Part 8 Když tě s ní vidím, ztrácím kontrolu

3.6K 192 2
                                    

Čauko! Nějak jsem zjistila, že mám pořád delší a delší názvy kapitol, ale snad mi prominete, že na to prostě nemám fantazii! :D Další díl přidávám dříve než jsem předpokládala, tak si toho ceňte :D Jinak jsem strašně nadšená, kolik lidí si přečetlo moji povídku, hrozně mě to potěšilo, děkuju! :') A čtěte prosím dál :D Ani nevíte, jak mi to ulehčuje život v těchto těžkých chvílích :') :D  Nicméně, tady je samotný díl, ze kterého fakt nemám radost :/ přijde mi dost nezajímavý, ale těšte se, ten nadcházející (snad) bude bomba! :) Pokud se mi povede ho napsat... -Liz*

„Evelyn, musíme si promluvit.“

Za zády se jí ozval známý hlas, zřejmě dost nervózní. Otočila se a při pohledu na výraz jejího bratrance znejistěla.

„Děje se něco, Harry?“

Harry se poškrábal na krku a chvíli přemýšlel. „Dá se to tak říct. Sedni si, prosím.“

Evelyn si skoro vyděšeně sedla na křeslo s barevným potahem a plna očekávání čekala na Harryho výklad.

„Já – no víš – prostě vím, že trávíš hodně času s Malfoyem a -“

„S Dracem?“ doplnila ho, protože nerada slyšela, když o něm mluví příjmením.

„Tak mu říkat nebudu,“ odpověděl trochu ostřeji, než on sám očekával, ale pokračoval dál. Měl dojem, že pokud jí to nevyklopí hned, tak už nikdy.

„Víš, že ho nemám rád. A... znám ho o dost déle, takže vím -“

„O co ti jde, Harry?!“ vyhrkla a z křesla se zvedla tak rychle, že Harry o krok uskočil. „Snad nečekáš, že jen protože ty se s ním nesnášíš, já ho budu ignorovat? Jsme kamarádi, Harry, a byla bych ráda, kdyby to tak zůstalo. Je mi líto, nehodlám se o tom dále bavit.“

Do pokoje vešli Ron s Hermionou a z jejich rozhovoru se netvářili nijak znepokojeni. Nejspíš si Harry dlouho přede připravoval tento rozhovor, takže s ním byli obeznámeni.

„Malfoy je smrtijed, jasný?!“

Nekontrolovaně vykřikl a všichni tři zůstali stát. Hermiona, Ron i Evelyn ho nevěřícně sledovali, přestože Evelyn vypadala šokovaněji, než oni. Znovu a znovu se jí v hlavě opakovalo slovo, na které by tak ráda zapomněla.

„Cože je?!“ zeptala se poněkud v klidu s nadějí, že se snad přeslechla, ale Harry ji neuklidnil. Slyšela správně, i když se jí to nelíbí.

„Ne. Ne ne ne ne! Nemůže být, on takový není!“

Neměla daleko k slzám, ale stále si duchu říkala, že Harry nemluví pravdu.

„To není jisté, Harry. Malfoy není zrovna svatoušek, ale smrtijed? To ne. Teda, ne, že bych se ho chtěla zastávat, ale Malfoy je srab a nedokázal by to. O tom už jsme se několikrát přesvědčili,“ ujala se slova Hermiona, která Evelyn alespoň z části uklidnila. Stále se však malá část jí obávala.

The song of life - Draco MalfoyUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum