Part 3 První setkání 2/2

3.6K 214 7
                                    

Ahoj! V první řadě se chci moc moc omluvit, že jsem tak dlouho nepřidala díl, ale měli jsme menší problém s počítačem, takže to nešlo. Doufám, že se bude druhá část líbit a pokud možno prosím hodnoťte! :) Udělalo by mi to obrovskou radost :)

„Ale, ale – není to Potter a jeho fanklub?!

Všichni až na Evelyn se otočili se znechuceným výrazem na chlapce, v závěsu s dalšími dvěma, kteří se k nim pomalu blížili.

Evelyn ho znala. Několikrát o jeho rodině slyšela z vyprávění rodičů a popis na něj tak dokonale seděl. Blonďaté, až skoro bílé vlasy, dokonale upravené a jistě dost drahé oblečení a i na vzdálenost několika metrů byla jasně zřetelná barva jeho očí. Nikdy podobné neviděla. Tak prázdné a neutrální šedé oči, ze kterých až mrazí.

„Malfoyi,“ sykl Harry a Evelyn bylo jasné, že jen kvůli její přítomnosti se snaží držet zpátky a neznít hned tak hrubě.

„Pottere, slyšel jsem, že se ti test z obrany vůbec nepovedl. Jak se to jen mohlo stát?“ Blonďák se pobaveně ušklíbl a naoko se zatvářil starostlivě.

Harry se statečně držel, aby mu okamžitě jednu nevrazil a Ron vypadal podobně. Věděli, že Snape, který obranu protičerné magii vyučuje, má jednoho oblíbence a tím je sám Draco Malfoy a Harryho s Ronem naopak nesnáší.

„Ale neboj se, Weasley, ty jsi nedopadl o nic lépe.“ Provokativně se uchechtl a pokračoval pohledem dál, až se zastavil u drobné dívky, kterou dosud neznal. Stála v pozadí a se zájmem sledovala celou situaci. Draco si ji zaujatě prohlédl a po delším tichu se rozesmál.

„Pottere, to jako vážně?“ Pořád se snažil udržet smích, až se dávil. „Nevěděl jsem, že přibíráš nové členy do svého věrného fanklubu, jinak bych se taky přihlásil,“ zatvářil se ublíženě.

Harry rudnul a Evelyn si všimla, jak každou chvíli zatíná pěsti. Protáhla se kolem něj, až k Dracovi, který ji nechápavě sledoval.

„Ty musíš být Draco Malfoy, že?“

„Těší mě, jsem Evelyn,“ zvedla ruku na seznámení, „Evelyn Potterová.“ Dala důraz na svoje příjmení a usmála se, jak nejmileji to dokázala.

Draco se nejdříve vyděsil a ještě zmateněji obrátil pohled k Harrymu, který se najednou usmíval jako sluníčko.

„Malfoyi, představuji ti svoji sestřenici.“ Ukázal na dívku vedle něj a viditelně si užíval Dracův zmatený pohled. Miloval chvíle, kdy slavný Draco Malfoy neměl slov.

Evelyn nechala ruku ve vzduchu ještě několik sekund, poté ji s pokrčením ramen zase stáhla podél těla.

„Nevěděl jsem, že máš ještě nějaké příbuzné,“ odfrkl si Malfoy, „Teda promiň, až na ty mudly, se kterými žiješ.“ Ušklíbl se, ale stále na něm byla vidět vlna nespokojenosti.

„Nicméně, uvidíme se na obraně,“ pronesl pobaveně a znovu mu pohled spočinul na Evelyn.

„Málem jsem na tebe zapomněl,“ splácl se do čela a protočil oči, „udělám ti ze života peklo, zlato. Neboj se, jen chci, abys zapadla.“ Zastrčil jí pramen vlasů za ucho a se cvičeným úsměvem spokojeně odkráčel.

The song of life - Draco MalfoyWhere stories live. Discover now