit hoofdstuk hebt gelezen. Was het een goed hoofdstuk? Zitten er schrijffouten in? Vergeet niet te dm'en en stemmen! Volgend hoofdstuk komt zo snel mogelijk!

X anoniemeloll X

ONTVOERD (Voltooid) Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu