Η επανάσταση

156 20 28
                                    

     Ο Δημήτρης με κοιτάζει προσεκτικά, με ματιά που καίει, για αρκετή ώρα, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τα λόγια μου. Με ψιθυριστά λόγια κατάφερα και του είπα την αλήθεια, αποκαλύπτωντας την νύχτα που είχα με τον Άγγελο. Με κομμένη ανάσα περιμένω την απάντηση του, ενώ εκείνος μου την δίνει αρκετά λεπτά μετά.

   -  Μαρίζα, χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνος μου, για να σκεφτώ καθαρά και ψύχραιμα. Έχουμε περάσει το τελευταίο καιρό πάρα πολλά και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για μένα. Σου είπα ξεκάθαρα, πως δεν ήθελα με τίποτα να κάνεις τις σκέψεις σου πράξεις. Επιθυμώ, να σου δίνω πράγματα και όχι να σε καταστρέψω τελείως. Αισθάνομαι άχρηστος τώρα!

     Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα και σοβαρά. Ο Δημήτρης μου πλέον δεν μου ρίχνει ούτε ένα βλέμμα, ενώ είναι φανερά απογοητευμένος. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μου ζητούσε απόσταση σε τέτοιες συνθήκες, πάνω στην ανάρρωση του.

     Νιώθω... άδεια. Όπως με χρειάζεται κι αυτός την δεδομένη στιγμή, τον έχω ανάγκη και εγώ, ώστε να επουλωθούν οι πληγές μας από όλη αυτήν την ιστορία. Ανυπομονούσα τόσες μέρες για την στήριξη σου και ως ένα βαθμό επιθυμούσα την κατανόηση του, καθώς το μοναδικό μου κίνητρο στις πράξεις μου ήταν η υγεία του.

      Τα μάτια μου είναι βουρκωμένα, αλλά δεν με απασχολεί καθόλου. Τόσους μήνες συνήθισα να είναι συνεχώς έτσι, οπότε δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο. Προσπαθώ με όση δύναμη έχω, να εξηγήσω στο αγόρι μου την δική μου πλευρά, μήπως αλλάξει γνώμη.

     - Θα έκανα τα πάντα για σένα και στο έχω πει χιλιάδες φορές. Δεν αντέχω τις αναμνήσεις από εκείνη την νύχτα, όμως σήμερα πήρα την αμοιβή μου, ακούγοντας τους γιατρούς να μας λένε αισιόδοξα πράγματα, και άξιζε με το παραπάνω η πράξη μου. Ακόμα και να είσαι θυμωμένος μαζί μου, εμένα μου αρκεί που είσαι καλά. Σε έχω ανάγκη όμως, μην το ξεχνάς.

     Ακόμα δεν με έχει κοιτάξει κατάματα, αλλά ακούω τον αναστεναγμό του.  Καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις του, πως του είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Στεναχωρήθηκε για μένα που πληγώθηκα και μπήκα σε τέτοια διαδικασία για εκείνον. Παραμένει όμως αλύγιστος στην αρχική του απόφαση και μου το ξεκαθαρίζει.

    -Δεν είπα πως δεν θα είμαστε πια μαζί, αλλά οφείλουμε πρώτα να συνειδητοποιήσουμε, όσα μας συνέβησαν. Είμαι μπερδεμένος ακόμα με όλα. Συγνώμη γι'αυτό, όμως πιστεύω και εσύ έχεις ανάγκη κάποιο χρόνο να αναλογιστείς και να βρεις τον εαυτό σου.

really loveWhere stories live. Discover now